Besök världens äldsta nöjespark

Bakken ligger några minuter norr om Köpenhamn och är världens äldsta nöjespark. Förberedd dig för fart och vind - och stora valmöjligheter med hela 130 olika attraktioner. Åkbandet innebär fria åk till alla attraktioner – hela dagen. Här finner du flera berg- och dalbanor, pariserhjul, spel- och skjutbanor och många andra roliga och extrema upplevelser. Till exempel finns det en 5D-bio och möjligheten att få känna dig (och panga) som en riktig cowboy. 

På Bakken är det alltid gratis entré och massor av gratis underhållning för både stora och små. Det är tillåtet att ta medtagen mat och dryck in i parken. Det går även bra att besöka någon av de cirka 40 restauranger som ligger på området. 

Se öppettider

20%

Din rabatt

På Bakken är det alltid gratis entré och massor av gratis underhållning för både stora och små. Rabatt för åkband gäller mot uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg-Helsingör. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter.

20% rabatt

Pris åkband: 216 DKK (Ord pris 269 DKK). Pris Miniåkband*: 151 DKK (Ord pris 189 DKK). 

Hämta din rabatt

 

*Miniåkbandet gäller för 11 attraktioner för barn upp till 115 cm.

Hitta hit

Från Helsingör tar det ca 40 minuter att köra med bil.

Adress: Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg, Danmark

Du kommer snabbt till Bakken med tåget från Helsingör till Klampenborg. Från stationen tar det cirka 10 minuter att gå. Du kan också ta en häst och vagn som brukar finnas utanför tågstationen.

Parkering
Det finns en parkering precis vid ingången till Bakken – infart från Klampenborgvej. Parkering kostar 60 DKK per dag och fordon.

Adress
A/S Dyrehavsbakken
Dyrehavevej 62
DK-2930 Klampenborg

Korsbæk på Bakken

Den lilla byn Korsbæk på Bakken är uppbyggd efter den kända danska TV-serien Matador som utspelar sig i Danmark under 20- och 30-talet. Alla byggnader, fasader och interiörer är hämtade från serien och i byn kan du besöka butiker, uppleva musik och möta alla kända karaktärer från serien.

Nu även öppet till höst och jul

Förra årets premiär av höst och jul på Bakken gjorde stor succé! Numera är Bakken inte bara en sommarpark utan även en familjedestination värd att besöka under årets alla årstider. Upplev Bakken i vackra höstfärger eller gör ett besök vid jul då ni kan strosa på julmarknad och njuta av ett gott danskt julbord.