Affärsområden

Verksamheten ForSea är indelad i fyra affärsområden: Travel, Freight, Food & Beverage och Retail. Många avgångar, hög tillförlitlighet och möjligheten att få en paus ombord på fem moderna färjor uppskattas av alla kundgrupper.

Travel

De största kundgrupperna för ForSea utgörs av bilar, bussar och gående passagerare. Linjen används dagligen av pendlare som bor och arbetar på ömse sidor om Öresund, turister och boende på båda sidor av sundet som äter, shoppar, fikar, festar och Turar ombord.

Under 2015 åkte 7,1 miljoner passagerare och 1,3 miljoner bilar sträckan och mer än var tionde bil använde sig av AutoBizz Smart-lösningen som ger kunderna det bästa priset på Öresund och en rad förmåner ombord.

Freight

Åkerier och lastbilschaufförer använder dagligen överfarten som Öresundsregionens flytande bro. Det finns alltid en avgång som passar och pausen på färjan sparar både restid och kortar körsträckan. Faciliteterna ombord är öppna dygnet runt och det finns en Truckers Lounge på alla färjor.

452 000 lastbilar korsade Öresund med ForSea 2017.

Food & Beverage

På alla färjor kan passagerarna njuta av nylagade, enklare rätter i FoodXpress och nybryggt kvalitetskaffe i Café Ristretto. Ombord på Aurora finns även restaurang Waves och på Hamlet hittar man LAT56 Bistrobar. Möjligheten att njuta av mat, dryck och shoppa ombord har skapat begreppet ”Tura”. Begreppet används när man åker med färjan fram och tillbaka, utan att gå av på andra sidan Öresund, och har en stark lokal förankring.

Retail

ShopXpress finns på alla färjor och har öppet dygnet runt.  I shoppen finns ett brett urval av varor till bra priser, som är upp till 50% lägre än i land. Här finns drycker, godis, kosmetika och parfym av kända varumärken. Utbudet i butikerna på de olika färjorna presenteras på vår shoppingsida.

Butikerna ombord är uppskattade både av turister och boende i närområdet. Shopping ombord och i butikerna på andra sidan Öresund är populära utflyktsmål.

Ledning

Kristian Durhuus – CEO, Jens Ole Hansen – COO, Kenneth Andersson – interim CFO, Susanne Kaarnimo-Knight – CCO, Åsa Linde Tornée - Head of HR, Peter Kesting - Head of Freight, Jan Bagger - Head of Safety & Environment, Andreas Krohn – Head of IT

Ägande

First Sentier Investors

ForSea ägs av en europeisk infrastrukturfond under First Sentier Investors (tidigare First State Investments) som är en långsiktig investerare med över 900 miljarder kronor i förvaltat kapital. Sedan 1994 har First Sentier Investors investerat i infrastrukturverksamheter på uppdrag av institutionella investerare och företaget följer FN:s principer för ansvarsfulla investeringar (UNPRI).

Infrastrukturfonden First Sentier Investors European Diversified Infrastructure Fund FCP-SIF äger all verksamhet i ForSea som utgörs av företagen ForSea AB, ForSea Helsingborg AB, ForSea Helsingør ApS, ForSea Management A/S och ForSea Øresund A/S.