Slott med spännande historia

Kronborg Slott ligger i Helsingör och är ett av Nordeuropas mest betydande renässansslott. Slottet är känt framför allt genom Shakespears Hamlet och år 2000 kom Kronborg Slott med på Unescos världsarvslista.


Slottet erbjuder både unika upplevelser och en fantastisk historia som kungligt slott och fästning. Vågar du dig ner i ”Kasematterna”, slottets underjordiska gångar? Följ med ner i mörkret och upplev historierna om bl.a. Holger Danske.

Besök även området runt slottet med restaurang, café och konsthantverk. Om vädret tillåter, ta med egen picknickkorg eller fika på Café Brohuset eller Kafferisteriet.

 

20%

Din rabatt

20% rabatt mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter.

Se öppettider och priser

Julmarknad på Kronborg

Besök Helsingörs storslagna renässansslott Kronborg i december när julgranarna lyser upp med sina glimmande ljus och doften av nyfällda granar och nybakta äppelskivor sprider sig. Här blir det äkta dansk julhygge med julbodar, matmarknad och helt enkelt familjetid. Det anordnas flera aktiviteter för barnen och för de vuxna har Kronborg ölsmakning, juljazz och gospelkonserter. Denna julmagi finns endast 20 minuter bort.

Julmarknaden på Kronborg Slott pågår 29/11-1/12, 6-8/12 och 9-10/12.

 

Läs mer

Hitta hit

Kronborg Slott ligger ca 15 minuters promenad längs med hamnen från färjan.

Parkering
Kör ni med bil hit finns det en parkeringsplats som ligger på hörnet av Nordhavnsvej/ Kronborgvej. Från parkeringen tar det cirka 10 minuter att komma till slottet. 

Adress
Kronborg 2 C
3000 Helsingør
Danmark