TrA.Subject

TrA.Announcement

Din rabatt

Besök Kronborg Slott som är hem till Shakespeares Hamlet och som hamnat på UNESCO:s världsarvslista. Få 20% rabatt på inträdet när du reser med oss!

20% rabatt på intreädet mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter.

Boka resa

Slott med spännande historia

Kronborg Slott ligger i Helsingör och är ett av Nordeuropas mest betydande renässansslott. Slottet är känt framför allt genom Shakespeares Hamlet och år 2000 kom Kronborg Slott med på UNESCO:s världsarvslista.


Slottet erbjuder både unika upplevelser och en fantastisk historia som kungligt slott och fästning. Vågar du dig ner i ”Kasematterna”, slottets underjordiska gångar? Följ med ner i mörkret och upplev historierna om bl.a. Holger Danske.

Besök även området runt slottet med restaurang, café och konsthantverk. Om vädret tillåter, ta med egen picknickkorg eller fika på Café Brohuset eller Kafferisteriet.

Se öppettider och priser

Jul på Kronborg slott

Besök Helsingörs storslagna renässansslott Kronborg i december när julgranarna lyser upp med sina glimmande ljus och doften av nyfällda granar och nybakta äppelskivor sprider sig. Här blir det äkta danskt julhygge med julbodar, matmarknad och helt enkelt familjetid. Det anordnas flera aktiviteter för barnen och för de vuxna har Kronborg ölsmakning, juljazz och gospelkonserter. Denna julmagi finns endast 20 minuter bort.

Kronborgs julmarknad pågår 26–27 november samt 3–4 december.

Jul för både stora och små

Under första och andra advent sätter Kronborg slott ribban för en av Danmarks största julmarknader med allt från hantverk och matmarknad till familjehygge och juljazz. Det finns massor för barnen; barnverkstäder, högläsning, julgodis och besök från självaste jultomten. I barnverkstäderna får barnen göra julklappar, julpynt och julgodis att ta med hem. För de vuxna lockar slottet inte endast med juljazz utan även med julsång och gospelkonserter.

För att säkra att alla besökare får en så härlig vistelse som möjligt, köper du biljett till en slottid och slipper då trängas med alltför många. Det är viktigt att anlända inom rätt slott, men alla är välkomna att stanna längre om de vill.

Jul utanför slottet

Utanför slottet kommer det att finnas fler än 80 bodar som bjuder på många spännande saker. Här kan du köpa designvaror, kläder, smycken, leksaker, artiklar till hemmet, konst, delikatesser till julbordet, dekorationer och mycket mer. 

spoktur

Guidade spökturer

På torsdagskvällar blir det extra kusligt på Kronborg slott då de öppnar upp för guidade turer. De döda vaknar igen från sin eviga sömn och hemsöker slottet. Följ med nattvakten och spana efter spöken i det mörka slottet. Träffa på avlidna kungligheter, fallna soldater, tjänstepigor som drunknat och många fler. Om du är ute efter extra spänning och otäckheter kan du själv gå på upptäcktsfärd genom dunkla gångar i det otäcka slottet, endast upplyst av en ficklampa. Inget för räddharar med andra ord.

Evenemanget är en del av Elsinore Evenings, där flera kulturaktörer går samman och håller Helsingör öppet längre på torsdagar till och med den 23 februari, med undantag för 22 och 29 december. Det går utmärkt att kombinera besöket på Kronborg slott med någon av de andra grannarna. Precis runt hörnet från slottet väntar nya upplevelser på torsdagskvällarna. Bland annat på Museet för Sjöfart

Guidade spökturer

fantasi

Utställning

Den kungliga historien – fakta och fantasi

Just nu kan du se utställningen ”Den kungliga historien – fakta och fantasi” på Kronborg slott. Designern Jim Lyngvild har tolkat det danska kungariket och gett ett nytt liv till forna kungar och drottningar. Han visar dem som de var, människor av kött och blod. Med känslor och ouppnådda drömmar. Med stolthet och storhetsvansinne.

I utställningen får du njuta av porträttbilder som är mer än 3 meter höga som berättar historien om Danmarks monarki. Utställningen är skräddarsydd exklusivt för Kronborg slott. Det är ingen slump att den danska kungalinjen visas på slottets mest magnifika väggar.

I priset ingår även inträde till resten av Kronborg slott. Läs mer om utställningen och hur länge den är tillgänglig på slottets egen hemsida.

Hitta hit

Kronborg Slott ligger ca 15 minuters promenad längs med hamnen från färjan.

Parkering
Kör ni med bil hit finns det en parkeringsplats som ligger på hörnet av Nordhavnsvej/ Kronborgvej. Från parkeringen tar det cirka 10 minuter att komma till slottet. 

Adress
Kronborg 2 C
3000 Helsingør
Danmark

Kronborg slotts egen hemsida.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.