TrA.Subject

TrA.Announcement

Det är inte för inte som Lübeck kallas för Hansastadens drottning. I den medeltida stadskärnan finns gränder, korsvirkeshus och pampiga byggnader som minner om en svunnen tid. Mycket av det hittar du på UNESCO:s världsarvslista.

Restips

Hela innerstaden andas historia; alltifrån Korsvirkeshusen, de smala gränderna, saltmagasinen, rådhuset och kyrkor som Domkyrkan och Mariakyrkan. Holstentor är Lübecks medeltida stadsport och stadens mest kända byggnad. Idag finns muséet för stadens historia här. Lübecks turistbyrå ligger på Holstentor Platz.

Kultur och museer

Lübeck kan stoltsera med inte mindre än tre Nobelpristagare i litteratur – Thomas Mann, Günter Grass och Willy Brandt. Alla har de egna museer som du kan besöka. Om du är mer intresserad av dockteater, hittar du världens största samling med teaterdockor, rekvisita och affischer på Museum für Puppentheater.

Den historiska staden

Vandra in genom den medeltida stadsporten Holstentor och vidare längs de smala gränderna. Imponeras av rådhuset, Domkyrkan och Mariakyrkan. Ett besök i Lübeck är en resa i tiden. På Holstentor Platz hittar du turistbyrån.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.