Se, rör och upplev på Experimentarium

Nordsjällands stora attraktion på 12.500 m² för barn och vuxna i alla åldrar. Se, rör och upplev! Här är det inte bara tillåtet, utan i allra högsta grad meningen att du ska använda utställningarna och göra experiment.

 

Danmarks stora science center

På Experimentarium kan du se, röra och experimentera med alla typer av vetenskapliga fenomen. Utställningsområdet har fördubblats till 12 500 m2. Två stora salar fylld med roliga upplevelser inom vetenskap och teknik världen, en stor takterrass med aktiviteter i det fria och totalt 18 utmanande, interaktiva utställningar, som gräver in i kroppen, i vattnet och helt ur robotarmen. Bland de många nya utställningar är:

Miniverset

I Miniverset kan barn mellan 1-5 år leka sig igenom naturvetenskapens värld genom interaktiva upplevelser. Miniverset är uppdelat i olika huvudområden som ex "Bondgården", "Sjukhuset", "Gömstället" och "Stormbryggeriet".

Den Interaktiva Bio

Upplev världens första interaktiva bio baserad på rörelsesensorer, där alla i rummet måste samarbeta och påverka vad som händer. Den Interaktiva Bio har sin världspremiär med "Flickan som inte ville sitta still."

Ljuslabyrinten

Ljus överraskar. Ljus kan skapa vackra färger, det glänser, och det återspeglas i ytorna. Där det finns ljus, finns det ofta en skugga - kanske finns det ännu mer? I Ljuslabyrinten kan du uppleva och experimentera med ljus och inte minst de många fascinerande egenskaper, såsom ljus har. Ett besök på Lyslabyrinten kommer skärpa din medvetenhet om ljusfenomen i vardagen. Du blir ett slags "ljus-detektiv".

Bobleriet

Bobleriet är Experimentarium ny såpbubbla paradis, där du kan blåsa små och stora bubblor, lära sig om vetenskapen bakom såpbubblan eller bara slå dig ner och njuta av den bubbliga utsikten.

Hamnen

På Hamnen kan du spela med och lära dig om den globala handeln och sjöfart. Du kan även navigera utställningens stora fartyg och simulera globala godstransporter i vår jättekulspår. Känn stormen på havet. Kolla in vår vindtunnel, där du kan känna vinden i olika styrkor på din egen kropp och uppleva havet som det ser ut från bryggan på ett containerfartyg i Nordatlanten.

Adress: Tuborg Havnevej 7 i Hellerup

20%

Din rabatt

20% rabatt på inträde mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter.

För aktuella utställningar, öppettider och priser www.experimentarium.dk

Sommarnyheter på Experimentarium

Den stora takterrassen, som nu har utsikt över Öresund och hela horisonten, har fått sig ett lyft! Under bar himmel kan ni ta del av tre nyheter i form av roliga nyheter under bar himmel. Ett besök till Experimentarium passar utmärkt i alla väder, men kanske nu lite extra när solen skiner.

Uppe bland molnen på Himmeltrappan

Den gyllene himmeltrappan förbinder de två olika nivåerna på Experimentariums tak och leder upp till en spektakulär utsikt över sundet. Från molnstolen överst på himmeltrappan kan du förutse väderleken. Undersök hela horisonten runt och se om molnen på himlen är ofarliga som marshmallows eller fulla av regn. Trappan är inredd med bänkar där ni kan slå er ner och njuta av solskenet tillsammans.

Nya horisonter på Vågtoppen

Den himmelska trappan leder också till Vågtoppen - Experimentariums nya sjöfartsplattform. Från Vågtoppen kan du se horisonten runt, hela vägen till Sverige. Njut av utsikten och zooma in på vattendroppar och båtar med den kraftfulla kikaren. Du kan också gå i sjömansträning genom Vågtoppens många marina aktiviteter.

Bli VR-dirigent i Musiktunneln

Musiktunneln Kinisia är fylld med ljudet av en hel symfoniorkester. Skapa din egen symfoni och bli dirigent för en insekts-symfoniorkester i en ny, rolig Virtual Reality-upplevelse.

Hitta hit

Till Experimentarium går det bra att ta både tåg och bil från Helsingör. Resa med bil via E47 tar cirka 40 minuter.

Tar ni tåget går detta från Helsingør St. till Tuborg Boulevard (Strandvejen). Därefter är det en promenad på cirka 5 minuter. 

Adress
Tuborg Havnevej 7
2900 Hellerup
Danmark

Telefonnummer: +45 39 27 33 33

Vill du läsa mer om vad Experimentarium har att erbjuda? Besök www.experimentarium.dk