TrA.Subject

TrA.Announcement

Refshaleøen huserade i sin tid ett av världens största skeppsvarv, B&W. Idag är området en kreativ hot spot för konst, musik, streetfood, husbåtar, hamnbassänger och restauranger. Hyr en bycykel och ta dig hit snabbt och smidigt på cirka en kvart. 

Som i många andra storstäder förvandlas gamla industriområden av unga kreativa krafter och Refshaleön är inget undantag. Området ligger i Köpenhamns hamn och samlar många spännande aktiviteter på ett och samma ställe.

Senaste tillskottet heter Reffen som är en häftig streetfood marknad med matbodar som serverar rätter från världens kök. Njut av maten på bänkar bland bodarna eller ta med din tallrik eller takeaway-box till vattenkanten och blicka ut över hamnen.

Hela Refshaleön är värt ett besök. Cykla eller ta en promenad runt området och känns pulsen från alla människor i myllret.

Danskt hygge till lågbudgetpris

Det är mysigt att åka båt och det behöver inte kosta skjortan. Därför tipsar vi om de gula hamnbussarna som seglar i Köpenhamns kanaler. Allt som behövs för att åka är en ordinarie bussbiljett som gäller i Köpenhamn.

 

Åk bussbåt längs med Köpenhamns kanaler
På bussbiljetten kommer man till Sluseholmen i södra delen av Köpenhamns hamn hela vägen till Refshaleøen i den andre änden. Alla hamnbussar stannar vid Operaen och Nyhavn där du kan stiga av och njuta av Köpenhamns charmigaste turistmagneter. Hamnbussen stannar även vid andra kända sevärdheter som Den Sorte Diamant, Det Kongelige Bibliotek och Islands Brygge mfl.

Ta rätt rutt
Det finns två ruttnummer för hamnsbussarna beroende på vilket håll man vill åka.
Hamnbuss 991 går till Tegelholmen (södra delen)
Hamnbuss 992 gåt till Refshaleøen (norra dellen)

Läs mer om avgångstiderna på Din Offentlige Transport

Hitta hit

Refshaleøen

Området ligger på andra sidan hamninloppet mittemot Den Lilla Havsfrun. Ta dig hit med hamnbussen via vattnet, buss, cykel eller bil.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.