TrA.Subject

TrA.Announcement

Din rabatt

Besök rovfåglarna och få 20% rabatt på inträdet när du visar din ForSea-biljett. Gäller för upp till 5 personer, både vuxna och barn.

Erbjudandet gäller under hela säsongen 2023, Falkonergården stänger för besökare efter v. 42. 

Boka resa

Känn de vilda vingslagen

På Falkonergården i Fredensborg kan ni komma ett flertal rovfåglar riktigt nära och känna vingslagen från örnar, hökar och falkar när de sveper över publiken. Ni får också se hur man tränar falkfåglar och lära er allt om rovfåglarnas olika flyg- och jakttekniker.

Den tusenåriga traditionen av falkjakt visas upp i en timmeslång show där ni får se dessa eleganta jägare susar förbi i 200 km/h. En fängslande och upplysande eftermiddag för hela familjen, oavsett väder.

Se aktuella öppettider

Kom tätt inpå naturen

Låt Falkonergården ta dig genom de fascinerande rovfåglarnas universum. Möt falkar, örnar och nu även två stora amerikanska ormvråkar som presenteras. De amerikanska ormvråkarna är världens största mussångare, King Mouse Warbler, samt den vackra rödstjärtsångaren. De är, precis som de andra fåglarna, tränade att flyga ganska nära publiken.

Alltid att räkna med

Falkonergårdens visningar sker främst utomhus, där det från den stora bänkytan är fantastisk utsikt över kullar och sjö samt Endrup Hegn som gränsar ända fram till Falkonergårdens åkrar. Men om vädret skulle göra det nödvändigt kommer delar av visningen att genomföras inomhus. Föreställningen genomförs oavsett väderlek, men anpassas efter detta. Falkonergården har sedan öppningen 1990 aldrig ställt in en föreställning på grund av dåligt väder.

Föreställningens höjdpunkter

Upplev rovfåglarna i nära samarbete med falkoneraren i vackra omgivningar. En av höjdpunkterna under visningen är när stäppörnen flyger några centimeter ovanför publikens huvuden. En annan höjdpunkt är presentationen av samarbetet mellan häst och falkar.

Föreställningen genomförs vanligtvis endast på danska, men om det är flera utländska gäster presenteras fåglarna kort på engelska och en sammanfattning av programmet ges på engelska. Det är inte nödvändigt att boka plats, men det är bra att vara där 15 minuter innan programstart.

Prova på falkjakt

Vill du ge en upplevelsepresent utöver det vanliga finns det möjlighet att boka en privat visning där du och ditt sällskap får träna med 5 – 6 olika rovfåglar; falkar, amerikansk vråk och ryska stäppörnar. Första delen av den timmelånga upplevelsen sker inomhus, där de första rovfåglarna tränas och hanteringen finjusteras. Sedan fortsätter man utomhus där man provar stäppörnar och slutligen kallas pilgrimsfalken ner på falklocket. Kontakta Falkonergården för bokning av privat träningstimme.

Hitta hit & öppettider

Falkonergården ligger i Fredensborg, ca 20 min med bil från färjeläget i Helsingör. 

Adress:
Falkonergården
Davidsvænget 11
3480 Fredensborg

Falkonergården har följande öppettider:

Juni: Lördagar och söndagar kl. 15.
Juli:
 Onsdagar kl. 10 och 15, torsdagar kl. 10, lördagar och söndagar kl. 15.
August: Lördagar och söndagar kl. 15.
September: Lördagar och söndagar kl. 15.
Oktober: Lördagar och söndagar kl. 15 till och med de danska skolornas höstlov vecka 42. Under vecka 42 är det öppet alla dagar kl. 15.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.