TrA.Subject

TrA.Announcement

Din rabatt

Dyk ner i det underjordiska museet till en värld av sjöfartsberättelser. Få 20% rabatt när du reser med oss!

20% rabatt mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan inte kombineras med andra rabatter.

Boka resa

Följ med på äventyr

Upptäck ett av de mest omtalade och spektakulära nya museum i Danmark just nu. Dyk ner i det underjordiska museet till en värld av sjöfartsberättelser utställda i stämningsfulla och dramatiska scenografier.

 Se öppettider och priser


Det finns massor av aktiviteter för barn från 3 till 12 år. På DRÖMSKEPPET – Museets 400 kvadratmeter stora lekuniversum – kan man springa runt, betrakta, röra vid saker och uppleva det maritima livet inifrån och ut. Man kan krypa in i maskinrummet, lasta och lossa, sätta igång maskintelegrafen och koppla av i skeppskojen.

Gör en insats i sjömansverkstan
I verkstan finns det massor av möjligheter att lära sig mer om sjöfarten. Här kan man göra sitt eget drömskepp och olika saker med rep och segel. Gå på upptäcktsfärd i studiesamlingen och känn på maritima originalföremål, sjung sjömanskaraoke och klä ut dig till kapten eller eldare och ta en selfie. Man kan också lära sig olika maritima uttryck och hitta på egna.

Förutom utställningarna rymmer museet kafé och museumsbutik.

Venedig – Havets makt

Museet för Sjöfarts nya specialutställning berättar om staden vid havet, som genom århundradena låtit en alldeles speciell maritim supermakt blomstra. Utställningen ’Venedig – Havets makt’ visar mer än hundra magnifika föremål utlånade från venetianska museer. Den innehåller både målningar av renässansmästare och sidenklänningar från 1700-talet. I utställningen möter de historiska föremålen dagens protestaffischer och förslag på hur ny arkitektur och stadsplanering kan lösa de klimatutmaningar som väntar kustbebyggelsen.

Redan på Marco Polos tid omkring år 1300 var staden hemvist för 36 000 sjömän och över 3 000 fartyg. Fartygen anlände med silke och kryddor från öst, som spreds från Venedig över hela Europa och gjorde den venetianska republiken rik.

Idag genererar enorma kryssningsfartyg stora intäkter för staden, men de belastar samtidigt staden. Tillsammans med klimatförändringar och stigande vattennivåer hotar massturismen Venedigs status som ett unikt världskulturarv.

Du får även ta del av berättelser om hur Danmark genom historien haft kontakt med den maritima kolossen i Adriatiska havet. Inte minst stadens varv Arsenale – världens största varv, som sades kunna bygga ett fartyg på en dag. Varvet var på sin tid en måltavla för nyfikna besök och spionage. Senare vallfärdade konstnärer till den sagolika staden, som länge stått på de flesta danskars "bucket list" som en plats man bara måste se innan man dör.

Utställningen pågår till 26 februari 2023. Läs mer om utställningen på museets egen hemsida.

Ta båten från Helsingborg till Helsingör. 

Adress

M / S Sjöfartsmuseet
Ny Kronborgvej 1
3000 Helsingør

Se öppettider och priser

Hitta hit

Museet för Søfart ligger ca 15 minuters promenad längs med hamnen från färjan.

Parkering
Kör ni med bil hit finns det en parkeringsplats som ligger på hörnet av Nordhavnsvej/ Kronborgvej. Från parkeringen tar det cirka 10 minuter att komma till museet. 

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.