TrA.Subject

TrA.Announcement

Hundested är en charmig fiskeby som erbjuder allt från kultur och historia till vacker omgivning och natur. Området är särskilt känt för sin sand och dyn. Här finner du den äldsta fiskebyn i området och Hundested angränsar även till den vackra Roskildefjorden. Det finns flera aktiviteter för barn och det är hygge på hög nivå att strosa runt och se på kyrkan, naturen och allt annat som Hundested erbjuder.

Mekanik och kulturhistoria med TimeWinder

Ta med familjen eller kompisen och besök TimeWinders evenemang som pågår under tre dagar. Där får ni uppleva utvecklingen av bilen över tid, flygplan, två världskrig, mekaniseringen av jordbruket och riktiga ångmaskiner för fullt. TimeWinder ger liv till 100 år av mekanik och kulturhistoria.

Tillsammans skapar veteranentusiaster och nostalgiälskare en tidsficka där passionen för äldre maskiner, fordon, mekanik, kläder och militärhistoria samt mycket mer går upp i en högre enhet som skapar levande historiespridning. Mötesplatsen ligger i vackra omgivningar på Grønnessegaard Gods med utsikt över Roskildefjorden och en egen landningsbana för flygplan.

TimeWinder pågår 27-29 maj. 

Besök TimeWinder

experienceplatform

Kom djurlivet nära

Hundested har en ny attraktion nämligen en stor flytande ”Experience platform”. Den 75 kvadratmeter stora plattformen på kajen är utrustad ned två grunda pooler där du kan komma nära och röra fiskarna. Det finns olika fiskarter och krabbor som kommer från Kattegat och Isefjord.

Bassängerna är öppna och tillgängliga dygnet runt och det är helt kostnadsfritt.

Kultur och konst

En inblick i glasblåsarnas värld

Hamnen är en hub för konst och konsthantverk med flera gallerier och workshops. Glassmedjens, som gjordes klar 2008, har fångat många intresserade blickar med sitt stora glashus där man kan se glasblåsare arbeta på sina verk.

Läs mer

Knud Rasmussens hus

Den kända polarforskaren Knud Rasmussen bodde i Hundested mellan sina många expeditioner till Grönland. Huset är beläget 30 meter från stranden och har en vacker utsikt över Kattegat. Det är idag ett museum dedikerat till forskaren och hans verk. Museet visar flera fotografier och målningar av Grönland.

Besök museet

Njut av omgivningen

Gemytlig stämning

I den gamla hamnen är det puls. På morgonen kommer de lokala fiskarna med sin fångst och senare utstrålar det glad stämning från gallerierna, restaurangerna, glasputseriet, brygghuset och från Experience platform. I Hundested är det svårt att inte vara på glatt humör.

Ta en cykeltur

Upplev den hänförande naturen på cykel. Du kan antingen utforska området på egen hand eller följa en av de markerade cykellederna som finns till hands. Hundested erbjuder cykeluthyrning.

Hitta hit

Hundested ligger cirka en timmes bilfärd från Helsingörs färjeläge.
För praktisk information om Hundested, besök deras hemsida

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.