TrA.Subject

TrA.Announcement

Välkommen till ett fint litet museum som ger inblick i dansk och europeisk konst och kultur i förhållande till både dåtid, nutid och framtid.

Museet ligger i en vacker park, en romantisk trädgård med ett överflöd av rhododendron. Här ligger även en fridlyst ängsmark med massor med rovfåglar och rådjur. Ta en promenad i skogen och Nivå strandpark, som ligger på lagom avstånd från museet.

Nivaagaard handlar om att vidga vyerna hos såväl den inbitne konstintresserade som den kommande generationen av nyfikna entusiaster. Samlingarna ska vara tillgängliga för alla, på besökarens premisser, och låta alla få uppleva ett konstmuseum med högt i tak och spännande, aktuella utställningar. Upplev renässansen, barocken, den danska guldåldern, textilier, skulpturer och collageinstallationer och mycket annat på detta pittoreska lilla museum söder om Helsingör.

utstallning

Sofonisba – Historiens glömda mirakel

Just nu pågår det en tillfällig utställning på Nivaagaard Malerisamling. Sofonisba var känd som sin tids största kvinnliga målare, ett mirakel. Sedan dess har hon skrivits ur konsthistorien och glömts bort. Berättelsen om Sofonisba Anguissolas långa, aktiva liv under den italienska renässansen och in i barocken är ganska ovanlig. Nu skrivs hon återigen in i historien med höstens ambitiösa specialutställning på Nivaagaards Målerisamling. På utställningen får du uppleva en stor del av Sofonisbas välkända, överlämnade livsverk.

Museet, som äger ett av Sofonisbas viktigaste större verk, samlar ett 20-tal av hennes målningar i den första utställningen i Nordeuropa av 1500-talets mest kända kvinnliga målare.
Utställningen pågår till 15 januari 2023. Läs mer om utställningen här.

Hitta hit

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2, Nivå
Besök hemsidan

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.