Upplev hammarhajar och rockor

Upplev en världsomsegling under havsytan och kom helt nära glupska hammarhajar och eleganta rockor i Nordeuropas största akvarium, som bebos av mer än 400 olika djurarter från hela världen.

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium har vatten på alla sidor vilket ger en känsla av att vara under havsytan. Arkitekturen är inspirerad av en eda och består av fem ”armar” som går runt hela jorden- från Färöarnas branta fågelklippa till oceanernas vackra korallrev.

Upplev hammarhajar och rockor som simmar nära dig i den fantastiska undervattenstunneln. Släpp lös ditt inre vattendjur på vattenlekplatsen och ge den full fart med pumparna och slussarna. Genom fysisk aktivitet och samarbete får du en större förståelse för vatten. Eller pröva dina krafter med den mer traditionella lekplatsen med klätterbana, armgång och rutschbana. 

Du kan också gå på upptäcktsfärd i den tropiska regnskogen och se världens största sötvattensfisk, Arapaimen eller känn på reptilerna när djurskötarna visar djur. Ett besök på Den Blå Planet är en unik upplevelse, där underhållning, fascination och kunskap kombineras i spektakulära ramar.

20%

Din rabatt

20% rabatt på inträde mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör, max 7 dagar gammal. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter.

För öppettider och priser www.denblaaplanet.dk

Hitta hit

Ta färjan till Helsingör och sedan tåget till Den Blå Planet. Från Helsingör tar resan ungefär 1h och 20 min. Ni kan också köra från Helsingör, det tar ungefär 50 minuter. 

Adress
Jacob Fortlingsvej 1
2770 Kastrup
Danmark