TrA.Subject

TrA.Announcement

Nordsjälland erbjuder många gemytliga och förstklassiga restauranger och krogar. Njut av klassisk dansk mat i historiska miljöer med massor av själ. Längs med Nordsjälland, även kallat Danmarks Riviera, hittar du gästgiverier med anor från 1700-talet men även också mer moderna etablissemang där några av dem har Michelinstjärnor!

Restaurang Sletten

Restaurang Sletten ligger mitt i den idylliska Slettens hamn i Humlebæk, ett litet fiskeläge omgivet av cirka 150 gamla fiskehus. Köket är baserat på det franska och nordiska köket, med stort fokus på enskilda råvaror. Njut av en gourmetmiddag med utsikt över Öresund.

Personerna bakom Michelin-restaurangen formula B i Köpenhamn äger restaurangen. Båda restaurangerna har samma filosofi och koncept, där alla rätter på menyn görs med de bästa råvarorna och serveras i "mindre" storlekar.

Ät på Restaurang Sletten

Brasserie 1861

Det finns en utsökt gourmetrestaurang på Marienlyst Strandhotel i Helsingör. Köksmästaren Nanna Maria Hansen har skapat en säsongsbetonad restaurang som inte låter sig bindas av strikta kulinariska dogmer. Restaurangen serverar innovativa rätter inspirerade av både det franska och nordiska köket med fokus på havet och den vackra naturen som ligger precis runt hotellet.
Och visst finns det en vacker utsikt över Öresund och Helsingborg. Menyn uppdateras varje månad för att ge gästerna nya upplevelser.

Ät på Brasserie 1861

Humlebæk Kro

Om man åker från Helsingör mot Köpenhamn längs med Strandvägen så kommer man förbi Gamle Humlebæk Kro. Ett anrikt gästgiveri som funnits sedan 1740 på Christian den VI:s tid. En välbesökt krog som har haft fullt i köket och bland borden under årens lopp. 
 

Fyrkroen

På Nordsjällands spets ligger kustorten Gilleleje. Och i närheten av Gilleleje ligger matstället Fyrkroen vid Nakkehoved Fyr. Du hittar den vackert placerad med panoramautsikt över Kattegatt mitt bland storslagen natur med små stigsystem genom skogen. 
 

Restaurang Tinggården

På Restaurang Tinggården kan du njuta av gourmeträtter och utsökta viner. Här osar det välbefinnande. Man känner det direkt när man går in genom dörren till den röda, halmtak fyra-lång bondgården.
Tinggården ligger idylliskt i skogen på vägen mellan Frederiksværk och Helsinge. Maten tillagas med omsorg av köksmästaren och mästerkocken Jan Friis-Mikkelsen. På Restaurang Tinggården är råvarorna valda med insikt och omsorg. God mat måste göras från grunden. I en avslappnad atmosfär i gårdens gamla lokaler tillagas de utsökta rätterna av färska, säsongsbetonade råvaror som är ekologiska och lokala så mycket som möjligt.

Ät på Restaurang Tinggården 

Søllerød Kro

I Holte hittar du världens bästa kock. Bokstavligen. För köksmästaren Brian Mark har precis vunnit ordet för det inofficiella VM för kockar, Bocuse d'Or 2023. Søllerød Kro har även en enda stjärna i Michelinguiden och förutom världens bästa kock har de kanske också världens bästa man på golvet. Det är förstås Jan Restorff, som vid det här laget är en legend utan like. Så bra faktiskt att White Guide har döpt ett speciellt pris efter honom, som ges till någon som ger service utöver det vanliga. På Søllerød Kro kan du antingen gå a la carte, prova deras värdshusmeny eller äta söndagslunch.

Ät på Søllerød Kro

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.