TrA.Subject

TrA.Announcement

Det är inte för inte som Lübeck kallas för Hansastädernas drottning. I den medeltida stadskärnan finns gränder, korsvirkeshus och pampiga byggnader som minner om en svunnen tid. Mycket av det hittar du på UNESCO:s världsarvslista.

Boka resa

Två färjebiljetter på samma resa

Kör till Tyskland tur och retur med vår kombibiljett.
Helsingborg-Helsingör + Rödby-Puttgarden
1 748:-
Boka nu

Holstentor stadsport

Holstentor stadsport är en av Tysklands mest kända byggnader. Från början fanns det fyra portar i den tre och en halv meter tjocka muren som upprättades för att skydda stadens invånare, men nu finns bara Holstentor och Burgtor kvar.

I det historiska monumentet ligger Holstentor Museum. På museet ställs bland annat modeller av historiska skepp, rustningar, vapen och instrument ut. Här kan man också lära sig mer om historien om Hansastadens handelsförbindelser och hur köpmännen i medeltida Lübeck satte sin stad på den internationella kartan.

Lübecks domkyrka

Lübecks domkyrka byggdes av stadens grundare år 1160 och är stadens äldsta kyrka. Den förstördes i en flygräd under andra världskrigen och restaureringen av kyrkan var inte klar förrän 1982. Det finns en permanent utställning som visar domkyrkans historia och ett 17 meter högt krucifix från 1400-talet.

Mariakyrkan

Mariakyrkan är Tysklands tredje största kyrka och har två 125 meter höga torn. Invändigt har kyrkan en imponerande takhöjd, den högsta som byggts i tegel, och här kan du bland annat beskåda världens största mekaniska orgel och den 30 meter långa väggmålningen Döden från Lübeck.

Europeiska Hansamuseet

Lübeck kallas för Hansastädernas drottning och självklart ligger det Europeiska Hansamuseet i staden. Här berättas historien om handelsnätverket och det dagliga livet i Hansastäderna. Museet har en permanent utställning som visar historiska originalföremål, men man har också interaktiva utställningar från de gamla städerna och hamnarna. Dessutom visas specialutställningar som varieras.

Den historiska staden

Bakom huvudgatorna i Lübecks medeltida stadskärna finns en idyllisk labyrint med vackra hus och trädgårdar som är upp till 400 år gamla. Du hittar dem lättast från Engelsgrube. En del av de allra mest beundransvärda husen kan vara lite svåra att hitta eftersom de ligger bakom en port som bara är en meter hög. Det lite svårtillgängliga gångsystemet ligger mellan Engelswisch och Untertrave.

Shopping i Lübeck

För den shoppingsugne finns det mycket att välja på i Lübeck. Staden är känd för sina vackra shoppinggator och marknader och allt finns inom gångavstånd.  Självklart finns det några större shoppingcenter, CITTI-PARK, LUV Shopping och Haerder Center. Men det finns också många spännande specialbutiker. Om du är förtjust i marsipan är ett besök i butiken Niederegger ett måste. Här hittar du marsipan av högsta kvalitet i alla möjliga vackra färger former, ett café som bjuder på läckra sötsaker och ett marsipanmuseum där du får lära dig mer om åtta generationers marsipantradition. Om du är intresserad av hudvård kan du göra ett besök hos Die Löwenmanufactur. Butiken, som ser ut som ett gammalt apotek, tillverkar och säljer 100% naturlig hudvård i vackra tuber och burkar. Om du vill inreda ditt hem med hållbar design är Schneid Studio rätt ställe att besöka. I den gamla industrilokalen hittar du allt från lampor till mattor, allt har fokus på hållbarhet och har en unik design.

Restauranger i Lübeck

Den hungrige kommer inte att bli besviken på det stora matutbudet då det finns mycket att välja på bland stadens medeltida gränder och mysiga innergårdar. Här är atmosfären avslappnad och välkommande. Du kan tillexempel njuta av potatis tillagad på alla tänkbara sätt på Kartoffel Keller. Restaurangen ligger mitt i stan och här får du en mysig stund med god mat och dryck. På Schiffergesellschaft serveras maten vid långbord tillverkade av skeppsplankor. I köket lagas bland annat fiskrätter som till exempel Lübecks-fisksoppa eller sötsur sill, men också kötträtter som den typiska seglarrätten lapskojs. Här kan du avnjuta din middag i ett av stadens mest kända hus i en atmosfär som måste upplevas. Om du är sugen på fisk i lite mer modern miljö ska du gå till Buddha Bowl. Här serveras det färgstark sushi, soppor och nudelrätter i en djungelliknande miljö.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.