Välkommen till ett fint litet museum som ger inblick i dansk och europeisk konst och kultur i förhållande till både dåtid, nutid och framtid.

Museet ligger i en vacker park, en romantisk trädgård med ett överflöd av rhododendron. Här ligger även en fridlyst ängsmark med massor med rovfåglar och rådjur. Ta en promenad i skogen och Nivå strandpark, som ligger på lagom avstånd från museet.

Nivaagaard handlar om att vidga vyerna hos såväl den inbitne konstintresserade som den kommande generationen av nyfikna entusiaster. Samlingarna ska vara tillgängliga för alla, på besökarens premisser, och låta alla få uppleva ett konstmuseum med högt i tak och spännande, aktuella utställningar. Upplev renässansen, barocken, den danska guldåldern, textilier, skulpturer och collageinstallationer och mycket annat på detta pittoreska lilla museum söder om Helsingör.

Hitta hit

Nivaagaards Malerisamling
Gammel Strandvej 2, Nivå
Besök hemsidan

Kolla upp resmålet innan

Det kan vara bra att kolla upp resmålets egen hemsida för information om öppettider och eventuella restriktioner. Vi seglar enligt tidtabell och följer myndigheternas rekommendationer.  Mer information om våra åtgärder och vad som gäller angående Coronavirus / COVID-19 finner du på vår informationssida.

Personuppgiftslagen ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till skicka målinriktade erbjudanden till dig.