4 för 3

Din rabatt

Permenenta utställningar, temporära utställningar, intressant butik, park och beläget vid havet - Louisiana har allt. Besök populära Louisiana och få rabatt när du reser med oss! 

Gå in 4 & betala för 3 på inträde mot uppvisande av giltig färjebiljett tom 31/12.

Eller kombinera inträde, båt och tåg på samma biljett.

Köp biljett i vår biljettkassa vid utresa.

Öppet Louisiana 
tisdag–fredag 11.00-22.00.
lördag-söndag 11.00-18.00.

Ett perfekt utflyktsmål

Louisiana är alltid värt ett besök, både för sina permanenta utställningar och de spännande tillfälliga utställningarna. Hit kan man åka ofta och få olika upplevelser. Det ligger vacker beläget vid havet och parken i sig är värt ett besök.

Det finns aktiviteter även för de minsta. På söndagarna är det söndagsverkstad där barnen själva kan agera konstnärer och lära sig om utställningarna.

Besök Yayoi Kusamas fantastiska ljusinstallation. Det är ett rum fyllt med ljuskällor, speglar och vatten som kittlar dina sinnen. En verkligt häftig upplevelse! 

Se alla aktuella utställningar här

Vinter på Louisiana

 

Louisiana är ett perfekt ställe att besöka under hela året, oavsett årstid. Se de många olika utställningarna och njut av utsikten och tystnaden i skulpturparken. I caféet serveras god mat och mysig fika på den vackra och stora terrassen. 

barn

Louisiana för barnen

Besök Louisiana och låt barnen släppa loss i Børnehuset där det finns flera olika aktiviteter som håller barnens kreativitet vid liv.

Några av aktiviteterna som pågår i Barnhuset är att barnen låts inspireras av naturens former och färger och därefter skapa djup och karaktär av svart färg. De får också använda andra material för att få till sin teckning i sann Mamma Andersson-anda. I fortsättning på temat Mamma Andersson får barnen även rita av saker de ser runt omkring sig; allt från en viftande katt och en bunt böcker till en skalle eller en vas på en duk.
Andra konstverk som barnen får skapa är inspirerade av Arthur Jafas utställning och även Louisiana som museum och park. Exempelvis får barnen forma sin egen skulptur i lera efter en inspirationstur i museets egen skulpturpark. Detta och mycket mer erbjuds i Louisianas Barnhuset.

 Aktiviteterna är alla på något sätt kopplade till de utställningar som pågår just nu, eller som visades under förra året.
Det är fritt inträde till hela Louisiana för barn upp till 18 år. Barnhuset är öppet tis-sön kl. 11-18. 

utstallningar

Utställningar 2022

Jens Adolf Jerichau

28 oktober 2021 – 6 mars 2022
Louisiana sätter fokus på en enastående figur i dansk konsthistoria. Trots ett kort och tragiskt liv hann Jens Adolf Jerichau sätta varaktiga spår som bidrar till berättelsen om den moderna konstens födelse.

Jens Adolf Jerichau (1890–1916) är en fantastisk konstnär och bidragare till dansk konsthistoria. En kort karriär till trots hann han skapa väldigt betydelsefulla och intensiva verk. Han blev en inspiration för kommande generationer av danska målare. Inte minst de två centrala figurerna Asger Jorn (1914–1973) och Per Kirkeby (1938–2028).

Utställningen beskriver Jerichaus snabba och kreativa utveckling av hans korta och tragiska livshistoria. Han begick självmord i Paris 1916.

I utställningen beskrivs ett antal viktiga vänskaper som har både personlig och konstnärlig betydelse för Jerichaus historia. Till exempel vänskapen med Axel Salto (1889–1961) och det sena mötet med Pablo Picasso (1881–1973) där sistnämnde bjöd med Jerichau på en resa till Bretagne där de målade tillsammans.

Jerichaus konstnärskap är präglat av en stadig dialog mellan tradition och modernitet. Han förhåller sig till konsthistoriens mästare och kopierade deras bilder, precis som han motbevisade antikens myter och förde in dem till sin samtid. Vi ser inte mycket av det moderna livet i hans bilder. Det är snarare ett tillstånd av en ny tid som konstnären beskriver genom sina klassiska mästerverk.

Abramović till Warhol – Utökad samling

25 november 2021 – 30 april 2022
Från videoverk och teckningar till monumentala målningar och särpräglade installationer. Njut av en storstilad presentation av nya verk, som Louisianas samling har blivit berikad med de senaste fem åren.

Bland de nya verken finns bidrag från konstnärer som Marina Abramović, Louise Bourgeois, Jean-Marc Bustamante, Carlos Cruz-Diez, William Kentridge, Ann Veronica Janssens, Tracey Moffatt, Wolfgang Tilmans och Andy Warhol.

Nästintill 200 nya verk har Louisana fått möjlighet att lägga till samlingen i perioden 2016–2021. Detta tack vare ytterst generösa bidragsgivare och fonder. Ett stöd som har avgörande betydelse för samlingens fortsatta dynamik och på så sätt säkra Louisianas framtid som ett samtida museum av internationell klass.

Louisiana Butik

Louisianas butik är en av världens ledande museibutiker med sin stora samling dansk och skandinavisk design. Här finner du ett stort och varierande utbud av nya och klassiska produkter: design, interiör, affischer, böcker och kläder med mera. Alla intäkter från Louisianas butik går direkt till att stötta museets aktiviteter.

Hitta hit

Hitta hit med tåg

Louisiana ligger i Humlebæk. Kombinera inträde, båt och tåg på samma biljett. Köp biljett i vår biljettkassa vid utresa.

www.louisiana.dk/

Hitta hit med bil

Louisiana ligger i Humlebæk, ca 1 mil från Helsingör med bil. Det finns parkeringsmöjligheter utanför museet.

Adress
Gl Strandvej 13 
3050 Humlebæk
Danmark

www.louisiana.dk

Kolla upp resmålet innan

Det kan vara bra att kolla upp resmålets egen hemsida för information om öppettider och eventuella restriktioner. Vi seglar enligt tidtabell och följer myndigheternas rekommendationer. Mer information om våra åtgärder och vad som gäller angående Coronavirus / COVID-19 finner du på vår informationssida.

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka målinriktade erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.