TrA.Subject

TrA.Announcement

Esrum Kloster var en gång ett av nordens mäktigaste kloster. Idag är det en spännande upplevelseattraktion för hela familjen. Det anordnas festivaler, högtidsaktiviteter, matmarknader och mycket mer. Det finns också utställningar inne i klostret, en butik med äkta klosterprodukter och en lekplats som tar dig tillbaka till medeltiden.

Naturlekplats för barnen

Kliv in i Medeltidens värld på Esrum Klosters vackra naturlekplats. Lekplatsen är inspirerad av medeltidens byar, med massor av möjlighet till lek och stoj för barnen och för vuxna med barnasinnet kvar. Lekplatsen är öppen året runt och är gratis att vara på.

Fort, hängande rep, hävstångskatapult och krog är några av sakerna som finns på denna lekplats. Att lekplatsen är inspirerad från medeltiden syns både på byggnader och på verktyg. När det är dags att äta finns krogen där man kan äta medhavd mat eller om man hellre vill grilla medeltidabröd över öppen eld.

Kliv in i dåtidens stormakt

Møllegården

På Møllegården finner du äkta klosterprodukter och lokala råvaror. Det säljs även trappistöl – öl som bryggts av munkar som svurit ständig tystnad. På Møllegården kan du få information om pilgrimsfärd, evenemang med mera. Ett lite café finns där en god fika kan avnjutas. I Klosterträdgården finns det en utomhusutställning som heter ”Experience the landscape”, den är fri att besöka.

Klostrets historia

Klostret byggdes år 1151 och var under sin storhetstid under välsignelse och skydd från självaste Påven. Men Kung Frederik II kom och rev ner hela nio tiondelar av det stora klosterkomplexet och gjorde om det till kungliga jaktmarker. Esrum Kloster har en färgrik historia som du kan läsa och se mer av på plats.

Spännande utställningar

Makt i himlens namn

Utställningen ”Makt i himlens namn” dyker ner i klostrets spännande historia från det att klostret först byggdes till nedrivning. Makt är något som Esrum Kloster verkligen besatt under medeltiden – religiös, ekonomisk och politisk makt. Med hjälp av virtual reality (VR) åker du på en fantastisk resa runt i de nu försvunna klosterbyggnaderna, för att till slut stiga till himlen!

Andra utställningar

I några av utställningarna på klostret går det att återuppleva Esrum Kloster från sin glansperiod. Två av utställningarna som går just nu är ”Människor i klostret”  och ”Kalkmålerier och teckningsserier”. I den förstnämnda får du bland annat följa munkarnas liv med hjälp av ljus och ljud. I den senare får du en utställning som är utgår från teckningar och som förstärks av ljud, som i sin tur ger smak av klostrets storhetstid.

Hitta hit

Adress

Klostergade 11-12
3230 Græsted

För mer information besök Esrum Klosters egen hemsida.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.