Följ Nordkustvägen på cykel och besök några av de finaste små hamnarna längs med Själlands Nordkust. Stanna till i den mysiga badorten Hornbæk som myllrar av liv under sommaren - eller trampa vidare till Villingebæk och Dronningmölle. 

Ta med cyklarna på färjan och planera en tur upp längs kusten till Hornbæk. Här kan hela familjen vara med. Cykelturen tar en knapp timma (1,5 mil) och du har cykelstig hela vägen upp. Du passerar en rad pittoreska kustbyar med utsikt över Kattegatt. Ta en paus, köp en glass och njuta av naturen innan ni cyklar vidare genom skog och strand. Väl framme i Hornbæk väntar härliga badstränder, restauranger och caféer, mysiga små butiker och övernattningsmöjligheter - om ni känner för att stanna lite längre.

Man kan också cykla vidare mot Villingebæk och Dronningmölle och besöka Rudolph Tegners Museum och Park. Upplev statyer och konstverk från den kända danska bildkonstnären, verk som även finns utställda på markanta platser i- och runtomkring Köpenhamn. Du hinner med utflykten på en dagsresa - eller varför inte stanna över natten, om ni vill ha mer tid att uppleva alla vackra konstverk i den fina naturen.

Att ta med din cykel på färjan är enkelt och kostar inget extra.