Skapa sommarminnen på Nordsjällands vackraste stränder. Norr om Helsingör ligger de små charmiga fiskelägena på rad. Med några av Europas bästa stränder och ett kulturutbud utöver det vanliga, är Danmarks Riviera ett riktigt semesterparadis. 

Gilleleje

Den charmiga fiskebyn Gilleleje ligger ungefär 2 mil från Helsingör Färjeterminal. I byn kan du förlänga sommaren med bad och avnjuta en måltid på lokalt fångad fisk och skaldjur. Avsluta besöket med hemmagjord glass.

Charmig by med pittoreska gränder och korsvirkesromantik. Här har Själlands största fiskehamn sitt säte och byn är populär bland fritidsseglarna. Missa inte alla aktiviteter, festivaler och kulturarrangemang som avlöser varandra under sommaren.

hornback

Hornbæk

Norr om Helsingör nås det klassiska semesterparadiset Hornbæk, med några av nordkustens vackraste stränder på båda sidor om hamnen. Lägg ut filten på den breda finkorniga sandstranden och låt barnen busa runt på strandlekplatsen.

Följ Nordkustvägen på cykel och besök några av de finaste små hamnarna längs med Själlands Nordkust. Stanna till i den mysiga badorten Hornbæk som myllrar av liv under sommaren - eller trampa vidare till Villingebæk och Dronningmölle.

Cykla till Hornbæk

dronningmolle

Dronningmølle

Njut av skönt strandliv och konst. På Rudolph Tegners museum och skulpturpark får ni ta del av konstnärens livsverk, från den första lilla lerstatyn till det sista oavslutade verket. Ta en picknick i gröngräset med skulpturer och blå himmel i bakgrunden.

Få en inblick i Rudolph Tegners konstnärliga värld. Rudolph Tegner Museum och Skulpturpark har samlat de viktigaste verken av den populära konstnären. Tegner skapade sin första skupltur i slutet av 1800-talet, endast 15 år gammal. Han fortsatte med sin konst fram till sin död 1950. 

Besök Rudolph Tegner Museum

Skapa sommarminnen på Danska Rivieran

Kolla upp resmålet innan

Det kan vara bra att kolla upp resmålets egen hemsida för information om öppettider och eventuella restriktioner. Vi seglar enligt tidtabell och följer myndigheternas rekommendationer. Mer information om våra åtgärder och vad som gäller angående Coronavirus / COVID-19 finner du på vår informationssida.

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka målinriktade erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.