TrA.Subject

TrA.Announcement

Din rabatt

Dyk ner i det underjordiska museet till en värld av sjöfartsberättelser. Få 20% rabatt när du reser med oss!

20% rabatt mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan inte kombineras med andra rabatter.

Boka resa

Följ med på äventyr

Upptäck ett av de mest omtalade och spektakulära nya museum i Danmark just nu. Dyk ner i det underjordiska museet till en värld av sjöfartsberättelser utställda i stämningsfulla och dramatiska scenografier.

 Se öppettider och priser


Det finns massor av aktiviteter för barn från 3 till 12 år. På DRÖMSKEPPET – Museets 400 kvadratmeter stora lekuniversum – kan man springa runt, betrakta, röra vid saker och uppleva det maritima livet inifrån och ut. Man kan krypa in i maskinrummet, lasta och lossa, sätta igång maskintelegrafen och koppla av i skeppskojen.

Gör en insats i sjömansverkstan
I verkstan finns det massor av möjligheter att lära sig mer om sjöfarten. Här kan man göra sitt eget drömskepp och olika saker med rep och segel. Gå på upptäcktsfärd i studiesamlingen och känn på maritima originalföremål, sjung sjömanskaraoke och klä ut dig till kapten eller eldare och ta en selfie. Man kan också lära sig olika maritima uttryck och hitta på egna.

Förutom utställningarna rymmer museet kafé och museumsbutik.

dannebrog

Kungaskeppet Dannebrog

I år fyller det danska kungaskeppet Dannebrog 90 år. Det vill Museet för Sjöfart fira med en särskild utställning om detta flytande slott. Få en inblick i livet ombord – från besättningens vardag till kungafamiljens privata liv till sjöss.

Kungaskeppet Dannebrog är mer än ett skepp. Det är ett flytande slott med en rik historia. När skeppet kommer i hamn på de årliga kryssningarna runt om i Danmark, Grönland och Färöarna, möter monarken sitt folk som tar emot och visar sina lokalområden. Dannebrog binder med andra ord samman hela riket och utgör samtidigt ramen för kungafamiljens liv till sjöss.

Under 2022 fyller skeppet 90 år och Drottning Margrethe har 50-års regeringsjubileum. Detta har Museet för Sjöfart valt att fira med en utställning där besökare för första gången får en inblick i livet ombord på detta enastående skepp.

Under dessa 90 år har tre monarker använt sig av skeppet. Utställningen visar alla delar av Kungaskeppet, både dem som fungerar som residens för Drottningen, ett personligt hem, ett skolskepp och en symbol för kungamakten, samtidigt som skeppet i sig själv rymmer en fascinerande berättelse. I utställningen visas prinsarnas matroskläder, Drottningens akvareller, kungafamiljens privata album samt berättelser från gäster ombord skeppet och från många av de som haft skeppet som arbetsplats.

Utställningen invigs den 9 februari. Läs mer om utställningen.

Ta båten från Helsingborg till Helsingör. 

Adress

M / S Sjöfartsmuseet
Ny Kronborgvej 1
3000 Helsingør

Se öppettider och priser

Hitta hit

Museet för Søfart ligger ca 15 minuters promenad längs med hamnen från färjan.

Parkering
Kör ni med bil hit finns det en parkeringsplats som ligger på hörnet av Nordhavnsvej/ Kronborgvej. Från parkeringen tar det cirka 10 minuter att komma till museet. 

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.