4 för 3

Din rabatt

Permenenta utställningar, temporära utställningar, intressant butik, park och beläget vid havet - Louisiana har allt. Besök populära Louisiana och få rabatt när du reser med oss! 

Gå in 4 & betala för 3 på inträde mot uppvisande av giltig färjebiljett tom 31/12.

Eller kombinera inträde, båt och tåg på samma biljett.

Köp biljett i vår biljettkassa vid utresa.

Öppet Louisiana
tisdag–fredag 11.00-22.00.
lördag-söndag 11.00-18.00.

Ett perfekt utflyktsmål

Louisiana är alltid värt ett besök, både för sina permanenta utställningar och de spännande tillfälliga utställningarna. Hit kan man åka ofta och få olika upplevelser. Det ligger vacker beläget vid havet och parken i sig är värt ett besök.

Det finns aktiviteter även för de minsta. På söndagarna är det söndagsverkstad där barnen själva kan agera konstnärer och lära sig om utställningarna.

Besök Yayoi Kusamas fantastiska ljusinstallation. Det är ett rum fyllt med ljuskällor, speglar och vatten som kittlar dina sinnen. En verkligt häftig upplevelse! 

Se alla aktuella utställningar här

Sommaren på Louisiana

Louisiana är ett perfekt ställe att besöka under hela året, oavsett årstid. Se de många olika utställningarna och njut av vårsolen, utsikten och fågelkvittret i skulpturparken. I caféet serveras god mat och mysig fika på den vackra terrassen. En extra bonus är den fantastiska utsikten över Öresund.

barn

Louisiana för barnen

Besök Louisiana och låt barnen släppa loss i Børnehuset där det finns flera olika aktiviteter som håller barnens kreativitet vid liv.

Några av aktiviteterna som pågår i Barnhuset är att se Tetsumi Kudos fågelbur och skapa skeva, sköra växter med limpistoler och färgrikt material. De kan forma ett ansikte i lera med inspiration från Per Kirkebys bronsskulpturer. Barnen kan också teckna ett självporträtt där de förvandlar sig själva till något annat. Kanske till ett träd, en skalbagge eller något helt annat med inspiration från utställningen Fantastiska Kvinnor. Detta och mycket mer erbjuds i Louisianas Barnhuset.

 Aktiviteterna är alla på något sätt kopplade till de utställningar som pågår just nu, eller som visades under förra året.
Det är fritt inträde till hela Louisiana för barn upp till 18 år. Barnhuset är öppet tis-sön kl. 11-18. 

utstallningar

Utställningar 2021

Mamma Andersson

17 juni – 10 oktober 2021
Mamma Andersson (född 1962) rankas som en av de viktigaste målarna av sin generation. Utställningen är Anderssons första storskaliga show på flera år som visas på ett nordiskt museum. Konstnären har skapat tio nya verk särskilt för den här utställningen.

 

Mamma Andersson är en eminent tolkare av det unika målande språket. Med ett skarpt sinne för humör, färg och material har hon utvecklat en personlig prägling av den klassiska genren målning. Stilleben, interiör och landskap är i center av hennes arbete, utformat med kraftfulla färger och en distinkt råhet som fångar hennes arbete i en artistisk här och nu-känsla.

Dr. Metabolistys meets Cornelius Coot

17 juni – 10 oktober 2021
En talande hög av grus. Röda clownnäsor på anständiga porträtt av respekterade människor. En bil som går sönder i sömmarna. Potatisar som löper amok. Saker och ting är uppochned och ganska galna i den här presentationen av verk från museets kollektion vid namn ”Dr. Metabolistys meets Cornelius Coot”.

 

Galleriet bjuder in till en närmre titt på en underhållande rad av verk från konstnärer som verkligen experimenterar. Här upplever du det basala sättet att testa nya alternativ det annars så familjära. Objekt testas för att se om de kan uppträda annorlunda än vad de vanligtvis gör. Idéer, koncept och attityder testas för att se om de kan ändras. Konstnärerna gör detta genom att visa världen i en annorlunda ”Tänk om-form”.

Mother!

21 april – 29 augusti 2021
Närvarande eller inte närvarande, stöttande eller dominerande, varm eller djävulsk – alla har en mamma. Louisianas storskalade utställning handlar om moderskap sett genom olika konstinstallationer och kulturer, främst från 1900- och 2000-talet.

I en bred och känslig, rikt utformad berättelse om moderskap och hur modersfigurer sett ut i ett kulturhistoriskt djup. Precis som med Louisianas tidigare utställning Månen, går den här utställningen tillbaka i tiden och visar verk från många av de största konstnärerna genom tiderna fram till idag.

Arthur Jafa

21 april – 31 oktober 2021
Den amerikanske konstnären Arthur Jafa (född 1960) är allmänt känd som en av de viktigaste aktiva konstnärerna idag. Under en lång karriär har han flyttat in och ut mellan olika världar som film, musik och konst utan att finna ett permanent hem i någon av dem. Alla hans verk rör den stora och ursprungligt kreativa kraft som kommer från afroamerikansk kultur, till skillnad från verkligheten en svart amerikan lever i.

 

Jafa föddes i Tupelo, Mississipi och blev först världskänd när hans video ”Love is the Message, the Message is Death” blev uppmärksammad 2016. Videon visas också på utställningen och är en 8 minuter lång film som visar virala videor och historiskt material av kända amerikaner som Barack Obama, Serena Williams och Martin Luther King tillsammans med nyhetsinslag och handhållet kameramaterial från polisvåldet mot svarta amerikaner. Kanye Wests låt Ultralight Beam spelas som ett soundtrack genom hela videon.

Louisiana Butik

Louisianas butik är en av världens ledande museibutiker med sin stora samling dansk och skandinavisk design. Här finner du ett stort och varierande utbud av nya och klassiska produkter: design, interiör, affischer, böcker och kläder med mera. Alla intäkter från Louisianas butik går direkt till att stötta museets aktiviteter.

Hitta hit

Hitta hit med tåg

Louisiana ligger i Humlebæk. Kombinera inträde, båt och tåg på samma biljett. Köp biljett i vår biljettkassa vid utresa.

www.louisiana.dk/

Hitta hit med bil

Louisiana ligger i Humlebæk, ca 1 mil från Helsingör med bil. Det finns parkeringsmöjligheter utanför museet.

Adress
Gl Strandvej 13 
3050 Humlebæk
Danmark

www.louisiana.dk

Kolla upp resmålet innan

Det kan vara bra att kolla upp resmålets egen hemsida för information om öppettider och eventuella restriktioner. Vi seglar enligt tidtabell och följer myndigheternas rekommendationer. Mer information om våra åtgärder och vad som gäller angående Coronavirus / COVID-19 finner du på vår informationssida.

Personuppgiftslagen ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till skicka målinriktade erbjudanden till dig.