TrA.Subject

TrA.Announcement

Här finner du våra senaste pressmeddelanden. Du hittar dem också på MyNewsDesk.

ForSea byter namn till Öresundslinjen

Namnbytet till Öresundslinjen är ett steg för integrationen med Molslinjen. Den satsning som ForSea påbörjat med investeringar i kundupplevelse, serviceutbud och hållbarhet bygger Öresundslinjen vidare på.

 Läs mer

ForSea satte nytt rekord under påsken

Under påsken tar gärna svenska och danska resenärer färjan mellan Helsingborg och Helsingör − så även denna påsk. Hela 78 616 landgångsresenärer reste med färjorna under påskdagarna. Detta är nästan 10 procent fler än föregående år och bästa påsken sedan 1996.

 Läs mer

Kristian Durhuus ny CEO på Molslinjen

Den aviserade affären, där Molslinjen köper Helsingborg-Helsingör rederiet ForSea, blev nyligen genomförd, s.k. closing. Samtidigt blir det nu offentligt att nuvarande CEO på ForSea, Kristian Durhuus, blir ny CEO på Molslinjen.

 Läs mer

Molslinjen förvärvar ForSea – expanderar nätverket av ”flytande broar” mellan Danmark och Sverige

Som den enda operatören av ”Roll-on/Roll-off-färjor” mellan Helsingør och Helsingborg tillhandahåller ForSea färjeförbindelse via en färjelinje strategiskt placerad vid punkten med det kortaste avståndet mellan de två länderna (ca 4 km). ForSea kommer att fortsätta sin långsiktiga tillväxt- och hållbarhetsresa i Norden under nytt ägandeskap och i samarbete med Molslinjen.

 Läs mer

ForSeas resa i hållbarhetens tecken fortsätter med KRAV-märkt restaurang

ForSea fortsätter sin långsiktiga resa mot en hållbarare verksamhet. Det är ett arbete som spänner över såväl drift, energibesparingar och avfallshantering som socialt ansvarstagande och nu certifierade råvaror.

 Läs mer

Nu är Tycho Brahe uppgraderad med världens största batteripack. ForSea reducerar CO2 utsläppen med minst 70% under hösten.

ForSea fortsätter bryta ny mark för miljön och hållbart resande. 2018 genomfördes den första konverteringen till batteridrift av färjorna Tycho Brahe och Aurora till världens största batteridrivna Ro-Pax-färjor. Ett världsunikt projekt som kantats av såväl fram- som motgångar, precis som pionjärinsatser oftast görs. Än idag innehar ForSea världens största batteripack på en högfrekvent färja. Aurora har seglat till 93% på el under året som gått och bidragit med stora miljövinster i regionen för såväl luft som hav. Under året har Tycho Brahe genomgått en stor uppgraderingsprocess där samtliga batteripackar nu är utbytta för att kunna lagra mer energi och fördubbla livslängden på batteripacken från 5 till 10 år.

 Läs mer
onsdag 3 augusti 2022

Över 1 miljon resande med ForSea under juli månad

Ressuget är tillbaka och sundet korsas åter frekvent, likt tiden före pandemin. Hemester är här för att stanna och resenärerna är många. Under juli månad reste över 1 miljon med ForSea. Det gröna resandet visar på stor framgång.

 Läs mer

Nytt rekord − resandet över sundet med ForSea fortsätter att öka

Staycation, hemester − kärt barn har många namn och är här för att stanna
Ressuget håller i sig och ForSea kan lägga ännu en rekordhelg bakom sig. Under Kristi Himmelsfärd var det många som valde att korsa sundet och njuta både ombord på färjorna och av upplevelser på andra sidan sundet.

 Läs mer

ForSea offentliggör sin Hållbarhetsrapport för 2021- 70% reducering av CO2 redan 2022

ForSea kan lägga ytterligare ett år bakom sig där navigering mellan två länders restriktioner och påföljande anpassningar genomförts med framgång.

 Läs mer

ForSea är överväldigade – över 2000 ansökningar till vårens och sommarens jobb

ForSea är en dansk-svensk arbetsplats, som knyter ihop Öresundsregionen och dess unika mångfald i Helsingborg och Helsingör. Arbetet såväl till sjöss på färjorna som i hamnarna, är attraktivt och både kund- och medarbetarnöjdheten är hög.

 Läs mer
måndag 11 april 2022

Positiv utveckling hos ForSea och volymer likt innan pandemin

Rekordhelg i februari följs under mars månad upp med fortsatt uppgång och nya rekordsiffror. Med lättade restriktioner på båda sidor sundet fortsätter ressuget att underhållas. Hos ForSea syns en ökning inom alla kundgrupper, oavsett om resan är en utflykt över dagen eller gäller en transport.

 Läs mer
fredag 4 mars 2022

Rekordlördag för ForSea − bästa februaridag på 25 år

Lusten att resa i närregionen är stor och de spontana dagsutflykterna över sundet är tillbaka. Efter två år av restriktioner och osäkerhet med anledning av pandemin ser nu ForSea en markant ökning i antal gäster ombord. Februari avslutades med rekordhelg. Lördagen den 26 februari slog ForSea rekord. 

 Läs mer
onsdag 26 januari 2022

Positiv utveckling och segling enligt plan oavsett storm eller sommarbris

ForSea blickar tillbaka på ett 2021 som trots sina många utmaningar lämnar ett positivt avtryck. Ett resultat som mångt och mycket speglar nya konsumtions- och resmönster och som visar att ForSea med sin fantastiska personal kan anpassa sig efter två nationers bestämmelser, rekommendationer och regler utan att göra avkall på väl utfört arbete med fokus på alla gäster, deras upplevelse, behov och säkerhet.

 Läs mer
torsdag 28 oktober 2021

ForSea fokuserar på inkludering och tillgänglighet genom Solrosprogrammet

Från den 1 november 2021 kan personer med osynliga funktionsnedsättningar som tar färjan mellan Helsingborg och Helsingör bära Solrossymbolen om de vill signalera till anställda och andra passagerare att extra tid, förståelse, tålamod eller hjälp vid överfarten kan behövas.

 Läs mer
onsdag 29 september 2021

Stadig ökning hos ForSea

Även om det kalendermässigt går mot mörkare tider, går ForSea sannerligen mot ljusare. Tillväxt, optimism och ökat intresse för resandet är tre ledord som beskriver situationen i dagsläget. Nivån från 2019 om 7 miljoner resande närmar sig med stormsteg och ForSea känner stark tilltro till framtiden.

 Läs mer
torsdag 24 juni 2021

ForSea uppgraderar Tycho Brahe med världens största batteripack, förlänger fartygets livslängd och minskar utsläppen

ForSea kommer att uppdatera färjan Tycho Brahe som därmed får det största batteripack som någonsin installerats på en färja.

 Läs mer
fredag 28 maj 2021

ForSea erbjuder rabatt på snabbtest

Inreserestriktionerna till Danmark lättades under mitten av maj från danskt håll för svenskar.  Som ett led i detta erbjuder nu ForSea en rabatt vid snabbtest för ressugna resenärer.

 Läs mer
fredag 14 maj 2021

Nu lättas restriktionerna för inresa till Danmark

Sedan idag, fredag 14 maj, har det skett lättnader gällande restriktionerna för inresa från Sverige till Danmark. Numera välkomnas vaccinerade eller de som kan uppvisa ett negativt coronatest. Dessutom är karantän slopad för dem boende i södra Sverige samt norra delarna av Tyskland. En förhoppning om mer normala reseförhållanden över sundet får nytt liv.

 Läs mer
fredag 16 april 2021

ForSea – långt ifrån normalläge, men ständig ökning

Under ett pandemiår har ForSea oförtrutet har seglat vidare för att bibehålla länken mellan Sverige och Danmark och därmed säkerställa såväl transporter av varor som pendlarnas resväg till jobbet, men även för dem som önskar bryta vardagen med en tura och kittla semesternerven. 

 Läs mer
onsdag 2 december 2020

Ny styrelseordförande till ForSea

Ny styrelseordförande till ForSea
Med erfarenhet från transport- och resesektorn förväntas Christian Clemens fortsätta befästa ForSea som viktig aktör inom Öresundsregionen.

 Läs mer
tisdag 27 oktober 2020

Vi seglar som vanligt!

ForSea trafikerar Öresund med hög frekvens och utgör därmed fortsättningsvis den trygga länken mellan Sverige och Danmark. Rutinerna är väl inkörda och genomarbetade, allt för att kunna erbjuda ett resande under trygga former.

 Läs mer
tisdag 6 oktober 2020

ForSea erkänns för sina ambitiösa hållbarhetsmål och föräras med MSC-/ASC:s prestigefyllda pris − Guldfisken

Som ett led i hållbarhetsarbetet blev ForSea i december 2019 första rederi i Sverige och Danmark som MSC- och ASC-certifierades. För detta föräras vi nu det hedersamma priset ”Guldfisken”, utdelat av MSC-/ASC-organisationerna.

 Läs mer
torsdag 16 juli 2020

Hemester utomlands, går det?

Äntligen är gränsen öppnad mellan Sverige och Danmark, och Öresundsregionen kan återfå sitt naturliga utbyte mellan grannländerna. I tider då många får tänka om inför stundande semester och intresset för upplevelser i sitt närområde är hög, återfinns nu möjligheten att upptäcka nya vattenhål på båda sidor sundet.

 Läs mer
torsdag 14 maj 2020

Åter möjlighet för spontana besök på båda sidor sundet

Från och med lördagen den 27 juni lättar Danmark på sina restriktioner gällande alla resenärer med folkbokföringsadress i region Skåne, Halland och Blekinge i Sverige. ForSea växlar upp sin turlista och öppnar upp café och butiker på samtliga 3 båtar.

 Läs mer
torsdag 14 maj 2020

ForSea utser ny VD

Styrelsen för ForSea AB har utsett Kristian Durhuus till företagets nya VD. Tillträde sker den 15 juni 2020.

 Läs mer
onsdag 22 april 2020

Frakt – 110 dagliga avgångar med färjor mellan Sverige och Danmark, för transporter med lastbil

ForSea fortsätter att vara en snabb och pålitlig fraktservice mellan Sverige och Danmark, även under coronakrisen. 

 Läs mer
onsdag 8 april 2020

ForSea seglar hela Påsken

ForSea seglar vidare och därmed är leden mellan Helsingborg-Helsingör fortsatt öppen och kan även nyttjas för avkopplande turer över sundet med tillgång till både restaurang och butik.

 Läs mer
torsdag 19 mars 2020

ForSea fortsätter att segla, även i perioden 14 mars – 13 april

ForSea kommer fortsätta segla mellan Helsingborg-Helsingör, även i perioden 14 mars-13 april. 

 Läs mer
fredag 14 februari 2020

Johan Röstin avgår som VD för ForSea

ForSea meddelade idag att verkställande direktör Johan Röstin kommer att avgå från sin position och lämna företaget.

 Läs mer
tisdag 14 januari 2020

MSC-märkning hos ForSea

ForSea blir första rederi i Sverige och Danmark som MSC- och ASC-certifieras och världens första rederi som enbart erbjuder MSC-och ASC-märkt fisk- och skaldjur.

 Läs mer
fredag 8 november 2019

ForSea informerar

Vid torsdagens rutinkontroll och batteribyte upptäcktes en avvikelse på ett fåtal batterier. Orsaken undersöks av leverantörerna ABB och ett skifte av batterier sker. Enligt våra säkerhetsrutiner kommer därför både Tycho Brahe och Aurora framföras med traditionell dieseldrift fram tills orsaken är löst. Under lördagens festligheter, då vi firar 1-årsjubileum på ForSea, kommer robottekniken förevisas, dock utan att laddning sker.

 Läs mer
torsdag 7 november 2019

1 år som ForSea – En omställning som gjort skillnad

För ett år sedan skedde stora förändringar. Namn ändrades till ForSea och en hållbar resa sjösattes på allvar genom implementeringen av batteridrift på Tycho Brahe och Aurora. En omställning som bidragit till kraftigt minskade CO2-utsläpp. Mycket har skett under de senaste 12 månaderna. ForSea ser med stolthet tillbaka på året som gått och blickar med spänning framåt.

 Läs mer
torsdag 8 augusti 2019

Mercandia 4 konverteras till endast fraktfärja

ForSea har beslutat att konvertera Mercandia 4 från en passagerar- och fraktfärja till att endast transportera frakt. Det innebär att det inte längre kommer att erbjudas butik och F&B-tjänster på Mercandia 4 från den 1 september 2019. 

 Läs mer
fredag 28 juni 2019

ForSea får ännu ett pris − Hybrid Propulsion System of the Year 2019

För sjätte året i rad delas Electric & Hybrid Marine Awards ut, en av världens mest eftertraktade utmärkelser inom den marina industrin. Ett pris som erkänner och hedrar tillverkare, leverantörer, ingenjörer, innovationer och produkter inom den marina sektorn.

 Läs mer
torsdag 11 april 2019

ForSea välkomnar familjen. Kör staycation under påsken.

Passa på att semestra på hemmaplan! ForSea är med sina täta turer över sundet den flytande bron som förbinder Sverige och Danmark på ett grönt sätt och öppnar upp för en härlig staycation. 

 Läs mer
tisdag 19 mars 2019

Årets samhällsbyggare 2018

Sjösättning av världsledande batteridriven färjelinje gav Johan Röstin, VD för ForSea, utmärkelsen ”Årets samhällsbyggare 2018”

 Läs mer
tisdag 26 februari 2019

Danmarks Energi-, försörjnings- och klimatminister besöker världens största batteridrivna färja den 1 mars

Pressen välkomnas att delta vid Energi-, försörjnings- och klimatminister Lars Christian Lilleholts (V) besök ombord på ForSea. Besöket sker ombord på den nyinvigda fossilfria färjan Aurora. Ministern kommer att se den avancerade tekniken som bidrar till både tillväxten och övergången till ett mer hållbart samhälle, något som Danmark prioriterar högt.

 Läs mer
fredag 9 november 2018

Nu är den blå vägen också den grönaste.

För att visa att man menar allvar med satsningen att bli regionens mest hållbara transportföretag, byter rederiet också namn till ForSea.

 Läs mer

Arkiv

Se våra tidigare pressmeddelanden.

Tidigare nyheter

ForSea på Mynewsdesk

Du kan även läsa alla våra pressmeddelanden på mynewsdesk.com.

Till Mynewsdesk