TrA.Subject

TrA.Announcement

Christiania - eller Staden som danskarna själva säger - är Köpenhamns fjärde största turistattraktion och ligger på ett gammalt kasernområde i stadsdelen Christianshavn. Stället är känt för sina kreativa byggprojekt, annorlunda livsstil och inte minst Pusherstreet.

Christiania etablerades av en grupp hippies i början på 70-talet som ockuperade området med drömmen om att skapa ett samhälle med högt i tak, få regler och lösa ramar. Idag, 45 år senare, lever fristaden fortfarande i bästa välgående och är ett populärt utflyktsmål om man vill uppleva en oas för kreativa själar.

Idag bor det ca 1000 personer i kollektiv-samhället på Christiania fördelat i dom gamla kasernbyggnaderna och i egna kreativt utformade hus längs vattnet och naturen som omringar fristaden. Bananhuset och Den Blå Karamellen är bara ett par exempel på utformningar och namn som är typiska för Christiania.

Inne på själva området finns massor med ekologiska matställen, konserthallar, gallerier, butiker, en badanstalt och Caso ugnar som har specialiserat sig i att restaurera gamla svenska kakelugnar.

Följ med på en guidad tur och få alla anekdoter från invånarna själva. Mer än en halv miljon människor besöker Christiania varje år.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.