TrA.Subject

TrA.Announcement

Din rabatt

Vikingaskeppsmuseet, med utsikt över fjorden, byggdes 1969 och har fem skepp som hittats från vikingatiden. Res med ForSea och få rabatt på inträdet. Barn under 18 år går in gratis.

18-20% rabatt på inträde mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör, inköpt hos Forsea. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers /biljett.
Sommarsäsongen 1 maj -22 okt 18,75% rabatt.
Vintersäsongen 23 okt -30 april 20% rabatt.
Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter.

Boka resa

 

Prova på vikingalivet

På skeppsvarvet kan du se hur man bygger ett vikingaskepp och själv prova på tidsenligt hantverk. Arbeta med glödhett järn, väv i vide, gör rep eller karva ut vackra mönster. I verkstäderna kan du följa smidning, segelmakeri,  repslagning , träskärning och andra prova-på aktiviteter under perioden 25/6-26/8 med olika program från dag till dag.

Prova ny nordisk vikingmat med smaker från Vikingatiden på Café Knarr.

Mer om Vikingaskeppsmuseet

Historia

Omkring år 1000, när tiderna var hårda och strävsamma, sänktes fem vikingaskepp avsiktligt vid Skuldelev i Roskildefjorden. De sänkta skeppen blockerade den viktigaste farleden och skyddade Danmarks dåvarande huvudstad Roskilde  från fiendernas attacker via sjövägen.

Skeppen schaktades ur under 1962. Det visade sig vara fem olika typer av skepp som tog vikingarna långt bort på sina expeditioner - antingen med last av varor eller ut i strid.

År 1997 utökades Vikingaskeppsmuseet med en ö och en hamn. Ön visar en spännande miljö och hamnen innehåller en unik samling av nordiska skepp och kopior av vikingaskepp. Det öppna utrymmet framför båtvarvet tillåter dig som besökare att studera byggandet av vikingaskeppskopiorna. Verktyg, material och byggteknik som användes av vikingarna används även här.

Imponerande utställningar

På Vikingaskeppsmuseet finns olika utställningar som berättar om skeppen, sjölivet, vikingatiden och om hur vikingarna levde.

Den imponerande samlingen av traditionella nordiska fartyg på Vikingaskeppsmuseet är efterföljare till vikingaskeppen. De är inte bara vackra att titta på - de är även underbara segelfartyg. Att segla i en öppen råriggad båt är en fantastisk upplevelse och man får känslan av hur det var att vara viking ombord på ett vikingaskepp. Under sommarlovet erbjuds dagligen segelturer på en timme vardera.

Se aktuella utställningar.

Hitta hit & öppettider

Hitta hit med bil

Det går bra att köra från Helsingör via E47 till Vikingskeppsmuseet. Bilfärden tar cirka en timme. 

Parkering
Museet har en stor gratisparkering med handikapsplatser vid Museumsøen. 

Adress
Vindeboder 12
4000 Roskilde
Danmark

Öppettider och priser

Vikingaskeppsmuseet är öppet året runt.

10-17 dagligen under perioden 1 maj till 22 oktober.
10-16 dagligen under perioden 23 oktober - 30 april.

Alla under 18 har fritt inträde till museet under hela året, dock måste barn under 14 år ha en vuxen med sig.
Besök Vikingaskeppets egen hemsida för mer information om öppettider och priser.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.