Det är inte för inte som Lübeck kallas för Hansastadens drottning. I den medeltida stadskärnan finns gränder, korsvirkeshus och pampiga byggnader som minner om en svunnen tid. Mycket av det hittar du på UNESCO:s världsarvslista.

Kultur och museer

Lübeck kan stoltsera med inte mindre än tre Nobelpristagare i litteratur – Thomas Mann, Günter Grass och Willy Brandt. Alla har de egna museer som du kan besöka. Om du är mer intresserad av dockteater, hittar du världens största samling med teaterdockor, rekvisita och affischer på Museum für Puppentheater.

Den historiska staden

Vandra in genom den medeltida stadsporten Holstentor och vidare längs de smala gränderna. Imponeras av rådhuset, Domkyrkan och Mariakyrkan. Ett besök i Lübeck är en resa i tiden. På Holstentor Platz hittar du turistbyrån.

Kolla upp resmålet innan

Det kan vara bra att kolla upp resmålets egen hemsida för information om öppettider och eventuella restriktioner. Vi seglar enligt tidtabell och följer myndigheternas rekommendationer. Mer information om våra åtgärder och vad som gäller angående Coronavirus / COVID-19 finner du på vår informationssida.

Personuppgiftslagen ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till skicka målinriktade erbjudanden till dig.