Gå på upptäcktsfärd bland marmorbyster, målningar och mumier i en av Köpenhamns vackraste kulturoaser med över 10.000 verk och arkeologiska föremål.

Glyptoteket är med sin unika samling med konst och vackra arkitektoniska inre ett måste för alla som är intresserade av vår kultur- och civilisationsutveckling genom 6.000 år.

Glyptoteket uppfördes av bryggmästare Carl Jacobsen (1842-1914) som skapade denna enastående samling med hjälp av intäkterna från sitt bryggeri, Ny Carlsberg. Vinterträdgården är Glyptotekets frodiga mittpunkt och här hittar du även ställets café och lunchrestaurang, Picnic, som serverar läckra rätter med modernt twist och kaffe från eget rosteri.

Entré: 115 DKK för vuxen, 85 DKK för studerande. Unga under 18 är gratis. Tisdagar är det gratis entré för alla besökare.

Om du tar bilen kan det vara skönt att slippa leta parkering. Vi har därför samlat några tips på bra och billiga parkeringsplatser. 

Hitta parkering

Personuppgiftslagen ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till skicka målinriktade erbjudanden till dig.