Experimentarium

Nordsjällands stora attraktion på 12.500 m² för barn och vuxna i alla åldrar. Se, rör och upplev! Här är det inte bara tillåtet, utan i allra högsta grad meningen att du ska använda utställningarna och göra experiment.

 

Danmarks stora science center

På Experimentarium kan du se, röra och experimentera med alla typer av vetenskapliga fenomen. Utställningsområdet har fördubblats till 12 500 m2. Två stora salar fylld med roliga upplevelser inom vetenskap och teknik världen, en stor takterrass med aktiviteter i det fria och totalt 18 utmanande, interaktiva utställningar, som gräver in i kroppen, i vattnet och helt ur robotarmen. Bland de många nya utställningar är:

Miniverset

I Miniverset kan barn mellan 1-5 år leka sig igenom naturvetenskapens värld genom interaktiva upplevelser. Miniverset är uppdelat i olika huvudområden som ex "Bondgården", "Sjukhuset", "Gömstället" och "Stormbryggeriet".

Den Interaktiva Bio

Upplev världens första interaktiva bio baserad på rörelsesensorer, där alla i rummet måste samarbeta och påverka vad som händer. Den Interaktiva Bio har sin världspremiär med "Flickan som inte ville sitta still."

Ljuslabyrinten

Ljus överraskar. Ljus kan skapa vackra färger, det glänser, och det återspeglas i ytorna. Där det finns ljus, finns det ofta en skugga - kanske finns det ännu mer? I Ljuslabyrinten kan du uppleva och experimentera med ljus och inte minst de många fascinerande egenskaper, såsom ljus har. Ett besök på Lyslabyrinten kommer skärpa din medvetenhet om ljusfenomen i vardagen. Du blir ett slags "ljus-detektiv".

Bobleriet

Bobleriet är Experimentarium ny såpbubbla paradis, där du kan blåsa små och stora bubblor, lära sig om vetenskapen bakom såpbubblan eller bara slå dig ner och njuta av den bubbliga utsikten.

Hamnen

På Hamnen kan du spela med och lära dig om den globala handeln och sjöfart. Du kan även navigera utställningens stora fartyg och simulera globala godstransporter i vår jättekulspår. Känn stormen på havet. Kolla in vår vindtunnel, där du kan känna vinden i olika styrkor på din egen kropp och uppleva havet som det ser ut från bryggan på ett containerfartyg i Nordatlanten.

Adress: Tuborg Havnevej 7 i Hellerup

20%

Din rabatt

20% rabatt på inträde mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter.

För aktuella utställningar, öppettider och priser www.experimentarium.dk