TrA.Subject

TrA.Announcement

Från klassiska smörrebröd till matmarknad med smaker från Frankrike, Japan och Syrien. Helsingör bjuder både på det genuint danska och en bit av världen.

Kadetten

Njut av ekologiska rätter, kaffe och hembakat bröd på caféet vid Kronborg Slott.


Detta var ursprungligen platsen där kadetterna fick deras gradbeteckningar på uniformerna och avancerade till officerare. Som besökare får man i dag en upplevelse för både öga och gom.

I bageriet bakar man ett speciellt ekologiskt rågbröd som även serveras till flera av rätterna. Kronborg slott har ett antal inmurade ugnar, som bröden gräddas i.

Kadetten har även sin egen köksträdgård där man hämtar kryddor och grönt, allt efter säsong, som gästerna kan njuta av i rätterna, i sällskap med den unika omgivningen. 

 

Hitta hit

Kadetten
Kronborg 10A
Helsingör
+45 42901011

Slagter Baagøe

Danmark är känt för sina specialbutiker och många handlar fortfarande dagligen hos “egen” slaktare, bagare och osthandlare.


En av mest välkända slaktarna i Helsingör är Slagter Baagøe som drivs av Lars Voldfrom.

Här kan du välja och vraka - och säkert även provsmaka - läckra, väldoftande charkuterier.

Duktig och engagerad personal ser till att fresta med hemgjort pålägg som exempelvis dansk rullepølse, ugnsbakad leverpastej och rostbiff - klart till kvällsmackan. Eller varför inte testa deras smörrebröd? Sätt tänderna i sill, fiskfilé eller en klassisk “kartoffelmad” som består av skivad potatis med majonnäs och rödlök på en skiva rågbröd såklart!

Butiken erbjuder även en rad välsmakande färdigrätter som du enkelt kan ta med dig hem, klart att sätta i ugnen efter en heldag i Danmark.

 

Hitta hit

Slagter Baagøe
Bjergegade 3
Helsingör
+4549211184

Rådmand Davids Hus

Njut av smörrebröd och andra klassiska danska rätter i ett av Helsingörs äldsta hus.


Populär och välbesökt lunchställe som ligger i stans gamla stadsdel. Kliv in och upplev en stämning från förr, i huset som har bevarat sin ursprungliga arkitektur med vacker gård, öppen spis, guldramar på väggarna och lågt i tak. Så det är bara att slå sig ner och ta för sig av specialiteterna.

På menyn lockar man med smörrebröd av olika slag i härlig atmosfär. Restaurangen har även en mysig uteservering under sommarmånaderna - perfekt plats att ta en fika eller en klassisk dansk lunch.

 

Hitta hit

Rådmand Davids Hus
Strandgade 70, Helsingör
+45 49261043

Strejf

Precis intill färjeterminalen hittar du en av favoriterna på Helsingörs restauranghimmel. Strejf ligger i den historiska gamla stationsbyggnaden med utsikt mot Kronborg, Sverige och hamninloppet.


Det första man lägger märke till när man kliver in på restaurangen är de vackra lokalerna och de stora fönsterna med utsikt över sundet. Lägg märke till den mysiga inredningen med levande ljus och välvalda färger. Strejf har även ett loungeområde vid baren där man kan avnjuta ett glas framför den öppna brasan under vinterhalvåret.

Restaurangen har öppet både för lunch och på kvällen och menyn baseras främst på fisk och skaldjur. Men för den som vill finns även en klassisk ribeye med läckra tillbehör. Testa deras härliga skaldjursplatå för två personer som innehåller räkor, havskräftor, krabba och annat gott. Ett trevligt sätt att dela måltiden och ett gott glas vitt. Menyerna på Strejf följer säsongens råvaror, stilen är nordisk med modern twist.

 

Hitta hit

Restaurant Strejf
Stationspladsen 3
Helsingör
+45 49211111
Hemsida

Værftets Matmarknad

Franskt, arabiskt, spanskt. Locka smaklökarna till matmarknaden som ligger alldeles intill färjeterminalen i Helsingör.


Här kan du frestas bland streetfood bodar med mat från olika världsdelar. Hitta dina favoriter och njut av din tallrik i sommarsolen vid ett av långborden.

Værftet ligger i en av de stora hallarna som förr huserade Helsingörs Skeppsvarv, därav ordet værftet. Ta med familj och vänner på en annorlunda, smakrik och kul matupplevelse med utsikt mot Sjöfartsmuseet och Kronborg. Stället bjuder även på underhållning och aktiviteter varje vecka som t. ex Tisdagstoner, CinemaTorsdag, löparklubbar, bingo och barnbio på söndagar. Är du den sportiga typen så finns det även petanquebanor, streetsoccer och skateramper.

 

Hitta hit

Værftets madmarked
Ny Kronborgvej 2
Helsingör

Bistro Franchophile

Härlig stämning varvat med goda, genuina franska lanträtter och välkända bistroklassiker. Stället ligger i den fina gamla Færgegården nära Skt. Olai kyrkan.


Hos Francophile lägger man tid och kraft på att servera en god och personlig måltid i avslappnad miljö. Du förflyttas för en stund till uteserveringar och bistroer i Paris. Personalen ser till att ta bra hand om gästerna som går mätta och glada från bordet efter ett besök på Francophile.

Menyn är liten med riklig. Tre förrätter, tre huvudrätter som man kan plocka från och sammansätta till dagens meny ihop med en dessert. Välj bland franska klassiker som getostsallad, rillette - en smakrik fläskterrin, blåmusslor i vitt vin med frites och aioli eller en grillad köttbit med sallad. Som passande avslutning bör man inte missa deras hemlagade efterrätt Gateau Marcel, en chokladmoussekaka med färska bär. Bon appétit!

 

Hitta hit

Bistro Franchophile
Stengade 81
Helsingör
+45 40468767

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.