TrA.Subject

TrA.Announcement

Julmarknader i Tyskland

Res med oss till Tyskland där julstämningen väntar.

Julmarknader i Tyskland

Tyskarna är helt enkelt bäst på julmarknader. Frågan är bara hur många du orkar med. Passa på att smita iväg på en långhelg och varva shopping med avkoppling. Berlin, Hamburg eller Lübeck? Få två överfarter på en biljett, när du reser med vår kombinationsbiljett.

Berlin

Jul i Berlin

Berlin fullkomligt älskar julen. Förutom att hela staden är dekorerad till tänderna, finns det en julmarknad i nästan varje gathörn – från den berömda turistattraktionen Gendarmenmarkt med miljontals besökare varje år, till små alternativa varianter.

Boka resa

Skandinaviskt på Kulturbrauerei

21 november - 22 december

Kan du inte få nog av den svenska julen? Fira den även i Berlin. På Kulturbrauereis julmarknad är det fokus på hantverk, mat och traditioner från våra breddgrader. Tycker du det verkar lite onödigt att åka hela vägen till Tyskland för att fira en svensk jul? Du kommer ändra dig när du ser hur de röda gamla tegelbyggnaderna liksom glöder i skenet från de många eldarna.

Läs mer

Omtyckta Gendarmenmarkt

21 november - 31 december

En av Berlins mest besökta julmarknader ligger vackert mellan högresta Konzerthaus och Französischer Dom. Det kostar en euro att gå in på Gendarmenmarkt, men då ingår underhållning från artister på scen. Kom hungrig, för på marknaden kan du hugga in på allt från annorlunda snacks till hela menyer av vällagad mat. Här finns helt enkelt tillräckligt för att roa dig en hel kväll.

Läs mer

Erbjudande

Res med oss
Helsingborg-Helsingör + Gedser-Rostock
319:-
Boka nu
Var 20 min

Hamburg

Jul i Hamburg

Under julen förvandlar alla julmarknader storstaden Hamburg till en liten småstadsidyll från förr. Eller snarare flera olika småstäder – var och en med sitt eget tema. När du har shoppat färdigt, kan du snöra på dig skridskorna och ta en åktur på skridskobanan nere i hamnen. 

Boka resa

Skridskor och modern arkitektur i hamnen

21 november - 30 december (dock ej 24-25 december)

Besök en gammeldags julmarknad mitt bland moderna byggnader vid vattnet i Überseequartier. På Hafen city julmarknad blåser det kyligt från floden. Tur att du kan värma dig med tyskt glögg och en tur på skridskobanan. I närheten ligger Fleetinsel julmarknad, även den med maritim atmosfär.

Läs mer

Jul i Jungfernstieg

17 november - 29 december (dock ej 21 november samt 24-25 december)

Lyxiga Weiße Zauber (vit magi) påminner om ett snölandskap med sina tjusiga, vita tält och magiska ljussättning. På Neuer Wall strax intill ligger lyxbutikerna på rad.

Läs mer

Historiskt på Rathausmarkt

22 november - 23 december

Stadens största julmarknad med mer än 80 marknadsbodar. Här får inget vara massproducerat, så utbudet av unikt hantverk är stort.  Den perfekta starten på julen.

Läs mer

Erbjudande

Res med oss
Helsingborg-Helsingör + Rödby-Puttgarden
319:-
Boka nu
Var 20 min

Lübeck

Jul i Lübeck

Den mest kända julmarknaden av alla ligger i Lübeck. Den breder ut sig över hela staden, som blir ännu mer stämningsfull med sina juldekorationer. Missa inte att få en hisnande utsikt över staden från pariserhjulet – och att äta så mycket marsipan du bara orkar! 

Boka resa

Julmarknad på Rådhustorget

21 november - 30 december (dock ej 25 december)

Hela Lübeck förvandlas egentligen till en enda stor julmarknad när året börjar närma sig sitt slut. Men den är uppdelad i flera mindre marknadsplatser med olika teman. En av de riktigt traditionella (och faktiskt originalet) hittar du på Rådhustorget. Köp din glühwein i årets julmugg. Går att få ”mit schuss” eller utan.

Läs mer

Pariserhjulet vid Koberg

21 november - 30 december (dock endast öppet till kl. 14 den 24 december och helt stängt 25 december)

Tycker du om doften av tjära och rökt fisk? Då ska du besöka julmarknaden på Koberg, som har en maritim inramning med gamla träfat och fiskenät. Även barnen uppskattar den här marknaden – inte för fiskens skull, utan för det stora pariserhjulet som erbjuder en slående utsikt över den gamla Hansastaden.

Läs mer

Konsthantverk i S:t Petri

22 november - 18 december 

Letar du efter en unik, handgjord julklapp, ska du göra det i S:t Petrikyrkan. Keramik, trä, textil, smycken, glas och måleri – här finns allt. Dessutom är det inomhus, så du kan passa på att värma dig lite. Få upp värmen ytterligare med en förfriskning på den medeltida gården utanför.

Läs mer

Erbjudande

Res med oss
Helsingborg-Helsingör + Rödby-Puttgarden
319:-
Boka nu
Var 20 min

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.