Festmeny ombord

Nobel-inspirerad festmeny

Under en begränsad tid serveras det menyer som vi tolkat från Nobelrätterna genom tiderna. Ta med dig någon du tycker om och avnjut en lyxig och smakrik trerätters till ett förmånligt pris.

Festmenyn serveras den 27 januari – 26 februari.
Serveras ej nyårsafton efter kl. 17.00.

Trerättersmenyn kostar endast 315:-. Det går även att få den som tvårätters (förrätt och varmrätt) för 299:-. All vår fisk och skaldjur är MSC- och ASC-certifierade.

Festmeny

Se hela menyn som gäller 27 december - 26 januari 2021.

Förrätt

Skaldjurstartar med rågbrödscrumble och dill
(inspirerad av rätt från 2009)
Radford Dale Renaissance - Chenin Blanc 99:-

 

Varmrätt

Örtbakad oxfilé med olivglaserade grönsaker, potatis- och jordärtskockspuré och portvinssås
(inspirerad av rätt från 1996)
Hartenberg Shiraz Doorkeeper 82:-

 

Dessert

Lingonsorbet med vit chokladkräm och brynt smör 
(inspirerad av rätt från 2000)
Cockburns Special Reserve 6 cl. 39:-

Priset för denna trerätters är 315:-.
Det går även att få som tvårätters (förrätt och varmrätt) för 299:-.

Nobelkuriosa

Förrätt

Förrätten är inspirerad av Nobelbanketten år 2009 där vår tolkning består av skaldjurstartar med rågbrödscrumble och dill. År 2009 var året då Barack Obama tog emot Nobels fredspris och kemipriset hade fokus på en av livets mest grundläggande processer nämligen tillverkningen av proteiner. I vår förrätt får du definitivt i dig tillräckligt med protein.

Varmrätt

Varmrätten är inspirerad från middagen år 1996 där vår tolkning består av örtbakad oxfilé med olivglaserade grönsaker, potatis- och jordärtskockspuré och portvinssås. År 1996 fick den polska poeten Wislawa Szymborska litteraturpriset. Vi tror att hon skulle hålla med om att vår varmrätt är poetiskt utsökt som låter smakerna dansa på tungan.

Dessert

Desserten är inspirerad från år 2000 där vår tolkning består av lingonsorbet med vit chokladkräm och brynt smör. År 2000 fick två amerikaner dela på ekonomipriset för att var för sig utvecklat teori och metoder som fått stor användning i statistikanalys av individers och hushålls beteende. Vi kan glädja er med att vår meny serveras till ett ytterst förmånligt pris!

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka målinriktade erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.