TrA.Subject

TrA.Announcement

Din rabatt

Dyk ner under ytan och upptäck det färgstarka och fascinerande djurliv som Öresund erbjuder. Reser du med oss får du rabatt på inträdet!

20% rabatt mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör, inköpt hos Forsea. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter.

Boka resa

Saltvattensakvarium i Helsingör

I Helsingör ligger Danmarks minsta men absolut trevligaste saltvattensakvarium. Öresundsakvariet byggdes för att på ett klart och pedagogiskt sätt förmedla Öresunds karakteristiska marina miljöer och den flora och fauna som lever där.

Dyk ner under ytan och upptäck det färgstarka och fascinerande djurliv som Öresund erbjuder.


Från sjöhästliknande tångålar, stora humrar och krabbor till vackra koraller och havsanemoner. Möt hajar, rockor, bläckfisk och färgglada fiskar som alla lever i Öresund.

Upplev miljöerna i akvariet, allt från ålgräsängar över rev och klippor till den mörka lerbotten. Kom nära fiskarna i våra klappdammar - håll en sjöstjärna eller klappa en plattfisk. 

På entrébiljetten kan du komma och gå som du vill hela dagen. Du kan också vara med när fiskarna blir matade. Guiderna berättar spännande historier om djurlivet i havet och du är välkommen att fråga allt du undrat över.

Se öppettider och priser

host

Mer på Öresundsakvariet

Vandlaboratoriet

På Vandlaboratoriet vid Öresundsakvariet kan du utforska Öresunds unika marina liv. Laboratoriet inkluderar vattendjur från närområdet som fått en fascinerande boendemiljö. Bassängen har stenrev, tångbanker, ålgräsfält och sandbotten för att olika sorters fisk ska trivas. Du kan bland annat uppleva krabbor, plattfisk, havskarp, blåfisk, havstobis och flera andra spännande arter.

Du behöver inte dyka djupt ner för att få se en liten bit av Öresund. Här kommer du tätt på unika arter och har även möjlighet att ta upp fiskarna och krabborna för att titta närmare på dem. Bassängen är gratis att besöka. Välkommen att undersöka livet under ytan.
Vandlaboratoriet är ett samarbetsprojekt mellan Helsingör Hamn och Öresundsakvariet.

Adress:

Nordhavnsvej 8
3000 Helsingör

Öppettider:

Under svenska höstlovet är det öppet alla dagar 10-17. Övriga dagar är det öppet 10-16 på vardagar och 10-17 på helger.

Åk på tonfisksafari

Under 1950-talet fanns det massor av tonfisk i Öresund och det har bland annat fångats tonfisk som vägt upp till 300 kg. Men på grund av bland annat överfiske försvann fisken och ingen hade skymtat tonfisk på flera decennier. Men nu är tonfisken tillbaka till Öresund. Och med den glada nyheten har Öresundsakvariet bestämt sig för att erbjuda tonfisksafari. Under begränsade datum i oktober finns det möjlighet att åka med ut och förhoppningsvis se de stora fiskarna. I biljetten för safarin ingår även ett dagsbesök på Öresundsakvariet. För mer info, besök Öresundsakvariets hemsida.

Boka plats

Hitta hit och öppettider

Öppettider

Vardagar: 10-16
Helger: 10-17

Då öppettiderna kan variera under lov och helgdagar kan det vara bra att kolla på Öresundsakvariets egna hemsida innan besöket.

Adress
Strandpromenaden 5
3000 Helsingør

Danmark

Från Helsingör station kan ni ta tåget till Grønnehave station. Det finns en passage från stationområdet till Øresundsakvariet.

Det går också bra att ta en promenad från Helsingör station, det tar ungefär 20 min. 

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.