TrA.Subject

TrA.Announcement

Upplev H.C. Andersens livshistoria

På H.C. Andersen Eventyrhus kan du se och höra om Danmarks älskade barnförfattare Hans Christian Andersens många äventyr i form av utställningar med ljus- och ljudeffekter. Upplev H.C. Andersens äventyrliga värld på Rådhuspladsen i København. Lär dig mer om hans födelsestad i Odense, hans uppväxt,  och hans resor och äventyr som inspirerade honom till sina berättelser. Det är en fascinerande utställning med spännande ljus, ljud och doft.

H.C. Andersen Eventyrhuset är en del av Ripley's Believe It or Not- koncernen, där även Guinness World of Records Museum och Mystic Exploratore ingår. 

Mer om H.C. Andersen Eventyrhuset

Danmarks populära sagoförfattare Christian Andersen är känd för sina många verk. Du har säkert hört talas om klassiker som Den fula ankungen, Tummelisa, Prinsessan på ärten, Den lilla sjöjungfrun, Den ståndaktige tennsoldaten, Kejsarens nya kläder och Flickan med svavelstickorna för att nämna några.
Andersen har verkligen bidragit till dansk litteraturhistoria och till resten av världen som gjort många tolkningar av hans sagor.

Här finns utställningar med ljus- och ljudeffekter där man kan lyssna på hans sagor. Hans karaktärer får även liv genom fysiska och rörliga illustrationer.
Det är inte bara sagorna som får ta plats här, utan även hela hans livshistoria. Följ Andersens liv från barndom till vuxen och häng med på hans resor runt om i världen. Det finns endast ett museum i Köpenhamn som berättar om H.C. Andersens liv och det är på H.C. Andersen Eventyrhuset.

Hitta hit

Hitta hit med bil

H.C. Andersens Eventyrhuset ligger cirka en 40 minuters bilfärd från Helsingör.

Adress 
Rådhuspladsen 57
1550 København
Danmark

Hitta hit med tåg

Från Helsingør St. kan ni ta tåget till København H och därifrån gå till Rådhuspladsen. Promenaden tar ungefär 10 minuter. 

Adress 
Rådhuspladsen 57
1550 København
Danmark

Öppettider & parkering

H.C. Andersen Eventyrhuset öppnar kl. 10 alla dagar. Under högsäsong har de öppet ända till kl. 21. Se resterande tid på året på deras egen hemsida.

Högsäsong gäller perioden 15 juni - 31 augusti.

Om du tar bilen kan det vara skönt att slippa leta parkering. Vi har därför samlat några tips på bra och billiga parkeringsplatser. 

Hitta parkering

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.