TrA.Subject

TrA.Announcement

Skapa sommarminnen på Nordsjällands vackraste stränder. Norr om Helsingör ligger de små charmiga fiskelägena på rad. Med några av Europas bästa stränder och ett kulturutbud utöver det vanliga, är Danmarks Riviera ett riktigt semesterparadis. 

Gilleleje

Den charmiga fiskebyn Gilleleje ligger ungefär 2 mil från Helsingör Färjeterminal. I byn kan du förlänga sommaren med bad och avnjuta en måltid på lokalt fångad fisk och skaldjur. Avsluta besöket med hemmagjord glass.

Charmig by med pittoreska gränder och korsvirkesromantik. Här har Själlands största fiskehamn sitt säte och byn är populär bland fritidsseglarna. Missa inte alla aktiviteter, festivaler och kulturarrangemang som avlöser varandra under sommaren.

hornbaek

Hornbæk

Norr om Helsingör nås det klassiska semesterparadiset Hornbæk, med några av nordkustens vackraste stränder på båda sidor om hamnen. Lägg ut filten på den breda finkorniga sandstranden och låt barnen busa runt på strandlekplatsen.

Följ Nordkustvägen på cykel och besök några av de finaste små hamnarna längs med Själlands Nordkust. Stanna till i den mysiga badorten Hornbæk som myllrar av liv under sommaren - eller trampa vidare till Villingebæk och Dronningmölle.

Cykla till Hornbæk

dronningmolle

Dronningmølle

Njut av skönt strandliv och konst. På Rudolph Tegners museum och skulpturpark får ni ta del av konstnärens livsverk, från den första lilla lerstatyn till det sista oavslutade verket. Ta en picknick i gröngräset med skulpturer och blå himmel i bakgrunden.

Få en inblick i Rudolph Tegners konstnärliga värld. Rudolph Tegner Museum och Skulpturpark har samlat de viktigaste verken av den populära konstnären. Tegner skapade sin första skupltur i slutet av 1800-talet, endast 15 år gammal. Han fortsatte med sin konst fram till sin död 1950. 

Besök Rudolph Tegner Museum

badguide

Skapa minnen på danska Rivieran

Med 70 km strand längs med Nordsjällands kust, är det svårt att välja vilken strand det ska badas på. Vi har därför, tillsammans med Visit Nordsjælland, valt att lyfta fem stränder du inte får missa utöver de klassiska badställena vi nämner ovan. Flera av dem är barnvänliga och anpassade för personer med funktionshinder.

Vejby strand

Vejby Strand är ett fint gammalt sommarhusområde, som ligger mellan Rågeleje och Tisvilde. Från de höga branta backarna finns en fantastisk havsutsikt över Kattegatt. På 49 m över havet är området den högsta punkten på Nordsjällands kust, och kännetecknas därför av branta sluttningar där trappor leder ner till en smal strand. Utsikten över havet är formidabel och det vackert kuperade landskapet bjuder på många fina naturupplevelser. Läs mer om Vejby strand. Cirka 25 minuter bort ligger Esrum Kloster för den som vill förlänga sin visit med ett kulturbesök.

Liseleje strand

Besök en av Danmarks vackraste stränder belägen vid Kattegatt. Stranden i Liseleje är väldigt barnvänlig. Det finns badvakter på stranden under sommarperioden och stranden är tilldelad Blå Flagg. Ska du till stranden med barnen är säkerheten på topp, oavsett om de bränner sig på en brännmanet eller kliver på en vass sten, så står livräddarna redo att hjälpa till. Njut av det härliga vattnet i trygga omgivningar och få känslan av en riktig charter, mitt i den danska naturen. Läs mer om Liseleje strand.

Tisvildeleje strand

Stranden i Tisvildeleje är en annan härligt barnvänlig strand. Det är en sandstrand som lever upp till kvalifikationerna för att vara en strand med blå flagg. Det finns handikapparkering och tillgång till stranden för rullstolsburna. Tisvildeleje strand ligger i den charmiga semesterstaden, i slutet av huvudgatan, i Tisvildeleje. I början var det främst fiskare och deras båtar som låg på stranden, men senare, när det blev mer attraktivt för turister att åka ut till landsbygden för att semestra, blev Tisvildeleje också mer populärt. Läs mer om Tisvildeleje strand.

Trekanten i Hundested

Trekanten är namnet på stranden i Hundested. Stranden är 300 m lång, stor och vacker med härlig sand och sandbotten. Den vackra stranden ligger inom gångavstånd från centrum och hamnen. Stranden är mycket välbesökt både av lokalbefolkningen och av semesterfirare från när och fjärran. Här finns badvakter under sommarlovet. Läs mer om Trekanten i Hundested. Det finns massor att göra i Hundested förutom att besöka stranden, bland annat finns en stor Sandskulpturfestival under sommaren. Läs mer om Hundested.

Nivå strand

Nivå har den vackraste stranden precis vid hamnen där du kan känna sanden mellan tårna. Blir du hungrig kan du enkelt besöka Nivå Hamn för en bit mat. Det finns badvakter på stranden under hela skolans sommarlov, så du kan lugnt bada i havet. På stranden hittar du en badplattform för funktionshindrade. Vid hamnen hittar du Restaurang Lagunen och Trekosten, boulebana och kiosk. Läs mer om Nivå strand. I Nivå finns även Nivaagaards Målerisamling för den som vill kombinera strandhäng med en dos kultur.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.