TrA.Subject

TrA.Announcement

I Rostock finns tydliga spår från Hansatiden och de gotiska kyrkorna och gamla köpmanshusen formar stadens själ. Idag är det en modern stad som inte bara bjuder på historiska skatter och flera hundra år gamla traditioner, utan också kulturell mångfald, ett rikt restaurangutbud och mycket mer. Rostock har en officiell hemsida som erbjuder massor av information om staden för den som vill planera ett besök.

Boka resa

Erbjudande

Res med oss
Helsingborg-Helsingör + Gedser-Rostock
319:-
Boka nu
Var 20 min

Sevärheter

I den åttahundra år gamla staden finns det mycket att se. Kyrkor, torg, hamnar och imponerande arkitektur är några av de sevärdheter man kan besöka i Rostock.

Univeritätsplatz

Det triangelformade torget har fått sitt namn från en av universitetets byggnader som ligger här. I mitten av torget finns ett monument till minne av stadens första hedersinvånare Gebhard Leberecht von Blücher.

Marienkirche

Det här är Rostocks vackraste och viktigaste kyrka. Byggnationen av Marienkirche påbörjades under 1200-talet och den är idag möblerad med dyrbara ornament, en astronomisk klocka med apostelrotation och en dopfunt i brons.

Alter Strom

Längs ena sidan av kanalen Alter Strom ligger kaféer, barer, butiker och småföretag. På den andra sidan ligger Mittelmole, den centrala bryggan, och här finns gamla färjeterminaler, tågstationen och småbåtshamnar. På kanalen flyter fiskebåtar, segelbåtar, yachter och större fartyg och oavsett årstid är Alter Strom en trevlig plats att besöka.

Kultur

Kulturlivet i Rostock är rikt, här möts internationell kultur, historia och Hansatraditioner och skapar ett spännande utbud. Eftersom Rostock är en populär studentstad präglas kulturlivet av kreativitet och nytänkande.

Rostock Kulturhistoriska Museum

Rostock Kulturhistoriska Museum ligger i ett gammalt kloster från 1200-talet och har en omfattande konst- och kulturhistorisk samling. Här finns en hel rad fasta utställningar som bland annat visar religiös konst, leksaker, mynt, arkeologi och foton som visar hur stadsbilden utvecklats genom tiderna.

Rostock Konsthall

Konsthallen är både ett konstmuseum och ett utställningscentrum för samtida konst. Utställningar av kända verk av stora tyska och internationella konstnärer blandas med utställningar av verk skapade av konstnärer från regionen.

Volkstheater Rostock

Scenkonst har en lång historia i Rostock och Volkstheater Rostock består av fyra avdelningar – dans, musik och teater. Teaterscenen i Rostock står för ökande publiksiffror, artistiska framgångar och stort engagemang, men på Volkstheater Rostock är repertoaren på tyska vilket ställer lite krav på besökarnas språkkunskaper. Som tur är behöver man inte kunna tyska för att njuta av en spännande dansföreställning eller en vacker konsert.

Warnemünde fyrshow

Sedan sekelskiftet har det spektakulära evenemanget ”Fyren i Lågor” anordnats på nyårsdagen. Produktionen innehåller fyrverkerier, laser- och ljusshow och livesång och är mycket populärt bland besökarna.

Shopping & Mat

Den stora shoppinggatan i Rostock heter Kröpeliner Straße och den löper genom stadens historiska stadskärna. Här, och längs sidogatorna, blandas butiker som säljer kända varumärken med lokala specialbutiker. I staden finns det också en rad gallerior och shoppingcenter som till exempel Kröpeliner Tor Center. Shoppingcentret, KTC som det kallas, ligger vid Kröpeliner Straßes början och har fyra våningar fyllda med massor av butiker av olika slag.

I Rostock finns det mat för alla smaker och plånböcker. Här bjuds det på kulinarisk mångfald och oavsett om du är sugen på fisk, italienskt eller traditionell tysk mat så finns det restauranger att välja bland. På stadens officiella hemsida finns det tips på vilka restauranger som är värda ett besök.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.