TrA.Subject

TrA.Announcement

Din rabatt

Besök Kronborg Slott som är hem till Shakespeares Hamlet och som hamnat på UNESCO:s världsarvslista. Få 20% rabatt när du reser med oss!

20% rabatt mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter.

Boka resa

Slott med spännande historia

Kronborg Slott ligger i Helsingör och är ett av Nordeuropas mest betydande renässansslott. Slottet är känt framför allt genom Shakespeares Hamlet och år 2000 kom Kronborg Slott med på UNESCO:s världsarvslista.


Slottet erbjuder både unika upplevelser och en fantastisk historia som kungligt slott och fästning. Vågar du dig ner i ”Kasematterna”, slottets underjordiska gångar? Följ med ner i mörkret och upplev historierna om bl.a. Holger Danske.

Besök även området runt slottet med restaurang, café och konsthantverk. Om vädret tillåter, ta med egen picknickkorg eller fika på Café Brohuset eller Kafferisteriet.

Se öppettider och priser

fantasi

Den kungliga historien – fakta och fantasi

Just nu kan du se utställningen ”Den kungliga historien – fakta och fantasi” på Kronborg slott. Designern Jim Lyngvild har tolkat det danska kungariket och gett ett nytt liv till forna kungar och drottningar. Han visar dem som de var, människor av kött och blod. Med känslor och ouppnådda drömmar. Med stolthet och storhetsvansinne.

I utställningen får du njuta av porträttbilder som är mer än 3 meter höga som berättar historien om Danmarks monarki. Utställningen är skräddarsydd exklusivt för Kronborg slott. Det är ingen slump att den danska kungalinjen visas på slottets mest magnifika väggar.

I priset ingår även inträde till resten av Kronborg slott. Läs mer om utställningen och hur länge den är tillgänglig på slottets egen hemsida.

Hitta hit

Kronborg Slott ligger ca 15 minuters promenad längs med hamnen från färjan.

Parkering
Kör ni med bil hit finns det en parkeringsplats som ligger på hörnet av Nordhavnsvej/ Kronborgvej. Från parkeringen tar det cirka 10 minuter att komma till slottet. 

Adress
Kronborg 2 C
3000 Helsingør
Danmark

Kronborg slotts egen hemsida.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.