4 för 3

Din rabatt

Permenenta utställningar, temporära utställningar, intressant butik, park och beläget vid havet - Louisiana har allt. Besök populära Louisiana och få rabatt när du reser med oss! 

Gå in 4 & betala för 3 på inträde mot uppvisande av giltig färjebiljett tom 31/12.

Eller kombinera inträde, båt och tåg på samma biljett.

Köp biljett i vår biljettkassa vid utresa.

Öppet Louisiana
tisdag–fredag 11.00-22.00.
lördag-söndag 11.00-18.00.

Ett perfekt utflyktsmål

Louisiana är alltid värt ett besök, både för sina permanenta utställningar och de spännande tillfälliga utställningarna. Hit kan man åka ofta och få olika upplevelser. Det ligger vacker beläget vid havet och parken i sig är värt ett besök.

Det finns aktiviteter även för de minsta. På söndagarna är det söndagsverkstad där barnen själva kan agera konstnärer och lära sig om utställningarna.

Besök Yayoi Kusamas fantastiska ljusinstallation. Det är ett rum fyllt med ljuskällor, speglar och vatten som kittlar dina sinnen. En verkligt häftig upplevelse! 

Se alla aktuella utställningar här

Hösten på Louisiana

 

Louisiana är ett perfekt ställe att besöka under hela året, oavsett årstid. Se de många olika utställningarna och njut av höstsolen, utsikten och tystnaden i skulpturparken. I caféet serveras god mat och mysig fika på den vackra och stora terrassen. 

barn

Louisiana för barnen

Louisiana på höstlovet

Besök Louisiana under höstlovet och låt barnen släppa loss i Børnehuset där det finns flera olika aktiviteter som håller barnens kreativitet vid liv.

Några av aktiviteterna som pågår i Barnhuset är att se Tetsumi Kudos fågelbur och skapa skeva, sköra växter med limpistoler och färgrikt material. De kan forma ett ansikte i lera med inspiration från Per Kirkebys bronsskulpturer. Barnen kan också teckna ett självporträtt där de förvandlar sig själva till något annat. Kanske till ett träd, en skalbagge eller något helt annat med inspiration från utställningen Fantastiska Kvinnor. Detta och mycket mer erbjuds i Louisianas Barnhuset.

 Aktiviteterna är alla på något sätt kopplade till de utställningar som pågår just nu.
Det är fritt inträde till hela Louisiana för barn upp till 18 år. Barnhuset är öppet tis-sön kl. 11-18. 

Utställningar 2020

Fantastiska kvinnor - Surrealistiska världar

25 juli - 8 november 2020

Under sommaren och hösten visar Louisiana den första samlade presentationen av kvinnliga surrealister som har spelat en viktigare och mer numeriskt stark roll i surrealismen än i någon annan konstnärlig avantgarderörelse.

Många av dessa kreativa kvinnor har hittills varit försummade och bortglömda, men får nu ta plats på Louisiana med mer än 260 verk från 34 fantastiska kvinnliga konstnärer med ursprung från Europa, USA och Mexiko. Utställningen pågår fram till och med den 8 november.

Tetsumi Kudo - Cultivation

5 juni 2020 - 10 januari 2021

Den japanske konstnären Tetsumi Kudo var en radikal och en visionär outsider. Kudos konstverk är decennier gamla men ändå aktuella idag. Hans konfrontation med en värld i ekologiskt förfall och med en självförstörande mänsklighet, sjukligt upptagen av teknologi, talar för vår tid.

Utställningen Cultivation är formad som ett laboratorium med märkliga växtmiljöer. Formatet på utställningen gör det möjligt att studera Kudos färgsprakande och groteska tagning av kultivering av liv i världen, där människa, teknologi och förorenad natur smälter samman. Cultivation visas fram till och med den 10 januari 2021.

Per Kirkeby - Bronze

21 februari – 6 december 2020

Per Kirkebys bronsstatyer och andra konstverk som den populära danska konstnären skapade under sin livstid är på besök hos Louisiana.

Kirkeby är en av Louisianas absoluta favoritkonstnärer. Räkna därför med att de lagt ner sin själ i utställningen Bronze, som har särskilt fokus på hans bronsskulpturer och hur han arbetade med både figur och rum. I denna monumentala berättelse gjord på hans konst ingår också skisser, teckningar och målningar.

Anupama Kundoo - Taking time

8 oktober 2020 - 31 januari 2021

I den fjärde utställningen i serien, Arkitekturens Verkstäder, försöker den indiska arkitekten Anupama Kundoo kasta ljus över en knaper resurs i våra liv: tiden. Kundoo uppfattar tiden som en glömd resurs i arkitekturen – arkitektur är en process, som i sig rymmer nuet, dåtiden och framtiden.

Utställningen är uppbyggd som en vandring i tid, där traditionella indiska byggnadstullar, hantverk och materialanvändning utforskas och integreras i Kundoos nutida verk. Hon använder så får resurser som möjligt i sin arkitektur. Utställningen pågår fram till och med 31 januari 2021.

Louisiana Butik

Louisianas butik är en av världens ledande museibutiker med sin stora samling dansk och skandinavisk design. Här finner du ett stort och varierande utbud av nya och klassiska produkter: design, interiör, affischer, böcker och kläder med mera. Alla intäkter från Louisianas butik går direkt till att stötta museets aktiviteter.

Hitta hit

Hitta hit med tåg

Louisiana ligger i Humlebæk. Kombinera inträde, båt och tåg på samma biljett. Köp biljett i vår biljettkassa vid utresa.

www.louisiana.dk/

Hitta hit med bil

Louisiana ligger i Humlebæk, ca 1 mil från Helsingör med bil. Det finns parkeringsmöjligheter utanför museet.

Adress
Gl Strandvej 13 
3050 Humlebæk
Danmark

www.louisiana.dk

Kolla upp resmålet innan

Det kan vara bra att kolla upp resmålets egen hemsida för information om öppettider och eventuella restriktioner. Vi seglar enligt tidtabell och följer myndigheternas rekommendationer.  Mer information om våra åtgärder och vad som gäller angående Coronavirus / COVID-19 finner du på vår informationssida.

Personuppgiftslagen ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till skicka målinriktade erbjudanden till dig.