TrA.Subject

TrA.Announcement

Frakt

Vi erbjuder plug-in för kylbilar på våra fartyg

På grund av säkerhet och hälsa är det inte tillåtet att ha bilmotorer igång under våra överfarter. Därför ska alla bilar med kylaggregat, stängta av dessa innan ombordkörning.

Har transporten behov av dokumenterad obruten kylkedja, erbjuder vi nu plug-inalternativ ombord på våra färjor. För att få tillgång till detta måste chauffören informera vår personal vid incheckningen, om att han behöver ström till sitt kylaggregat under överfarten.

Vår personal kommer att hänvisa chauffören till våra laddningsstationer ombord. Det är dock chaufförens ansvar att ansluta sitt kylaggregat vid avgång och ta bort kontakten igen vid ankomst till hamnen. Har ni några frågor vänligen kontakta oss.

Den grönaste vägen

Nu kan du segla miljövänligt över Öresund med våra två el-färjor Tycho Brahe och Aurora. Du sparar 40-50 kilometer jämfört med att köra söderöver och är snällare mot miljön. År 2018 korsade 452 000 lastbilar Öresund med oss. Tillsammans sparar de cirka 15 000 ton i årligt CO2-utsläpp. Det är nästan lika mycket som utsläppet från 5 000 flygresor till Thailand.

Tillstånd för transport av avfall

Enligt avfallsförordningen (SFS 2020:614) så måste alla som yrkesmässigt transporterar avfall ha ett tillstånd för detta. Nedan finner du ForSeas tillstånd.

Ladda hem tillståndet

Miljöcertifikat

Våra fraktkunder får ett certifikat i början av året över hur mycket CO2 de sparat genom att segla med oss föregående år jämfört med om de valt landförbindelse till Denmark.