Saltvattensakvarium i Helsingör

I Helsingör ligger Danmarks minsta men absolut trevligaste saltvattensakvarium. Öresundsakvariet byggdes för att på ett klart och pedagogiskt sätt förmedla Öresunds karakteristiska marina miljöer och den flora och fauna som lever där.

Dyk  ner under ytan och upptäck det färgstarka och fascinerande djurliv som Öresund erbjuder.


Från sjöhästliknande tångålar, stora humrar och krabbor till vackra koraller och havsanemoner. Möt hajar, rockor, bläckfisk och färgglada fiskar som alla lever i Öresund.

Upplev miljöerna i akvariet, allt från ålgräsängar över rev och klippor till den mörka lerbotten. Kom nära fiskarna i våra klappdammar - håll en sjöstjärna eller klappa en plattfisk. 

På entrébiljetten kan du komma och gå som du vill hela dagen. Du kan också vara med när fiskarna blir matade. Guiderna berättar spännande historier om djurlivet i havet och du är välkommen att fråga allt du undrat över.

20%

Din rabatt

20% rabatt mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 4 pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter.

Se öppettider och priser

Hitta hit

Från Helsingör station kan ni ta tåget till Grønnehave station. Det finns en passage från stationområdet till Øresundsakvariet.

Det går också bra att ta en promenad från Helsingör station, det tar ungefär 20 min. 

Adress
Strandpromenaden 5
3000 Helsingør

Danmark