TrA.Subject

TrA.Announcement

Din rabatt

Följ med berättelserna från Det Nationalhistoriska Museet på Frederiksborg som skildrar mer än 500 år av dansk historia. Fantastiska verk inne på renässansslottet och med vackra omgivningar på utsidan. Få 20% rabatt mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör, inköpt hos Forsea. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter. 

Boka resa

Skandinaviens största

Frederiksborgs slott inhyser Det Nationalhistoriska Museet. Slottet skildrar mer än 500 år av dansk historia genom en rik samling porträtt, historiemålningar, interiörer och brukskonst. Välkommen till Frederiksborg slott: det största renässansslottet i Skandinavien. Det är placerat på tre öar i slottssjön och omges av en vacker barockträdgård samt slottsträdgårdar.

En rik historia

Följ med in i slottet där berättelserna underbyggs av den fantastiska historiska miljön i det kungliga renässansslottet. Frederiksborg byggdes av kung Christian IV i början av 1600-talet. Fram till den stora branden 1859 var slottet i århundranden ett av de regerande danska kungarnas residens.

Sedan 1878 har Frederiksborgs slott inhyst Det Nationalhistoriska Museet som också är det nationella porträttgalleriet. Lär känna människor och händelser som har format Danmarks historia från medeltiden ända fram till 2000-talet. Med utsökta tidstypiska interiörer och slottets praktsalar får du ett sensoriskt intryck av de föränderliga stilarna och epokerna samt gångna tiders sociala konventioner.

Växlande utställningar

Medan majoriteten av konstverken kommer från när museet grundades och några även från århundranden tidigare, kompletteras samlingen av historiemålningar, byster, ritningar, fotografier och porträtt. Bland konstnärer som är representerade på museet finns bland andra Pieter Isaacsz, Laurits Tuxen, Otto Bache och Karel van Mander.

Med växlande specialutställningar, guidade turer och säsongsaktiviteter för barn upprätthåller museet dialogen med det förflutna och sätter porträttkonst och Danmarks historia i perspektiv.

Vackert inne som ute

Frederiksborgs slott är det största renässansslottet i Skandinavien. Förutom en rik insida full med kultur och historia, vittnar även omgivningar om vacker natur och spännande historia. Slottet är placerat på tre öar i slottssjön och omges av en vacker barockträdgård samt slottsträdgårdar. Njut av den fantastiska naturen och utsikten mot sagoliknande Frederiksborgs slott från vattnet eller längs en promenad runt Hilleröd slottssjö. Börjar magen kurra ligger museirestaurangen Spisestedet Leonora precis intill museet.

Promenad runt slottssjön

När du ändå är i området bör du passa på att ta en promenad runt Hilleröds slottssjö. Den 2 km långa sträckan tar dig runt de tre holmarna på Frederiksborgs slott, Barockparken och bryggan. Från bryggan kan man åka en tur på sjön med den lilla färjan som fulländar platsens romantiska stämning.

Besök Hilleröd slottssjö

Inför besöket

Ladda ner museiappen Smartify för att förbereda ditt besök på Nationalhistoriska museet. Audioguider finns på flera språk. Nationalhistoriska museet på Frederiksborgs slott välkomnar besökare varje dag under hela året. Du kan läsa mer om pågående evenemang på Frederiksborg slott här

Adress

Det Nationalhistoriske Museum
Frederiksborg Slot 10
3400 Hillerød

Frederiksborg slotts egen hemsida. 
Läs mer om slottets öppettider och inträdesavgifter här.

Telefonnummer till Frederiksborgs slott (+45 4826 0439)

Frederiksborgs slott ligger cirka en halvtimmes bilfärd från färjeterminalen i Helsingör. Det finns parkeringsmöjligheter med avgift vid Annaborg med gångavstånd till museet. Gratis parkering finner du på Rendelæggerbakken (Tromlepladsen) och Batzkes Bakke med 500 meters respektive 1 kilometers gångavstånd till museet. Promenaden bjuder på en vacker tur genom slottsträdgårdarna.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.