TrA.Subject

TrA.Announcement

Berlin ligger närmare än du tror. Åk dit över en weekend, checka in på ett prisvärt hotell och utforska de många olika stadsdelarna. Shoppa på Kurfürstendamm, besök något av stadens landmärken och festa i trendiga Hackesche Höfe i östra Berlin.

Ta en promenad på mysiga Savigny Platz och besök några av caféerna, barerna och restaurangerna.

Berlins zoo (Zoologischer Garten Berlin) är känt för sin stora samling av olika djur och är det mest besökta zoo i Europa. Ta en fika i baren eller på uteserveringen på Bikini Berlin shoppingcenter, där du har full sikt ner över aporna på zoo.

Ta en båttur på floden Spree, där du kan luta dig tillbaka medan du glider fram och blir presenterad för historiska byggnader och regeringsbyggnader.

Erbjudande

Res med oss
Helsingborg-Helsingör + Gedser-Rostock
319:-
Boka nu
Var 20 min

5 dagar i Berlin

Tillbringa långledighet som exempelvis sommarsemester i Berlin. Det finns flera guider som på fem dagar tar dig till charmiga platser bort från de välkända sevärdheterna. Upptäck Berlins idylliska parker och sjöar, små butiker och spår av stadens tidigare division. Se fram emot ett varierat program i en stad som ständigt uppfinner sig själv.

Insidertips i Berlin

Ät i Berlin

När det är fint väder är det alltid en bra idé att kombinera en utflykt på landet med en utsökt måltid. Det finns gott om alternativ för detta i Berlin. Upptäck ​​de mest idylliska restaurangerna på landsbygden och överraskande kulinariska oaser mitt i staden.

När det gäller mat är Berlin internationellt känt för att ha ett stort urval av spännande restauranger och för att ha en stor bredd på med allt från currywurst och wienerschnitzel till prisbelönta gourmetrestauranger. Berlinarna lägger ner mycket kärlek på miljömedveten mat. Kanske är det därför Tysklands huvudstad också är väldigt framåt inom vegetarisk mat och har ett enormt stort utbud som tagit milslånga kliv från den vanliga falafeln och risotton. Även inom den vegetariska marknaden finns allt från foodtrucks till gourmetmat.

Restauranger i Berlin

Sov i Berlin

Romantiskt eller designhotell? Oavsett om du är ute efter romantisk inredning eller vill bo extra lyxigt, finns det gott om sovplatser i Berlin. Här får du tillgång till två olika guider med hotell, en med fokus på romantik och en med fokus på design.

Berlins snyggaste hotell

Om du väljer design på din nästa resa till Berlin kan du bo på ett hotell som imponerar med sin specifikt utvalda inredning. På Mercure Hotel Berlin Wittenbergplatz i City West får du en färgstark interiör, På Hotel MANI har rummen modern design, avslappnad elegans och högteknologisk utrustning. Hotel Ku'Damm 101 är baserat på färgraderna och designprinciperna från Bauhaus hjärnan Le Corbusier. Sov med stil utan att kompromissa med den utmärkta komforten!

Designerhotell

Hotell på temat kärlek

Ta med din favoritperson till Berlin och planera en romantisk vistelse. Bo på charmiga Hotel-Pension Funk, inte långt från Kurfürstendamm. Njut av en kejserlig tillflyktsort på Zarenhof Berlin Prenzlauer Berg där det serveras en extravagant tsarfrukost. Eller tillbringa natten i palatskammaren på Schlosshotel Berlin.

Romantiska hotell

parker

Palats och parker i Berlin

Något väldigt unikt med Berlin är att 40% av staden består av parker, skogar, fält, ängar, sjöar och floder. Med andra ord behöver du inte kompromissa när det gäller natur och storstadspuls, utan kan förkovra dig i båda delarna utefter önskemål. Ta en promenad, eller flera, genom Berlins gröna områden.

Från Berlin till Potsdam

Låt dig förtrollas av de magiska palatsen och parkerna mellan Berlin och Potsdam. Detta världsarv i Tyskland representerar en fristående ensemble av konstnärlig arkitektur och trädgårdsskötsel på olika palats och parker i Berlin och Potsdam. Platserna sträcker sig tillbaka till 1700- och 1800-talet. Tillsammans med mycket fantasifulla skulptörer, målare, hantverkare, byggnadsarbetare och trädgårdsmästare skapade flera kända och betydelsefulla arkitekter och trädgårdsmästare Sanssouci. Den nya trädgården, parken Babelsberg och andra marker i det omgivande området av Potsdam som ett övergripande konstverk av hög kvalitet, europeisk rang och internationell ställning.

Mer om världsarvet

Landmärket Schönhausen

Besök det oförstörda barockpalatset Schönhausen och bli imponerad av entrén till Berlins största palatskomplex och dess museer. Palatset är en del av världsarvet ”Palats och parker i Berlin och Potsdam”.

Schönhausen är unik bland landmärkena i Berlin, eftersom barockpalatset har stått kvar trots att det ofta har fungerat som scen för viktiga händelser i tysk historia och politik. Följ med på en historia som börjar på 1700-talet och tar dig ända fram till 1990.  Palatsutställningen tar besökarna med på en rundtur i tre århundraden av tyska historia som är full av många kontraster. Förutom dyrbara barockinteriörer; som exempelvis det överdådigt restaurerade trädgårdsrummet och den rymliga trappan, har palatset även några rum som är autentiskt inredda precis som de var under kommunisttiden.

Besök Schönhausen

konst

Historiska landmärken

Berlin rymmer en rad historiska landmärken, som Berlinmuren och Brandenburger Tor. Med sitt läge vid muren mitt i ingenmanslandet mellan Öst och Väst, är torget en symbol för stadens delning. Vid Brandenburger Tor uppmanade USA:s tidigare president Ronald Reagan att muren skulle rivas. Rivningen blev verklighet två år senare.

Vacker arkitektur

I Berlin hittar du arkitektur i världsklass. Vid det stora området runt Potsdamer Platz, kan du beskåda Sony Center med sitt speciella tältlika tak, Belsheim Center och DaimlerChrysler Center. Söker du mer jordnära upplevelser, erbjuder Berlin turer på cykel – ta den till maten, konsten eller historiska platser.

Konst i Berlin

Promenera dig igenom en gatukonsttur på Berlins gator och förundras av fantastiska verk. Via länken får du tips på hela 18 platser med olika väggmålningar. Du får också information om de olika konstverken och konstnärerna bakom verken. Förbered dig på att bli imponerad! Här kan du se den vackraste väggmålningarna i staden.

Inte så långt bort

Ta en weekend i Berlin

Eftersom Berlin ligger endast ca 25 mil från Rostock, dvs ca 2-3 timmar bort med bil, passar det perfekt för en weekend. Shoppa på Kurfürstendamm, besök något av stadens landmärken och festa i trendiga Hackesche Höfe i östra Berlin. 

Smidig kollektivtrafik

Det är lätt att ta sig fram med S-bahn och U-bahn genom hela Berlin. Cyklar går att hyra för dig som känner för att ta dig runt helt fritt.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.