Tura - Den lilla stora resan

Att "Tura" är ett lokalt uttryck för att ta en tur med färjan över sundet utan att hoppa av i Helsingör. Tura innebär helt enkelt att du äter, dricker, njuter av vacker utsikt och kan shoppa i lugn och ro till låga priser. Allt i ett!

Det finns olika typer av tura. Nedan reder vi ut de olika begreppen och vad de innebär. Oavsett vad du väljer för tura får du en stor upplevelse ombord för en liten peng. Det finns en särskild biljett som heter Tura-biljetten från 59:-.

Välkommen att tura med oss! Din Tura-biljett köper du direkt i biljettluckan eller i vår app.

Se tabell, där du kan bilda dig en uppfattning om när det är som flest personer som reser med oss.

Du kan fortfarande resa med oss!

Saknar du också att resa? Coronatiden har gjort det lite svårare för oss att mätta resfebern och många av oss har upplevt inställda semestrar till stängda destinationer. Men vad är det egentligen för känslor som resandet för med sig? Är det destinationen? Är det badsemestern i Spanien? En tur i Eiffeltornet?

Eller är det egentligen att bara åka iväg. Att checka in. Visa biljetten. Gå ombord. Allt det tillsammans leder till förväntan och glädje. De nostalgiska minnena som uppstår med resandet, som är kopplat till våra känslor. ForSea är här fortfarande och seglar hela dygnet över sundet.
Du kan fortfarande resa med oss!

Shoppingtura

Shoppingtura

Du är varmt välkommen att göra dina inköp ombord. Vår butik har godis, presenter, vårens nya parfymer och en och annan god dryck - till priser som är upp till 50% billigare än i land! På vår shoppingsida finner du ett urval av vårt sortiment ombord. Planerar du att handla mycket, är du välkommen att hyra en ölkärra i biljettförsäljningen för gående resenärer på Helsingborg C. Utlämning och återlämning sker under biljettförsäljningens öppettider. 

Butikens sortiment

Parkera ombord

Om du tänkt handla mycket eller har kört en bit kan du ta med bilen ombord. Med vår Parkera ombord-biljett parkerar du bilen under två enkelturor och har en timmes förfogande till att shoppa loss i butiken. 

Fördelar med Parkera ombord-biljetten:

 • I priset ingår 3 flak Carlsberg öl eller 3 flak Coca cola
 • Priser upp till 50% billigare än i land
 • Nära till bilen
 • Obegränsade vändor i butiken under turan
 • Gott om plats i butiken
 • Slipper trängsel och långa köer
 • Hinner med en fika på soldäck

Parkera ombord

Fynda julklapparna ombord och spara upp till 50% jämfört med hamnpriser. Vi har det du behöver inför kyliga dagar. Det finns allt från parfymer och mjukgörande hudvård till stärkande drycker och mössor.

Urval av produkter ombord

399:-

Calvin Klein Euphoria

EdT, 100 ml.
Euphoria är en fräsch och orientalisk doft för den moderna, fria och passionerade människan. Doften har en toppnot av ingefära och pepparcocktail, regndroppsackord och iskall sudachi.

129:-

Lindt Master Chocolatier Collection

En kollektion för chokladälskare. Praliner av möjlk-, mörk- och vitchoklad fyllda med bland annat marzipan, rostade nötter, nougat, apelsin och karamell.

99:-

Ruida Domo Cava

75 cl, 11,5%.
Ekologisk cava med dominerande doft av brioche, blodapelsin och lime. Ung och frisk smak med inslag av blodapelsin, brynt smör och lime. Passar bra som Aperitif, och till fisk och skaldjur. 

Tura för alla

Tura för barnen

Ta med barnen ombord och låt dem sitta vid relingen och njuta av vattnet som forsar runt båten. Kanske njuter de av vårt barnmål från caféet eller mumsar på godis från butiken. Låt barnen speja ut mot Helsingör och Kronborg slott och fantisera om vad som händer inne i detta praktfulla slott från renässansen. Bara fantasin sätter gränser!
Ps, om ni är två vuxna som reser med tre barn tjänar ni på att köpa en familjebiljett.

Soldäckstura

Ute på soldäck finns det gott om plats för dig att njuta av solen, friska luften och den vackra utsikten. Vårt café ombord har alltid öppet när färjorna seglar och där finns ett generöst utbud av kakor, mackor samt både varm och kall dryck. Allt går att få med sig ut till soldäck. För en solig dag kan ju inte tillbringas bättre än på öppna Öresund.

Enkel, dubbel eller trippel?

Det finns olika typer av tura. Nedan reder vi ut de olika begreppen och vad de innebär. Oavsett om du väljer enkel, dubbel eller trippel betalar du endast för en Tura-biljett. En enkeltura kostar alltså lika mycket som en trippeltura. 

Tura-biljetten kostar från 59:-. Se prislista.

Enkeltura

En enkeltura tar knappt en timma och innebär att du reser två enkelresor. Ta en fika i vårt café FoodXpress där vi serverar massor av gott. All vår fisk och skaldjur är MSC- och ASC-märkt och vi har dessutom både vegetariskt och veganskt utbud. Och det bästa av allt - all fika går att ta med ut på soldäck! Du hinner även med en shoppingtur i butiken.

Under en enkeltura kan du tex:

 • Njuta av frisk luft och böljande hav på soldäck
 • Äta klassikern två röda (pölse) och en grön (öl)
 • Testa säsongens latte
 • Avnjuta den lyxigare klassikern räkmacka med ett glas vitt
 • Ta med din fika ut på soldäck
 • Äta lunch i restaurangen
 • En shoppingtur i butiken

Fikadags i caféet

Dubbeltura

En dubbeltura tar knappt två timmar och innebär 4 enkelresor. 

Under en dubbeltura passar det att göra följande:

 • Äta en god middag i restaurangen
 • Kombinera shoppingtur med dagens lunch
 • Köpa våra Selected Wines – utvalda viner från Sydafrika som vi valt med hänsyn till kvalitet, hållbarhet och socialt ansvar
 • Koppla av och njuta av utsikten
 • Sola en stund på soldäck

 

Besök vår ombordsida för att se vad som är aktuellt just nu.

Aktuellt ombord

Trippeltura

En trippeltura innebär 6 enkelresor och tar knappt tre timmar. Den här turan passar för en helkväll med fine dining, barhäng och kanske en avslutning i shoppen där du finner det där goda vinet du drack till maten som du kan köpa med hem. 

Den här turan passar för en helkväll ombord:

 • Fine dining - njut ordentligt av en härlig trerätters i restaurangen
 • Njut av en frisk fördrink
 • Se solnedgången med en god drink i handen
 • Besök butiken som säljer det där goda vinet du fick till maten
 • Koppla av och njut av vackra Öresund

Waves meny

Tura varje dag i ett år

Tänk att spontant hoppa på färjan, handla lite inför helgen eller äta något gott, medan Öresund sakta glider förbi utanför fönstret. Det är något särskilt med att tura – fråga vilken helsingborgare som helst. Med turakortet kan du tura varje dag i ett helt år för ett fast pris. Det är bara att gå ombord.

Några fler fördelar med att ha turakortet är följande:

 • Gå raka vägen ombord utan att köpa biljett
 • Nyhetsbrev med bra erbjudanden
 • Tura varje dag i ett år

Turakortet köper du i vår biljettlucka på Helsingborg C.

Den moderna turan

Den klassiska turan

Den lyxiga klassikern

Biljetter & Öppettider

Ladda ner vår app

I vår app kan du köpa bil- eller personbiljett direkt i mobilen, hålla koll på dina bokningar och se när nästa färja avgår. Det är väldigt behändigt att alltid ha biljett och tidtabell lättillgängligt i fickan.

Ladda ner appen

Öppettider ombord

Vi har för tillfället ändrade öppettider ombord. Det gäller café, bar, restaurang och shoppen.

Aurora
Waves bar och Utebaren har särskilda öppettider. Se barernas öppettider.  
Waves restaurang har särskilda öppettider. Se Waves öppettider.

Länken nedan hjälper dig att hålla dig uppdaterad om vilka tider som gäller just nu för butikerna, caféerna och barerna ombord Aurora, Hamlet och Tycho Brahe.

Aktuella öppettider

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka målinriktade erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.