TrA.Subject

TrA.Announcement

Under påsken tar gärna svenska och danska resenärer färjan mellan Helsingborg och Helsingör − så även denna påsk. Hela 78 616 landgångsresenärer reste med färjorna under påskdagarna. Detta är nästan 10 procent fler än föregående år och bästa påsken sedan 1996.

ForSea hade i år den bästa påsken någonsin sedan öppningen av Öresundsbron. Närmre 80 000 svenska och danska landgångsresenärer tog sig en tur över Öresund under vårens första helgdagar. Detta är en ökning med nästan 10% jämfört med påsken 2022 och den bästa påsken sedan 1996 – alltså innan Öresundsbron förändrade resvanorna i regionen.

"Det är alltid glädjande när vi kan sätta ännu ett rekord. Det visar att vi når ut till den breda, ressugna allmänheten med vårt erbjudande med täta avgångar och vårt breda utbud av mat och dryck ombord", säger Kristian Durhuus, CEO för ForSea och Molslinjen

ForSea utgör en flytande bro i Öresundsregionen som stärker turism- och näringsliv på båda sidor sundet.

"Nu, när den svenska kronan är låg i förhållande till den danska, finns det mycket pengar att spara för våra danska resenärer genom att handla ombord på färjorna eller lokalt i Helsingborg", säger Kristian Durhuus.

 

För mer information, kontakta Molslinjens PR- & kommunikationschef, Jesper Maack på
+4520196215 eller mail  jma@molslinjen.dk alt. ForSea Press Office presscontact@forseaferries.com


Helsingborg-Helsingör överfarten är regionens flytande bro bestående av de fem färjorna Aurora, Tycho Brahe, Hamlet, Mercandia IV och Mercandia VIII. Färjorna är miljövänliga och utrustade med katalysatorer. I tillägg till detta är Aurora och Tycho Brahe båda konverterade till batteridrift för en total investeringskostnad om ca MSEK 300. INEA, ett förvaltningsorgan för innovation och nätverk inom EU har stöttat investeringen med ca MSEK 120.
2019 transporterade ForSea 7,0 miljoner passagerare samt 1,3 miljoner personbilar, 440 000 lastbilar och 16 000 bussar. Detta motsvarar 20% av de fordon som passerade över Öresund
1 2019. Överfarten främjar integrationen och tillväxten i Öresundsregionen och drivs av 600 medarbetare som dagligen arbetar för en säker och effektiv förbindelse mellan Sverige och Danmark med målsättning att göra resandet så behagligt som möjligt och med målet att reducera CO2 med 70% jmf med tidigare drift som skedde utan batteridrift. Förbindelsen bidrar därutöver med att skapa omkring 2000 arbeten i regionen. Kristian Durhuus är CEO för ForSea och Molslinjen A/S, som ägs av EQT.

1 Summan av fordon som passerat över Öresundsbron samt via Helsingborg-Helsingör med ForSea.