TrA.Subject

TrA.Announcement

Din rabatt

Besök Kronborg Slott som är hem till Shakespeares Hamlet och som hamnat på UNESCO:s världsarvslista. Få 20% rabatt på inträdet när du reser med oss!

20% rabatt på intreädet mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör, inköpt hos Forsea. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter.

Boka resa

Slott med spännande historia

Kronborg Slott ligger i Helsingör och är ett av Nordeuropas mest betydande renässansslott. Slottet är känt framför allt genom Shakespeares Hamlet och år 2000 kom Kronborg Slott med på UNESCO:s världsarvslista.


Slottet erbjuder både unika upplevelser och en fantastisk historia som kungligt slott och fästning. Vågar du dig ner i ”Kasematterna”, slottets underjordiska gångar? Följ med ner i mörkret och upplev historierna om bl.a. Holger Danske.

Besök även området runt slottet med restaurang, café och konsthantverk. Om vädret tillåter, ta med egen picknickkorg eller fika på Café Brohuset eller Kafferisteriet.

Se öppettider och priser

monster

Monster - fula varelser med stora känslor

Utställningen pågår 8 februari – 5 november 2023

Gör dig redo för en monstercool säsong när vi från den 8 februari välkomnar dig till familjeutställningen ”Monster” på Kronborgs slott. Här har 12 historiska monster ockuperat renässansslottets mörka och dystra kasematter.

Under slottets vallar - i djupa passager och mörka rum kan du möta det förflutnas monster, skapade av multikonstnären Shane Brox av återvunnet material. Möt bland annat den kärlekshungriga jättebläckfisken Kraken, den skräckspridande flugsvärmen Beezlebub eller den ensamma draken.

Det är monster som människor har varit övertygade om under åren som funnits – i nattens mörka skuggor, i havets djup – platserna man inte kunde se, och där fantasin fick fritt spelrum. Monster som kunde såra människor, sprida rädsla, olycka och död, och som gav kropp och form åt allt som man inte kunde förstå, men som var en del av vardagen – också under de 500 år som Kronborgs slott har funnits.

Hitta hit

Kronborg Slott ligger ca 15 minuters promenad längs med hamnen från färjan.

Parkering
Kör ni med bil hit finns det en parkeringsplats som ligger på hörnet av Nordhavnsvej/ Kronborgvej. Från parkeringen tar det cirka 10 minuter att komma till slottet. 

Adress
Kronborg 2 C
3000 Helsingør
Danmark

Kronborg slotts egen hemsida.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.