50%

50% rabatt på inträde

I sommar får du 50% rabatt på inträde vid köp direkt hos attraktionen. Besök på resmålets egen hemsida för mer information både gällande rabatt och eventuella restriktioner. Erbjudandet gäller till och med 9 augusti.

Saltvattensakvarium i Helsingör

I Helsingör ligger Danmarks minsta men absolut trevligaste saltvattensakvarium. Öresundsakvariet byggdes för att på ett klart och pedagogiskt sätt förmedla Öresunds karakteristiska marina miljöer och den flora och fauna som lever där.

Dyk  ner under ytan och upptäck det färgstarka och fascinerande djurliv som Öresund erbjuder.


Från sjöhästliknande tångålar, stora humrar och krabbor till vackra koraller och havsanemoner. Möt hajar, rockor, bläckfisk och färgglada fiskar som alla lever i Öresund.

Upplev miljöerna i akvariet, allt från ålgräsängar över rev och klippor till den mörka lerbotten. Kom nära fiskarna i våra klappdammar - håll en sjöstjärna eller klappa en plattfisk. 

På entrébiljetten kan du komma och gå som du vill hela dagen. Du kan också vara med när fiskarna blir matade. Guiderna berättar spännande historier om djurlivet i havet och du är välkommen att fråga allt du undrat över.

Kolla upp resmålet innan

Det kan vara bra att kolla upp resmålets egen hemsida för information om öppettider och eventuella restriktioner. Vi seglar enligt tidtabell och följer myndigheternas rekommendationer.  Mer information om våra åtgärder och vad som gäller angående Coronavirus / COVID-19 finner du på vår informationssida.

Hitta hit och öppettider

Öppettider

Vardagar: 10-16
Helger: 10-17

Under juli och augusti är det öppet 10-18 varje dag. Då öppettiderna kan variera under lov och helgdagar kan det vara bra att kolla på Öresundsakvariets egna hemsida innan besöket.

Adress
Strandpromenaden 5
3000 Helsingør

Danmark

Från Helsingör station kan ni ta tåget till Grønnehave station. Det finns en passage från stationområdet till Øresundsakvariet.

Det går också bra att ta en promenad från Helsingör station, det tar ungefär 20 min. 

Personuppgiftslagen ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till skicka målinriktade erbjudanden till dig.