Den charmiga fiskebyn Gilleleje ligger ungefär 2 mil från Helsingör Färjeterminal. Här är det perfekt att ta en cykeltur och bara njuta av äkta danskt hygge. Längs med vägen kan du pausa med bad och avnjuta en måltid på lokalt fångad fisk och skaldjur.

Det finns också flera museer att utforska, både insidan och deras vackra miljö runt omkring. Avsluta besöket med en svalkande hemmagjord glass toppad med danska favoriten gof – marshmallowfluff. Eller varför inte stanna över och njuta lite längre.

Rabatt på Hotel Gilleleje Strand

10%

Res med oss och få rabatt

Förläng besöket med en god natts sömn och läcker tvårätters på Hotel Gilleleje Strand. Du får 10% rabatt när du reser med oss.

Rabatten dras av vid uppvisande av giltig färjebiljett Helsingborg- Helsingör och endast på vardagar. Dvs ingen ankomst och övernattning fredag och lördag. Tvårättersmenyn gäller kockens val.
Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter. Erbjudandet gäller fram till 13 juni samt i perioden 12 september – 22 december.

Boka din vistelse

Historiskt badhotel med unik position

Hotel Gilleleje Strand ligger i hjärtat av den mysiga och stämningsfulla fiskebyn. Endast ett stenkast från byns härliga badstrand och den charmiga fiskehamnen.

Hotellet har 25 härliga rum, en stämningsfull restaurang och en pub. Att det är beläget mitt i Kungarnas Nordsjälland innebär att du blir omringad av en hel värld av kultur- och naturupplevelser.

Hitta hit & öppettider

Hotel Gilleleje Strand ligger endast en halvtimme bort med bil från Färjeläget i Helsingör.

Adress

Vesterbrogade 4B, Torvet
3250 Gilleleje

Hotell Gilleleje Strand har öppet sju dagar i veckan - hela året. Det gäller även restaurangen och deras pub. 
Kolla alltid upp aktuella öppettider på Hotell Gilleleje Strands egen hemsida.

Kontakt

Kontakt via telefon +45 48 30 05 12 eller via e-post hotel@gillelejestrand.dk.
Besök deras hemsida. 

Mer i Gilleleje

Gilleleje Badehotel

Badhotellet ligger 30 meter upp, på Själlands högsta klippa. Från denna höjd upplever du en fantastisk utsikt över havet och det omkringliggande landskapet. Den distinkta atmosfären från början av 1900-talet finns kvar än idag med möbler i korg och mönstrade tapeter i blått och vitt. Hit åker du som vill ha en mysig och lyxig upplevelse.

Mer om hotellet

Nordkustens Cykeluthyrning

Upplev Gilleleje med omnejd på cykel. Nordkustens Cykeluthyrning kan hjälpa dig att få inspiration till en fantastisk cykelsemester. Med en imponerande lokalkännedom guidar de dig genom några av Danmarks charmigaste fiskebyar.
Nedan får du tre tips av oss på ställen du kan besöka under din cykelsemester.

Hyr en cykel

Esrum Kloster

Esrum Kloster var en gång ett av Nordens mäktigaste kloster. Idag är det en spännande upplevelseattraktion för hela familjen. Det finns utställningar inne i klostret, en butik med äkta klosterprodukter och en lekplats som tar dig tillbaka till medeltiden.

Besök Esrum Kloster

Rudolph Tegners skulpturpark

Cirka 25 minuters bilfärd från Helsingör kommer du till Tegners skulpturpark i Dronningmølle. Där får du en inblick i Tegners konstnärliga värld, då skulpturparken samlat de viktigaste verken av den populära konstnären.

Besök skulpturparken

Munkeruphus

Munkeruphus, beläget mellan Gilleleje och Dronningmølle, visar skiftande utställningar med konst, arkitektur och design. Via den omkringliggande parken kommer du ner till stranden. Kombinera konst och vacker miljö med ett svalkande dopp i havet.

Besök Munkeruphus

Kolla upp resmålet innan

Det kan vara bra att kolla upp resmålets egen hemsida för information om öppettider och eventuella restriktioner. Vi seglar enligt tidtabell och följer myndigheternas rekommendationer. Mer information om våra åtgärder och vad som gäller angående Coronavirus / COVID-19 finner du på vår informationssida.

Personuppgiftslagen ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till skicka målinriktade erbjudanden till dig.