TrA.Subject

TrA.Announcement

Letar du efter någonting speciellt?

Sydafrikanska viner

Från fantastiska vardagsviner till viner i världsklass.
Vinsafarin börjar ombord.

Selected Wines – noggrant utvalda viner

Du behöver inte vara en vinconnoisseur för att kunna välja det perfekta vinet. Selected Wines är ForSeas utvalda viner med hänsyn till kvalitet, hållbarhet och socialt ansvar. Vi har valt ut de bästa vinerna i olika smak- och priskategorier.

 

Vi på ForSea har noggrant valt ut regioner och vinproducenter som vi vill samarbeta med och bygga långsiktiga relationer med. Detta är en process där vi tagit särskild hänsyn till kvalitet, hållbarhet och socialt ansvar. Några av våra utvalda viner kommer från Sydafrikas mest berömda vinområde Stellenbosch.

Många av våra viner är ekologiska och samtliga transporteras på ett hållbart sätt med fartyg från Sydafrika för att säkra så lite miljöbelastning som möjligt. Vinerna importeras direkt av ForSea och kan enbart köpas i våra restauranger och butiker.

Stellenbosch – Sydafrikas Napa Valley

I vår serie Selected Wines finner du just noggrant utvalda viner från området Stellenbosch i Sydafrika. Stellenbosch har unika förutsättningar för vinproduktion och har samma status som Napa Valley har i Kalifornien.

Stellenbosch ligger 4 mil öster om Kapstaden, omringat av vacker kuststräcka och mäktiga granitberg som tillsammans skapar en unik förutsättning när det gäller vinproduktion. Jorden består av granit och sandsten, klimatet är torrt och varmt med en svalkande bris från havet som skyddar druvorna från att överhettas.

De fördelaktiga förhållandena är ett perfekt utgångsläge för många druvor och vinsorter. Från lätta roséviner och smakfulla vita viner till fantastiska Cabernet Sauvignon-viner, som har satt Stellenbosch på vinmenyn hos erkända restauranger över hela världen. Vårt sortiment ”Selected Wines” består av handplockade röda, rosé och vita viner.

ForSea stöttar projektet Starting Chance

Vårt vinkoncept Selected Wines handlar inte bara om vin. Det handlar även om hållbarhet, socialt ansvar och om att bidra med något viktigt i området vi väljer att fokusera på. I Sydafrika stöttar vi en hjälporganisation där barnen står i fokus.

I Sydafrika har vi valt att stötta hjälporganisationen Starting Chance som riktar sig till barn i förskoleåldern i några av Kapstadens mest utsatta områden. Många av barnen har aldrig hållit i en blyertspenna innan de börjar skolan. De kommer ofta från otrygga och våldsamma miljöer, och här kommer Starting Chance in i bilden.

Organisationen ger barnen en chans att vara i säkra, trygga ramar under dagtid och samtidigt bli klara inför skolstart. ForSea bidrar till Starting Chance med 5 SEK för varje såld vinflaska. Vi vill ta ansvar längre än vad själva försäljningen av vinet sträcker sig.
Tack för att du hjälper oss med en god och viktig gärning!

Läs mer om Starting Chance här.

Hartenberg

Idiom

Hilton

Raats

Waterford

radforddale

Radford Dale

Buitenverwachting

Chamonix

Reservation för eventuella prisjusteringar, valutaändringar, slutförsäljning och justering av sortiment.