TrA.Subject

TrA.Announcement

Gå på upptäcktsfärd bland marmorbyster, målningar och mumier i en av Köpenhamns vackraste kulturoaser med över 10.000 verk och arkeologiska föremål.

Glyptoteket är med sin unika samling med konst och vackra arkitektoniska inre ett måste för alla som är intresserade av vår kultur- och civilisationsutveckling genom 6.000 år.

Glyptoteket uppfördes av bryggmästare Carl Jacobsen (1842-1914) som skapade denna enastående samling med hjälp av intäkterna från sitt bryggeri, Ny Carlsberg. Vinterträdgården är Glyptotekets frodiga mittpunkt och här hittar du även ställets café och lunchrestaurang, Picnic, som serverar läckra rätter med modernt twist och kaffe från eget rosteri.

Entré: 115 DKK för vuxen, 85 DKK för studerande. Unga under 18 är gratis. Tisdagar är det gratis entré för alla besökare.

Café Picnic

Redan när Glyptoteket först öppnade 1897, hade Carl Jacobsen en vision av hur Glyptoteket inte enbart skulle vara ett konstmuseum. Det finns även ett café med utsikt över en oas med Vinterhaven (vinterträdgården) som en frodig mittpunkt. Där kan du som besökare koppla av och njuta av denna fantastiska utsikt. I caféet, vid namn Picnic, serveras det välsmakande luncher, desserter, kaffe och annan god dryck.

För att besöka caféet krävs det en inträdesbiljett till museet. Picnic har öppet, precis som museet, alla dagar i veckan utom måndagar.


På Glyptoteket kan du ha picknick i det gröna hela året om, även om vädret är grått och trist. Namnet är inspirerat av Glyptotekets starka franska koppling; grundaren Carl Jacobsens stora samling av franska skulpturer och sonen Helges omfattande samling av franska, impressionistiska målningar. Därför är det helt enkelt passande att caféets namn skulle finnas i det franska språket (pique-nique, som sedan blev picnic på engelska).

Om du tar bilen kan det vara skönt att slippa leta parkering. Vi har därför samlat några tips på bra och billiga parkeringsplatser. 

Hitta parkering

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.