20%

Din rabatt

Dyk ner i det underjordiska museet till en värld av sjöfartsberättelser. Få 20% rabatt när du reser med oss!

20% rabatt mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter. Rabatten kan inte kombineras med andra rabatter.

 Se öppettider och priser

Följ med på äventyr

Upptäck ett av de mest omtalade och spektakulära nya museum i Danmark just nu. Dyk ner i det underjordiska museet till en värld av sjöfartsberättelser utställda i stämningsfulla och dramatiska scenografier.

Det finns massor av aktiviteter för barn från 3 till 12 år. På DRÖMSKEPPET – Museets 400 kvadratmeter stora lekuniversum – kan man springa runt, betrakta, röra vid saker och uppleva det maritima livet inifrån och ut. Man kan krypa in i maskinrummet, lasta och lossa, sätta igång maskintelegrafen och koppla av i skeppskojen.

Gör en insats i sjömansverkstan

I verkstan finns det massor av möjligheter att lära sig mer om sjöfarten. Här kan man göra sitt eget drömskepp och olika saker med rep och segel. Gå på upptäcktsfärd i studiesamlingen och känn på maritima originalföremål, sjung sjömanskaraoke och klä ut dig till kapten eller eldare och ta en selfie. Man kan också lära sig olika maritima uttryck och hitta på egna.

Förutom utställningarna rymmer museet kafé och museumsbutik.

Sjöfart + mode = sant?

Just nu och fram till vecka 42 har Museet för Sjöfart en miniutställning ”Bette Matros”, ett resultat av deras fotoinsamling. Under en tid samlade museet in över 400 bilder på danska barn i deras tjusigaste sjömanskostymer. Samlingen berättar inte bara om matroskläder som klassisk maritim modeutstyrsel, utan även om en tid då kvinnorna sydde familjens kläder. Om fäder, som reste ut i världen till sjöss eller i krig, och fick ett foto av barnen i sjömanskostym med sig på resan. Om familjer, som inte hade råd till de finaste sjömanskostymerna, och därför fick låna av fotografen.
Läs mer om utställningen.

Oceanista – Havet och modet genom 100 år

Just nu på Museet för Sjöfart pågår en utställning om havet och modet genom 100 år. Matroskragar, ränder och uniformer. Skepp, vågor och sexiga sjömän. Havet och sjöfarten har genom tiderna varit en av modets allra största inspirationskällor. Detta speciella kapitel i historien är vändpunkten i Museet för Sjöfarts pågående utställning ’Oceanista’.

Med hjälp av kläder, film, fotografier och intervjuer belyser utställningen hur modet fram till idag hyllat, lånat och stulit från den maritima stilen och kulturen. Modet har använts till att uttrycka patriotism, uppror och sexualitet. Modet har även satt teman som kön, identitet, klimat och hållbarhet på den politiska agendan. I utställningen följs havet och sjöfartens väg in i folkets mode och helt ut på den internationella modescenen. Flera kända designers såväl som nya, unga designers bidrar till unika kläder och konstverk.

Pågår till och med 28 november.

Läs mer om utställningen.

Ta båten från Helsingborg till Helsingör. 

Adress

M / S Sjöfartsmuseet
Ny Kronborgvej 1
3000 Helsingør

Se öppettider och priser

Hitta hit

Museet för Søfart ligger ca 15 minuters promenad längs med hamnen från färjan.

Parkering
Kör ni med bil hit finns det en parkeringsplats som ligger på hörnet av Nordhavnsvej/ Kronborgvej. Från parkeringen tar det cirka 10 minuter att komma till museet. 

Kolla upp resmålet innan

Det kan vara bra att kolla upp resmålets egen hemsida för information om öppettider och eventuella restriktioner. Vi seglar enligt tidtabell och följer myndigheternas rekommendationer. Mer information om våra åtgärder och vad som gäller angående Coronavirus / COVID-19 finner du på vår informationssida.

Personuppgiftslagen ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till skicka målinriktade erbjudanden till dig.