TrA.Subject

TrA.Announcement

Tysklands andra största stad bjuder frikostigt på shopping, kultur, historia och nöjen. Hamburg präglas av spännande arkitektur, färgstarka stadsdelar, en mångkulturell och tillåtande atmosfär och ett brett utbud av allt mellan budget och lyx. 

Genom staden flyter floden Elbe som länkar staden till Nordsjön och resten av världen, och det är mycket tack vare Elbe som Hamburg fått sin mångkulturella atmosfär och världsliga karaktär.

Boka resa

Två färjebiljetter på samma resa

Kör till Tyskland tur och retur med vår kombibiljett.
Helsingborg-Helsingör + Rödby-Puttgarden
1 748:-
Boka nu

Massor av shopping

Exklusiva butiker, glittriga shoppingcentrum och udda second hand-affärer. Älskar du att shoppa har du kommit rätt. Missa inte stadsdelen Altona och kvarteret Ottensen, som är lite av en stad i staden. Här finns också den kända affärsgatan Ottenser Hauptstrasse. Hanseviertel är centrums populäraste galleria med butiker, restauranger och en hummerbar. Om du är design- och inredningsintresserad, kommer du att älska Stilwerk med flera butiker under ett tak.

Njut av livet

Hamburgs centrum ligger vid sjön Aussenalster. Slå dig ner vid stranden eller i gröngräset i Alsterpark och koppla av i solen. Mitt i staden finns också en annan sorts njutning – chokladparadiset Chocoversum, som bjuder på chokladupplevelser för alla sinnen. Den före detta fiskebyn Blankenese, idag ett fashionabelt område i Hamburgs utkant, är väl värt ett besök. Här promenerar du bland vackra hus i mysiga gränder och ser ut över floden Elbes sluttningar. Slå dig ner för en fika på tehuset, kaféet och restaurangen Witthüs.

Kulturkrockar

Visste du att Hamburg är världens tredje största musikalstad, efter New York och London? Här hittar du scener för såväl opera och balett som teater och konserter. I Hamburg finns också kultur i andra änden av skalan – raderna av dekadenta barer och nattklubbar på Reeperbahn.

Söker du spännande mat, får du inte missa brokiga Sternschanze där små butiker trängs med kaféer och restauranger med mat från hela världen. Den livliga Fischmarkt i hamnen är en upplevelse för morgonpigga – sätt klockan på söndagsmorgnar.

Gammalt möter nytt

Ett gigantiskt lagerhuskomplex från 1800-talet, sida vid sida med den hypermoderna stadsdelen HafenCity. I Hamburg blandar man gärna gammalt och nytt. Upplev stadens alla sidor från en av båtbussarna som glider fram längs kanalerna. HafenCity är värt ett besök för både sina byggnader och sevärdheter – besök Hamburg Dungeon, Miniatur Wunderland och Dialog im Dunkeln.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.