TrA.Subject

TrA.Announcement

Bortglömda träjättar gömmer sig i Köpenhamns skogar. Gör det till ett familjeäventyr att hitta de sex jättetrollen. De ’bortglömda’ varelserna är skapade av danska konstnären Thomas Dambo och är gjorda av återbrukat material som annars skulle ha kastats. Skrotet kommer bland annat från träd som klippts ned och väderkvarnar som inte längre används. Ge er ut på jakt efter Teddy, Oscar, Louis, Tilde, Thomas och Trine. Det blir ett äventyr ni sent kommer att glömma.

Köpenhamns vänliga troll

Konstnären har döpt trollen till ’De bortglömda jättarna’ och tar nyfikna skattletare genom Köpenhamns fantastiska skogar i områdena Rødovre, Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj, Albertslund och Høje-Taastrup.

Dambos syfte är inte enbart att göra häpnadsväckande konstverk av återbrukat material, utan han vill också visa fantastiska landskap. Han har alltid stått nära naturen och vill skapa en nyfikenhet för den hos sin publik. Poängen är att locka ut människor i skogsområden som de annars kanske inte skulle besöka och därmed kunna utforska den vackra men dolda naturen.

En annan häftig grej med dessa jättetroll är att de inte endast är till för att beskådas. Man kan nämligen även gå in i dem och klättra på dem. Till och med sova i en av dem om så önskas.

Gå på trolljakt

Skulpturerna är flera meter höga och ”gömmer” sig under broar, uppe på backar, bakom träd och dolda inne i skogens djup. Det finns två sätt att finna alla träjättar och det är antingen via Thomas Dambos skattkarta eller genom att lista ut dikterna som är graverade i stenar nära skulpturerna.

Karta till var trollen befinner sig hittar du här.

De sex jättetrollen

Teddy Friendly – trollet som står precis bredvid en sjö och hjälper människor att korsa vattenflödet med sin utsträckta hand. Teddy finner du i Høje-Taastrup.

Oscar under the bridge – trollet som namnet antyder är byggt precis under en bro. Han sträcker ut sin hand som håller bron säkert på plats. Oscar finner du i Ishøj.

Sleeping Louis – trollet som tar en tupplur på en kulle och låter besökare ta skydd inuti. Det finns till och med plats för att själv ta en tupplur. Louis finner du i Rødovre.

Little Tilde – trollet som gömmer sig mitt i naturen, bakom ett stort träd. Inuti henne finns 28 olika fågelhus där både fåglar och kanske en ekorre eller två håller till. Tilde finner du i Vallensbæk.

Thomas on the Mountain – trollet som håller till på toppen av en kulle. Med hans långa ben finns det gott om plats att sitta på och bli bortskämd av en magnifik utsikt. Thomas finner du i Albertslund.

Hill Top Trine – trollet som vilar på en liten kulle. Du kan krypa in i hennes hand och titta på den vackra utsikten, med ryggen vilandes mot hennes trygga handflata. Trine finner du I Hvidovre.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.