Dyrehaven, som ligger precis vid Bakken, är en park som bland annat är känd för sina stora gamla ekar och för sitt rika djurliv. Här finns bland annat ungefär 2100 hjortar, bland annat dovhjortar, kronhjortar och sikahjortar. Jägersborg Dyrehave är ett fantastiskt naturområde och en perfekt plats för en trevlig picknick i vacker miljö. Skogsparken, som är cirka 11 km2, hamnade på UNESCO:s världsarvslista år 2015.

Öppettider

Alla ingångar till parken har en karaktäristisk röd grind. Den mest kända av dem ligger vid Klampenborg station. Grindarna är alltid öppna in till parken.

För övrig information besök Jägersborg Dyrehaves egen hemsida.

Hitta hit

Med bil

Jägersborgs Dyrehave ligger cirka en halvtimmes bilfärd från Helsingör.

Adress
Dyrehaven
2930 Klampenborg

Med tåg

Det går att ta tåget från Helsingör till Klampenborg, därefter är det cirka en tio minuters promenad från stationen.

Adress
Dyrehaven
2930 Klampenborg

Kolla upp resmålet innan

Det kan vara bra att kolla upp resmålets egen hemsida för information om öppettider och eventuella restriktioner. Vi seglar enligt tidtabell och följer myndigheternas rekommendationer. Mer information om våra åtgärder och vad som gäller angående Coronavirus / COVID-19 finner du på vår informationssida.

Personuppgiftslagen ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till skicka målinriktade erbjudanden till dig.