Berlin ligger närmare än du tror. Åk dit över en weekend, checka in på ett prisvärt hotell och utforska de många olika stadsdelarna. Shoppa på Kurfürstendamm, besök något av stadens landmärken och festa i trendiga Hackesche Höfe i östra Berlin.

Historiska landmärken

Berlin rymmer en rad historiska landmärken, som Berlinmuren och Brandenburger Tor. Med sitt läge vid muren mitt i ingenmanslandet mellan Öst och Väst, är torget en symbol för stadens delning. Vid Brandenburger Tor uppmanade USA:s tidigare president Ronald Reagan att muren skulle rivas. Rivningen blev verklighet två år senare.

Vacker arkitektur

I Berlin hittar du arkitektur i världsklass. Vid det stora området runt Potsdamer Platz, kan du beskåda Sony Center med sitt speciella tältlika tak, Belsheim Center och DaimlerChrysler Center. Söker du mer jordnära upplevelser, erbjuder Berlin turer på cykel – ta den till maten, konsten eller historiska platser.

Staden som har mycket att ge

Denna metropol har mycket att erbjuda. En tredjedel av stadens yta består av skog, parker, kanaler och sjöar. En vacker kontrast till resten av staden som är präglad av sin historia. Vare sig du är intresserad av kultur, arkitektur, shopping, musik, god mat, sport eller historia, är Berlin en spännande plats att besöka. Tysklands huvudstad har något för alla och är därför ett populärt resmål.

Upplev Berlin

Besök Story of Berlin, museet som täcker hela Berlins historia. Det ligger endast 5 minuters promenad bort från mysiga Savigny Platz med sina caféer, barer och restauranger.

Berlins zoo (Zoologischer Garten Berlin) är känt för sin stora samling av olika djur och är det mest besökta zoo i Europa. Ta en fika i baren eller på uteserveringen på Bikini Berlin shoppingcenter, där du har full sikt ner över aporna på zoo.

Ta en båttur på floden Spree, där du kan luta dig tillbaka medan du glider fram och blir presenterad för historiska byggnader och regeringsbyggnader.

Inte så långt bort

Ta en weekend i Berlin

Eftersom Berlin ligger endast ca 25 mil från Rostock, dvs ca 2-3 timmar bort med bil, passar det perfekt för en weekend. Shoppa på Kurfürstendamm, besök något av stadens landmärken och festa i trendiga Hackesche Höfe i östra Berlin. 

Smidig kollektivtrafik

Det är lätt att ta sig fram med S-bahn och U-bahn genom hela Berlin. Cyklar går att hyra för dig som känner för att ta dig runt helt fritt.

Personuppgiftslagen ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till skicka målinriktade erbjudanden till dig.

Kolla upp resmålet innan

Det kan vara bra att kolla upp resmålets egen hemsida för information om öppettider och eventuella restriktioner. Vi seglar enligt tidtabell och följer myndigheternas rekommendationer. Mer information om våra åtgärder och vad som gäller angående Coronavirus / COVID-19 finner du på vår informationssida.