Höstlovskul med rabatt

Res med oss på höstlovskul som hela familjen gillar – och få rabatt. Lär dig nya saker på ett roligt sätt, få närkontakt med livet i havens djup eller bli härligt skrämd av läskiga spöken.

Parkera lätt och smidigt

När familjen ska på aktiviteter på höstlovet kan det vara skönt att alla är samlade i bilen. Men då var det ju det här med parkering… Lugn, vi tipsar om bra och billiga parkeringsplatser i Helsingör. På de flesta attraktioner finns det också tillgång till parkering.

 

Parkera gratis i en timme
På vår parkering precis vid terminalen på Færgevej i Helsingör, parkerar du gratis den första timmen. Sedan kostar det 15:- för nästa påbörjade timme, 10:- i timmen för timme tre och fyra, och därefter 4:- för varje påbörjad halvtimme. Priserna är i danska kronor och gäller för parkering en gång per dag. Du kan endast betala med kort.

Parkera gratis i Bycentrums parkeringshus
Helsingörs kommuns parkeringshus med 550 gratis p-platser är placerat centralt i Helsingörs centrum. Förutsatt att det ligger en p-skiva i bilen får man stå gratis i tre timmar måndag-fredag 9-17 och lördag 9-13.
Parkeringshuset finns på Sturups Plads 4, 3000 Helsingör.
Läs mer om Bycentrums parkeringshus

I övrigt finns det parkeringsmöjligheter längs med gatorna i Helsingör, där man får  stå 1 timme. På större parkeringsplatser är det tillåtet att stå i 3 timmar, och på vissa ända upp till 24 timmar. Glöm inte p-skivan!

Danskt hygge till lågbudgetpris

Det är mysigt att åka båt och det behöver inte kosta skjortan. Därför tipsar vi om de gula hamnbussarna som seglar i Köpenhamns kanaler. Allt som behövs för att åka är en ordinarie bussbiljett som gäller i Köpenhamn.

 

Åk bussbåt längs med Köpenhamns kanaler
På bussbiljetten kommer man till Sluseholmen i södra delen av Köpenhamns hamn hela vägen till Refshaleøen i den andre änden. Alla hamnbussar stannar vid Operaen och Nyhavn där du kan stiga av och njuta av Köpenhamns charmigaste turistmagneter. Hamnbussen stannar även vid andra kända sevärdheter som Den Sorte Diamant, Det Kongelige Bibliotek och Islands Brygge mfl.

Ta rätt rutt
Det finns två ruttnummer för hamnsbussarna beroende på vilket håll man vill åka.
Hamnbuss 991 går till Tegelholmen (södra delen)
Hamnbuss 992 gåt till Refshaleøen (norra dellen)

Läs mer om avgångstiderna på Din Offentlige Transport

Halloween på Tivoli

Tivoli mitt i Köpenhamn är Danmarks populäraste resmål. Och det är inte så konstigt – här finns karuseller för alla smaker och åldrar, grönskande parker och massor av god mat och dryck. Den 11 oktober – 3 november kan du fira Halloween på Tivoli, med pyssel, skattjakt, läskiga äventyr och massor av iiiiiiiihhhhhh!

18-25%

Rabatt på inträde och turpass

Genom oss får du 25 % rabatt när du köper både inträde och turpass, och 18 % rabatt när du bara köper inträde. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av erbjudandet. När du anmält dig till nyhetsbrevet, får du ett mail med en kod. Den använder du när du loggar in för att köpa inträde och turpass online.

Köp inträde och turpass

 

Res till helgpris hela höstlovet

Under höstlovet reser du med AutoBizz Smart till helgpris varje dag – från 136:-/väg. Se fram emot massor av höstlovskul i Danmark – och helg hela veckan. Erbjudandet gäller under perioden 26 oktober-3 november när du kör bil med AutoBizz Smart.

Har du inte AutoBizz Smart än? Ta del av vårt hösterbjudande!

Beställ AutoBizz Smart

Hösterbjudande

Nu passar vi på att göra det ännu förmånligare med AutoBizz Smart genom att erbjuda årsavgift i 3 månader på köpet när du teckar nytt avtal.

Uppge kod HÖSTSE när du tecknar avtal så betalar du årsavgiften 295:- först efter 3 månader. Erbjudandet gäller tom 15 december 2019 och endast vid tecknande av nytt avtal.

Beställ AutoBizz Smart

Museet for Søfart

Upptäck Museet for Søfart, ett av de mest omtalade och spektakulära museerna i Danmark just nu. Museet erbjuder massor av aktiviteter för barn från 3 till 12 år, som Drömskeppet där barnen kan springa runt, betrakta, röra vid saker och uppleva det maritima livet. Eller sjömansverkstan, där de kan göra sitt eget drömskepp och olika saker med rep och segel.

Läs mer på mfs.dk

Hitta hit

Museet for Søfart ligger i Helsingör, precis vid slottet Kronborg.

Adress: Ny Kronborgvej 1, Helsingör.

20%

20% rabatt på inträdet

Visa upp en giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör i entrén, så får du 20% rabatt på inträdet. Rabatten gäller för antalet personer på biljetten, men max fem personer per biljett. Det går inte att kombinera rabatten med andra rabatter.

Hitta den bästa biljetten Helsingborg-Helsingör för familjen

Se priser och boka

Lust att lära på Experimentarium

20%

20% rabatt på inträdet

Visa upp en giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör i entrén, så får du 20 % rabatt på inträdet. Rabatten gäller för antalet personer på biljetten, men max fem personer per biljett. Det går inte att kombinera rabatten med andra rabatter.

Välkommen till Experimentarium, Nordsjällands stora attraktion för barn och vuxna i alla åldrar. Se, rör och upplev. Här är det inte bara tillåtet, utan meningen att du ska använda utställningarna. Låt de minsta upptäcka naturvetenskapen i Miniverset, upplev världens första interaktiva bio baserad på rörelsesensorer och lär dig mer om ljus och skugga i Ljuslabyrinten.

Läs mer på experimentarium.dk.

Hitta hit 

Experimentariet ligger i Hellerup, strax utanför Köpenhamn.

Adress: Tuborg Havnevej 7, Hellerup.

Under ytan på Den Blå Planet

20%

20% på inträdet

Visa upp en giltig färjebiljett (max sju dagar gammal) Helsingborg-Helsingör i entrén, så får du 20% rabatt på inträdet. Rabatten gäller för antalet personer på biljetten, men max fem personer per biljett. Det går inte att kombinera rabatten med andra rabatter.

Upplev en världsomsegling under havsytan och kom helt nära glupska hammarhajar och eleganta rockor i Nordeuropas största akvarium, som bebos av mer än 400 olika djurarter från hela världen. Ett besök på Den Blå Planet är en unik upplevelse, där underhållning, fascination och kunskap kombineras på ett spektakulärt sätt.

Läs mer på denblaaplanet.dk

Hitta hit

Den Blå Planet ligger i Kastrup, Köpenhamn. Det är enkelt att ta både bilen och Metron hit.

Adress: Jacob Fortlingsvej 1, Kastrup.

Danmarks Tekniske Museum

20%

20% rabatt på inträdet

Visa upp en giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör i entrén, så får du 20 % rabatt på inträdet. Rabatten gäller för antalet personer på biljetten, men max fem personer per biljett. Det går inte att kombinera rabatten med andra rabatter.

Gå på upptäcktsfärd bland ångmaskiner, flygplan, bilar och motorcyklar på Danmarks Tekniske Museum. Titta på Danmarks första dator och världens äldsta bil som fortfarande fungerar. Upplev en värld i miniatyr med massor av modelltåg – en resa för såväl barn som vuxna.

Läs mer på tekniskmuseum.dk.

Hitta hit

Danmarks Tekniske Museum ligger i Helsingör, på bekvämt avstånd från hamnen.

Adress: Fabriksvej 25, Helsingör.