TrA.Subject

TrA.Announcement

Din rabatt

Gnugga geniknölarna på ett av världens 100 bästa platser - Experimentarium. Få 20% rabatt när du reser med oss.

20% rabatt på inträde mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter.

Boka resa

Interaktiva utställningar för hela familjen

Nordsjällands stora attraktion på 12.500 m² för barn och vuxna i alla åldrar. Se, rör och upplev! Här är det inte bara tillåtet, utan i allra högsta grad meningen att du ska använda utställningarna och göra experiment.

För aktuella utställningar, öppettider och priser på deras egen hemsida

Se, rör och upplev på Experimentarium

Danmarks stora science center

På Experimentarium kan du se, röra och experimentera med alla typer av vetenskapliga fenomen. Utställningsområdet har fördubblats till 12 500 m2. Två stora salar fylld med roliga upplevelser inom vetenskap och teknik världen, en stor takterrass med aktiviteter i det fria och totalt 18 utmanande, interaktiva utställningar, som gräver in i kroppen, i vattnet och helt ur robotarmen. Bland de många nya utställningar är:

Miniverset

I Miniverset kan barn mellan 1-5 år leka sig igenom naturvetenskapens värld genom interaktiva upplevelser. Miniverset är uppdelat i olika huvudområden som ex "Bondgården", "Sjukhuset", "Gömstället" och "Stormbryggeriet".

Den Interaktiva Bio

Upplev världens första interaktiva bio baserad på rörelsesensorer, där alla i rummet måste samarbeta och påverka vad som händer. Den Interaktiva Bio har sin världspremiär med "Flickan som inte ville sitta still."

Ljuslabyrinten

Ljus överraskar. Ljus kan skapa vackra färger, det glänser, och det återspeglas i ytorna. Där det finns ljus, finns det ofta en skugga - kanske finns det ännu mer? I Ljuslabyrinten kan du uppleva och experimentera med ljus och inte minst de många fascinerande egenskaper, såsom ljus har. Ett besök på Lyslabyrinten kommer skärpa din medvetenhet om ljusfenomen i vardagen. Du blir ett slags "ljus-detektiv".

Bobleriet

Bobleriet är Experimentarium ny såpbubbla paradis, där du kan blåsa små och stora bubblor, lära sig om vetenskapen bakom såpbubblan eller bara slå dig ner och njuta av den bubbliga utsikten.

Hamnen

På Hamnen kan du spela med och lära dig om den globala handeln och sjöfart. Du kan även navigera utställningens stora fartyg och simulera globala godstransporter i vår jättekulspår. Känn stormen på havet. Kolla in vår vindtunnel, där du kan känna vinden i olika styrkor på din egen kropp och uppleva havet som det ser ut från bryggan på ett containerfartyg i Nordatlanten.

Världens bästa plats

Det är inte för inget som Experimentarium blivit utsedd till en av världens 100 bästa platser av TIME Magazine. Här får du gnugga geniknölarna och lära dig medan du har roligt. Ett besök till Experimentarium passar utmärkt i alla väder.

Bygg en förändring i Lego

Besök den interaktiva utställningen där Lego, sport och förståelse står i centrum. I ett samarbete med Lego har det byggts en verkstad där barn och ungdomar kan designa kreativa lösningar med hjälp av Lego så att alla, oavsett utgångspunkt, kan vara med och utöva sport.

Utmaningen för barnen är att hjälpa en grupp vänner som gärna vill utöva sport tillsammans med alla andra. Flera av vännerna har funktionshinder och behöver därför hjälp av besökande barn att hitta en kreativ lösning så att alla vänner kan vara med.

Målet med verkstaden är att styrka barns, ungas och vuxnas förståelse för inkludering och lika värde inom sport och rörelse, samt att visa att vi med fantasi, kreativitet och respekt för mångfalden kan bygga och designa oss till större livskvalitet för alla.

Läs mer

Bli VR-dirigent i Musiktunneln

Musiktunneln Kinisia är fylld med ljudet av en hel symfoniorkester. Skapa din egen symfoni och bli dirigent för en insekts-symfoniorkester i en ny, rolig Virtual Reality-upplevelse.

Hitta hit

Till Experimentarium går det bra att ta både tåg och bil från Helsingör. Resa med bil via E47 tar cirka 40 minuter.

Tar ni tåget går detta från Helsingør St. till Tuborg Boulevard (Strandvejen). Därefter är det en promenad på cirka 5 minuter. 

Adress
Tuborg Havnevej 7
2900 Hellerup
Danmark

+45 39 27 33 33

Vill du läsa mer om vad Experimentarium har att erbjuda? Besök www.experimentarium.dk

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.