TrA.Subject

TrA.Announcement

Din rabatt

Gavnø Go Fly är ett givet utflyktsmål för hela familjen. Få 20% rabatt när du reser med oss!

20% rabatt på inträde och på Gavnø Go Fly mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör, inköpt hos Forsea. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter. 

Öppettider för både slott och park: 1 april till 22 oktober 2023.

Boka resa

Ett givet utflyktsmål för hela familjen

Klätterparken Gavnø Go Fly är med sina högt belägna hinderbanor ett spännande och givet utflyktsmål för hela familjen. Kombinera trädtoppsklättringen med en promenad genom Gavnø Slottspark och avsluta en härlig dag med färskbryggd öl från Slottsbryggeriet.

Gavnø Slot bjuder på fantastisk historia, vackra kammare, Nordeuropas största privata målerisamling samt blomsterpark med nya upplevelser under hela säsongen. Missa inte Sjörövarlekplatsen för de minsta eller goda frukosten i Café Tulipanen.

För aktuella utställningar, öppettider och priser www.gavnoe.dk

Slottets utställning

Gå på upptäcktsfärd på det äventyrliga rokokoslottet och upplev bland annat 8 nyrestaurerade rum, som baronessan ligger bakom.

Gavnø slott framträder idag som ett riktigt rokokoslott tack vare Otto Tagesen greve Thott, som tog över slottet 1737. Det var greven Thott som fulländade både slottets interiör och den stora målerisamlingen. Hans stora intresse var att samla på böcker, möbler, tavlor och gods i sann rokokoanda. Tack vare hans stora hobby kan han titulera sig som en av 1700-talets mest lärda och kompetenta statsman i Danmark. Det var även greve Thotts verk som lade grunden till Det Kongelige Bibliotek som finns kvar än idag.


Slottet visar upp fina exemplar av stilar inom arkitektur, möbler och måleri från 15-, 16-, 17- och 1800-talet, bland annat med gotik, renässans, barock och rokoko.

8 av sovrummen har nyligen blivit restaurerade och för dig tillbaka till tiden då kungar och drottningar nyttjade dessa rum. I ett av rummen finns även italienskt stuckaturtak, den stora franska Bacchara-ljuskronan och golv med breda plankor av pommersk furu, som alla är original.

Slottets målerisamling

Gavnø slott huserar Nordeuropas största privata målerisamling med cirka 1000 målningar, däribland Danmarks största porträttsamling. Den imponerande samlingen innefattar ett brett utbud av Europas målerikonst från 16-, 17-, och 1800-talet. Här finns även Nordens äldsta bevarade porträtt, målat cirka 1460. Porträtten föreställer olika personer från hela världen, där historiska målningar och porträtt av det svenska kungahuset ingår. En guide med historiska beskrivningar kan beställas vid biljettförsäljningen.

Slottsparken

Upplev en av Danmarks mest kända och kanske vackraste trädgård, som alltid visar säsongens finaste blommor och lökplantor i full blom. Slottsparken bjuder på hänförande blommor under hela säsongen som anpassas efter årstid. Några av de växter som lyfts är Tulpanfestivalen, Liljefestivalen, Sakura Allén samt Rosenträdgården.

Förkovra dig med en mängd rhododendronbäddar, tusentals pioner i många varianter, romantiska rosor och vackra dahlior från maj till september. Var med om fantastiska blomsterupplevelser under hela säsongen. Den historiska slottsparken är uppdelad i trädgårdsutrymmen, som förändras under hela säsongen i takt med att säsongens växter blommar. En palett av färger, dofter och formationer inspirerar och väcker njutning hos alla som älskar blommor och natur.

För barnen

Gavnø slott är inte endast för vuxna. Det finns en hel drös att göra för både de yngre och de äventyrslystna. Besök den barnvänliga trätoppsbanan med utmaningar och linbanor för alla åldrar på Gavnø Go Fly. Det finns även ett sjörövarland där barnen kan släppa loss. En fin naturlekplats för de minsta med sjörövartema. I fjärilshuset får du uppleva exotiska fjärilar som flyger fritt i det tropiska klimatet. I parken väntar också bergsgetterna på att besökare ska komma förbi och hälsa. Låt barnen träffa de söta afrikanska bergsgetterna och deras ungar. Getterna ser fram emot att få bli klappade.

Gavnø – Där äventyret börjar!

Gavnø Go Fly bjuder in till många aktiva timmar i de 150-åriga trädkronorna. Här kan ni testa 7 spännande banor, från juniorbanornas roliga och kreativa hinder till de ännu högre banorna som ger riktiga utmaningar. Gavnø Go Fly sätter säkerheten först och är utrustad med världens mest användarvänliga och säkra klättringssystem. 

Café Tulipanen

I slottsparken finns det ett café som erbjuder läckra kakor, gott kaffe, juice och kvalitetsöl från Slottsbryggeriet. Tulipanens menyer speglar vad Gavnø har att erbjuda under hela säsongen. Hitta en mysig plats inomhus eller ta plats vid något av caféborden eller bänkar utomhus - perfekt för att koppla av i solen medan du njuter av tystnaden i de historiska och vackra omgivningarna.

Hitta hit

Ta bilen från Helsingör och kör via väg E47 mot Gavnø slott. Resan tar ungefär 1,5 timme. 
Både slottet och parken har öppet i perioden 9 april till 23 oktober 2022.

Läs mer om vad som är aktuellt på Gavnö Slott på deras hemsida.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.