TrA.Subject

TrA.Announcement

Weekendutflykt till Danmark

Det är superenkelt att ta färjan, att hitta och köra i Danmark är precis som att köra här i Sverige – inga konstigheter. Hundested och Nordsjälland ligger bara raka vägen över och tar inte alls lång tid att nå, alltså perfekt fast man har små barn. Följ med Ängelholmsfamiljen på ett weekendäventyr till dansk glamping. De berättar om sin resa över sundet mot den charmiga fiskebyn Hundested och vad de upplevde där.

På vägen dit

Vi startade vår resa över till Danmark lördag förmiddag. Barnen var överlyckliga och tyckte det skulle bli spännande att vi skulle köra med bilen på båten. Väl på färjan gick vi upp på däck för att se havet och vinka hejdå till Helsingborg. En liten lätt lunch hann vi med och ett måste när man åker färjan över till Danmark är smörrebröd eller ”två röde och en grön”. Barnen blir lika förvånade varje gång vi ska äta röda korvar.

Resan över går snabbt och ibland önskar man att man kunde få mysa lite längre ombord.

I hamn knappade vi in Hundested och nästa destination som var en Höstmarknad. Det blev cirka en timmes bilkörning vilket är precis lagom att köra med barnen utan att behöva stanna på vägen. Barnen hade också fått varsitt kuvert med lite pyssel från Forsea när vi köpte "Barnmålet" i caféet, som var väl uppskattat hela resan.

Härliga Hundested

Vi anlände till Höstmarknaden strax efter tolv-tiden, parkering var det lätt att hitta tack vare snälla värdar som dirigerade oss.

Det var ett väldigt stort område som denna tillställning höll till på. Vi fick se grisar, hästar och lamm. Vi grillade snurr-bröd vilket vi aldrig provat tidigare. Barnen lekte bland halmbalar och fick äntligen åka traktor. Mamma fick prova på att plocka lite grönsaker direkt från åkern och även prova på att gå med styltor.

Efter en stund här tog vi oss ner till hamnen i Hundested för att utforska området. Vi hittade en bra lekplats i hamnen och till barnens stora glädje fanns det krabbfiske och små pooler där man la ner krabborna. Vi kunde även titta på fina sjöstjärnor här. Vi noterade att det fanns många restauranger att välja mellan i området.

Glamping med barnen

När vi kände att vi började bli lite trötta satte vi oss i bilen för att köra cirka 10 minuter till nästa destination ”Lynaes surfcenter”. Väldigt trevliga och hjälpsamma ägare. Vi blev visade till vårt supermysiga tält och vi alla uttryckte ”woow”. Väldigt fint inreda tält med detaljer som gjorde väldigt hemtrevligt och mysigt. Även om det inte ligger långt ifrån en väg och andra vanliga hus så kändes det som vi var ute i skogen. Vi bäddade upp direkt till barnen och tog en liten paus i tältet.

Efter middagen skulle vi egentligen haft en lägereld och grillat lite men barnen var helt slut efter dagen så vi gick tillbaka till tältet. Pyjamas och tandborstning och sen bäddade vi ner alla tre. De två stora barnen sov på madrasser på golvet (väldigt mjuka och sköna madrasser) och den minsta mellan mamma och pappa.

Alla tre barnen och pappa somnande snabbt och det var helt tyst i tältet innan klockan var nio. Under natten vaknade den stora tjejen och ville gå på toa, då gick mamma med henne och även om toan inte låg precis bredvid var det väldigt nära och lätt att gå dit.

Morgonen kom och klockan sju vaknade hela gänget. Väldigt bra tid för våra barn och ett bra betyg på att de sov gott för de brukar annars vakna mycket tidigare. Det blev frukost klockan åtta och vi var först på plats. Yoghurt, müsli, frukt, bullar, juice och kaffe. Helt tillräckligt och gick hem hos oss alla.

Mannen som jobbade här på morgonen var helt fantastisk. Först erbjöd han att han kunde fixa havregrynsgröt till barnen om de heller ville ha det och sen fixade han juice som inte stod framme från början till dem. Han såg även att mamma och pappa ville dricka lite mer kaffe än vad barnen hade lust till att sitta ner och vänta på. Han tog då fram en står back med lego och barnen fick fritt sitta på golvet här och leka. Supertacksamt!

Efter frukosten hade vi två timmar kvar innan vi skulle checka ut. Då passade vi på att klättra, springa, leka utanför restaurangen.

God mat och hygge

Klockan började närma sig kvällsmat och barnen var trötta efter en dag med massa skoj, så vi gick ner mot stranden för att de skulle kunna springa av sig och få lite ny energi. Vi samlade snäckor och stenar. Där fanns även en sandlåda precis utanför restaurangen med en gammal båt som barnen lekte i innan vi skulle äta middag.

Maten var fantastiskt god och man fick så mycket mat att vi hade kunnat vara flera personer till som åt. Barnen tyckte det var gott med pizza och smakade även av vår mat. Supermysig restaurang som verkligen fångat strand- och chillkänslan med dess inredning. Det kändes som ett bra ställe att ha med barnen på, inte för fancy för att dra med tre vilda ungar på.

Sandskulpturfestival

Vid halv elva tiden checkade vi ut och satte oss i bilen för att ta oss tillbaka till Hundested hamn och nu var det sandskulpturer vi skulle få titta på. Det var som sagt nära till hamnen och eftersom vi varit där dagen innan hittade vi lätt tillbaka. Sandskulptursfestivalen ligger på en liten mysig väg in bakom hamnen och vi blev snällt insläppta av kassörskan.

Där fanns massor av fantastiska skulpturer som vi alla fascinerades av. Vi började med att gå runt och titta och prata om vad det var vi såg för något. Barnen tyckte att det var väldigt häftigt att man kunde göra detta av sand och ville såklart vi skulle prova själva att bygga. Som tur var, fanns det stationer där barnen fick prova på sin nya inspirerande aktivitet.

Klockan började närma sig lunch och eftersom vi sett att där fanns mysiga restauranger i hamnen dagen innan, valde vi att bara gå runt husknuten och sätta oss i solen. Väl här var vi såklart tvungna att äta lite fisk och det beställdes in fish ’n’ chips till hela gänget.

Mätta och belåtna strosade vi runt i hamnen och tittade på alla fina båtar innan vi besökte toan för att förbereda oss på en timmes bilfärd tillbaka till färjan.

På vägen hem

När vi var tillbaka i hamnen gick det snabbt och smidigt att komma över med båten. Både på vägen dit och på hemvägen brydde vi oss inte om att bestämma exakt vilken färja vi skulle ta. Eftersom de går så ofta, är det inte för lång tid att vänta med barnen även om man precis missar en båt.

Vi var hemma i vårt hus igen klockan fyra på söndag eftermiddag igen. Alltså perfekt tid att hinna landa, fixa kvällsmaten till barnen och hålla kväll innan måndagsmorgon igen.

Upplevelse för familjen

Allt som allt är det en perfekt utflykt som man kan göra under en helg bara sådär utan planering. Det är superenkelt att ta färjan, att hitta och köra i Danmark är precis som att köra här i Sverige – inga konstigheter. Hundested och Nordsjälland ligger bara raka vägen över och tar inte alls lång tid att nå, alltså perfekt fast man har små barn. Glamping funkar utmärkt om man vill testa att sova i tält men inte är den där hardcorecamping personen och om man har med barn. Höstmarknaden var trevlig och uppskattad av barnen. Sandskulptursfestivalen var fantastisk, men mest uppskattad av de vuxna medan barnen älskade stationerna där de fick leka och prova själva.

Det är nära men är ändå utlandet och vi fick verkligen en känsla av att åka på semester, om så det bara var ett dygn och ”bara” över sundet.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.