TrA.Subject

TrA.Announcement

AutoBizz Smart

Med AutoBizz Smart reser du billigt och checkar in automatiskt.

Res enkelt med AutoBizz Smart

Reser du mer än en gång om året med bilen fram och tillbaka över sundet, kan det löna sig att teckna ett AutoBizz Smart-avtal. Dessutom checkar du in och betalar överfarten automatiskt.

Genom Easy Go-samarbetet kan du åka vidare med din bizz över Rödby-Puttgarden, Gedser-Rostock, Öresundsbron och Stora Bält-bron. Alla Easy Go-priser hittar ni på www.easygo.com.

Har du en ØresundBizz och ett AutoBizz rabattavtal hos ForSeas färjor?

Efter den 28 februari 2023 ansvarar ØresundPAY för administration och betalning av alla resor med ØresundBizz – oavsett om du reser med ForSeas färjor mellan Helsingborg-Helsingör, över Øresundsbron eller vid andra överfarter och tillfällen.
Läs mer under vår FAQ.

AutoBizz Smart för företag

Med AutoBizz Smart-företagsavtal, reser du enkelt och till ett bra pris till Danmark.

Skaffa AutoBizz Smart för företag

Om vårt AutoBizz Smart-avtal

Ett AutoBizz Smart-avtal kostar 399:- om året. Vi drar summan löpande ett år i taget, från det att du tecknat avtalet. Både priset för överfarten och årsavgiften drar vi från det kreditkort du har kopplat till din bizz.
Skaffa AutoBizz

Vanliga frågor & svar

faq

Vad är AutoBizz?

AutoBizz är ett elektroniskt betalningssätt där en liten sändare (bizz) placeras på insidan av bilens vindruta, och betalning för varje överfart dras automatiskt från det betalningskort som du kopplat till ditt AutoBizz avtal. Vid överfart med färja kör du igenom en automatisk Check-In - Enkelt och smidigt!

För att kunna åka med en AutoBizz krävs att du tecknar ett AutoBizz avtal. Både privatpersoner och företagskunder kan använda AutoBizz och alla priser för överfart gäller för personbil max 6 m inkl 9 personer. Fordon över 6 m hänvisas till manuell check in och debiteras det dubbla priset

Hur använder jag min bizz?

För att generera rabatt ska Bizzdosan ligga väl synlig i framrutan vid incheckning och ni uppge då hur många ni är i bilen. Du slipper krångel med kort och kontanter vid överfarten, betalningen för biljetten dras automatiskt från det kreditkort ni har uppgett i ert avtal.  För Smartavtal debiteras du en årsavgift som också dras från kreditkortet.

För att incheckningen ska fungera så smidigt som möjligt är det viktigt att vi har rätt kontokortuppgifter. Kreditkortet registrerar ni på www.brobizz.com Mina Konto (Brobizz A/S) eller https://www.oresundsbron.com/sv/info/sjalvbetjaning (Öresundsbron) beroende på vem som är utställare av bizzen. Inga återbetalningar görs i efterhand.

Var kan jag se och uppdatera mina uppgifter?

Om Brobizz A/S är utställare av din bizz går du in på brobizz.com Mitt Konto. Du loggar in med ditt 16 siffriga bizz eller kundnr samt den personliga kod du har fått från Brobizz A/S.

Om Öresundsbron är utställare av din bizz går du in på https://www.oresundsbron.com/sv/kundservice/mitt-konto

Hur registrerar jag mitt nya kreditkort?

Du går in på brobizz.com ”uppdatera kortinformation” du behöver då uppge ditt 16 siffriga bizznr samt kundnummer.

Om Öresundsbron är utställare av din bizz går du in på https://www.oresundsbron.com/sv/kundservice/mitt-konto

Hur betalar jag för resorna?

AutoBizz är ett elektroniskt betalningssätt där en liten sändare (bizz) placeras på insidan av bilens vindruta, och betalning för varje överfart dras automatiskt från det betalningskort som du kopplat till ditt AutoBizz avtal. Betalning dras från det kreditkort/bensinkort som registrerats på ditt konto hos Brobizz A/S eller Öresundsbron.

När sker debiteringen av överfarten?

Direkt när du har kört igenom. Kort som aktiveras temporärt rekommenderas att kortet är öppet i 24h.

Hur debiteras 1-dagsresan?

1-dagspris gäller om ni har Smartavtal med ForSea ni debiteras då enkelpriset på utresan och mellanskillnaden på återresan.

Kostar det något att skaffa en AutoBizz Smart?

Hos Brobizz A/S kostar bizzdosan 200 dkk och garanteras en livslängd på 3 år (gäller ej företag).

Hos Öresundsbron kostar inte bizzdosan något.

Årsavgiften debiteras löpande ett år i taget, från det du har tecknat avtalet.

Finns det någon uppsägningstid?

Nej, uppsägningen av ert lokalavtal med ForSea gäller från den dag vi får in ett mail för uppsägning. Uppge namn, ert 16 siffriga bizznummer och kundnummer.

Var kan jag använda min bizz?

Bizzen kan användas på linjen Helsingborg-Helsingör. Din bizz kan även användas genom EasyGo-samarbetet på Öresundsbron, Storebältsbron och Mols-Linien. På EasyGo´s hemsida www.easygo.com finner du mer information om samarbetet och var du kan använda din AutoBizz.

Kan jag använda min bizz på Rödby-Puttgarden?

Ja du kan använda din Autobizz för EasyGo resor se easygo.com

OBS: dock ej när det gäller t/r över dagen Rödby-Puttgarden

Kan man använda AutoBizz Smart på Öresundsbron?

Ja och då åker man till EasyGo priset, se http://easygo.com

Kan man köra på AutoBizz Smart avtal om man har en husbil över 6 m?

Ja men man måste checka in i manuell betjäning.

Hur lång tid tar det att få en bizz?

Ca 5-10 arbetsdagar.

Vad händer om bizzen är spärrad när jag ska resa?

Om din bizz är spärrad när du ska resa får en biljett köpas på plats. Ingen återbetalning görs i efterhand.

Vad händer när jag ska resa om jag glömt att uppdatera mitt betalningskort?

Om du glömt uppdatera ditt betalkort spärras bizzen och ny biljett får köpas på plats. Ingen återbetalning görs i efterhand.

Jag har frågor angående mitt AutoBizz avtal

Har du har frågor om priser och rabatter via Helsingborg-Helsingör i förbindelse med ditt AutoBizz avtal, ska du kontakta kundservice hos ForSea.

Telefon: 042-18 61 20
E-mail: bizz@forseaferries.com

Jag har frågor ang betalningsinformation

Har du frågor om person-/företagsuppgifter, betalningsinformation eller log in ska du kontakta utställaren av din bizz.

Brobizz
Telefon: 08-40 000 340
E-mail kundeservice@brobizz.com

Öresundsbron
Telefon: 040-22 30 00 
Hemsida: https://www.oresundsbron.com/sv/kontakta-oss

Har du ett ØresundBizz och rabattavtal hos ForSeas färjor?

Efter den 28 februari 2023 ansvarar ØresundPAY för administration och betalning av alla resor med ØresundBizzer – oavsett om de går med ForSeas färjor mellan Helsingör och Helsingborg, över Øresundsbron eller någon av de andra broarna.

Nu blir betalning med ØresundBizz enklare om du har ett rabattavtal med ForSea: Från och med nu kommer all administration av resor att betalas med bizz tillsammans med ØresundPAY.

Du behöver inte göra något själv

Ändringarna träder automatiskt i kraft efter den 28 februari 2023 om du har en ØresundBizz med rabattavtal med ForSea. Du behöver inte göra någonting och kan använda din bizz som tidigare.

Betalningen flyttas från Brobizz till ØresundPAY

Tidigare tog ØresundPAY in betalning för resor över Øresundsbron och på andra håll. Brobizz har ansvarat för att driva in betalning för kunder som hade upprättat ett rabattavtal för ForSeas Helsingör–Helsingborgsfärja. Nu kommer betalningen för alla resor att hämtas på ØresundPAY.

Ditt avtal med ØresundBizz

Från 1 mars 2023 sköter ØresundPAY alla resor du betalar för med din ØresundBizz – även resorna med ForSeas färjor. Alla dina resor betalas därför från det kort du har registrerat hos ØresundPAY. Du kan se och ändra informationen om betalkortet på ØresundPAYs självbetjäning.

Hur kontaktar jag ØresundBizz och ØresundPAY?

Från den 1 mars 2023 ska du kontakta ØresundPAY om du har frågor eller vill ha hjälp med din ØresundBizz. Du ser telefonnummer och öppettider hos ØresundPAY här

Hur kontaktar jag Brobizz?

Du kan kontakta Brobizz via deras kontaktformulär https://brobizz.com/kontakt-os/ på e-mail kundeservice@brobizz.com eller på telefon 08-40 000 340.

Hur vet jag vem som är utställare av bizzen?

Brobizz A/S 16 siffriga bizznr börjar på 6086, 9208 eller 3104. Öresundsbrons 16 siffriga bizznr börjar på 6048 eller 6377.