TrA.Subject

TrA.Announcement

Dyrehaven, som ligger precis vid Bakken, är en park som bland annat är känd för sina stora gamla ekar och för sitt rika djurliv. Här finns bland annat ungefär 2100 hjortar, bland annat dovhjortar, kronhjortar och sikahjortar. Jägersborg Dyrehave är ett fantastiskt naturområde och en perfekt plats för en trevlig picknick i vacker miljö. Skogsparken, som är cirka 11 km2, hamnade på UNESCO:s världsarvslista år 2015.

Undangömd pärla

En kort bilresa på cirka en halvtimme tar dig till Dyrehaven, ett lugnt, grönt område som verkar långt från storstadsstress och trafikbuller. För dig som njuter av långa promenader i det fria och frisk luft i lungorna, är Dyrehaven på Nordsjälland något för dig. Djurparken är en stor naturpark fylld av skogsområden, små sjöar och öppna slätter.

Dyrehaven används flitigt av gäster som tycker om picknick, löpning, cykling eller åker runt på Dyrehavens kullar året runt. Du kan till och med ta en makalös tur runt i en häst och vagn om du känner för det.

Kunglig historia

Utöver det vackra landskapet har Dyrehaven också en viktig historia som går flera hundra år tillbaka i tiden. 2015 skrevs Hjortparken upp på UNESCO:s världsarvslista som en del av parforcejaktfestivalen i området, som en gång i tiden användes som jaktmark av kungligheter.

Djurparken var faktiskt anlagd för jakt med hundar, och vilket kan märkas på hur stigarna är anlagda i parken. De är nämligen samlade i stjärnformade noder. Tanken bakom den konstellationen är att jägarna fick en bättre överblick över hundarnas rörelser. Under besöket bör du även passa på att se Eremitageslottet, kungens fina jaktslott, som ligger i hjärtat av parken med fantastisk utsikt över Öresund.

Öppettider

Alla ingångar till parken har en karaktäristisk röd grind. Den mest kända av dem ligger vid Klampenborg station. Grindarna är alltid öppna in till parken.

För övrig information besök Jägersborg Dyrehaves egen hemsida.

Hitta hit

Med bil

Jägersborgs Dyrehave ligger cirka en halvtimmes bilfärd från Helsingör.

Adress
Dyrehaven
2930 Klampenborg

Med tåg

Det går att ta tåget från Helsingör till Klampenborg, därefter är det cirka en tio minuters promenad från stationen.

Adress
Dyrehaven
2930 Klampenborg

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.