TrA.Subject

TrA.Announcement

Följ Nordkustvägen på cykel och besök några av de finaste små hamnarna längs med Själlands Nordkust. Stanna till i den mysiga badorten Hornbæk som myllrar av liv under sommaren - eller trampa vidare till Villingebæk och Dronningmölle. På denna sida får du tips och inspiration inför din cykeltur på Nordsjälland och Danmarks Riviera.

Att ta med din cykel på färjan är enkelt och kostar inget extra.

Ta med cykeln gratis

Ta med cyklarna på färjan och planera en tur upp längs kusten till Hornbæk. Här kan hela familjen vara med. Cykelturen tar en knapp timma (1,5 mil) och du har cykelstig hela vägen. Du passerar en rad pittoreska kustbyar med utsikt över Kattegatt. Ta en paus, köp en glass och njut av naturen innan det cyklas vidare genom skog och strand. Väl framme i Hornbæk väntar härliga badstränder, restauranger och caféer, mysiga små butiker och övernattningsmöjligheter – om du känner för att stanna lite längre.

Att ta med din cykel på färjan är enkelt och kostar inget extra.
För att ta med cykeln gratis på färjan, tar du med din cykel till bilincheckningen och köper en personbiljett. 

Fler resmålstips

Du kan också cykla vidare mot Villingebæk och Dronningmölle och besöka Rudolph Tegners Museum och Park. Modern arkitektur, konst och design frodas sida vid sida med det historiska kulturarvet. Nordsjälland har alltid lockat konstnärer och kreativa entusiaster. Här hittar du en koncentration av upplevelser med konst och kultur, som få andra platser i Danmark.

 

Rudolph Tegners Museum och Park
Upplev statyer och konstverk från den kända danska bildkonstnären, verk som även finns utställda på markanta platser i- och runtomkring Köpenhamn. Du hinner med utflykten på en dagsresa - eller varför inte stanna över natten, om ni vill ha mer tid att uppleva alla vackra konstverk i den fina naturen.

Knud Rasmussens hus
Den kända polarforskaren Knud Rasmussen bodde i Hundested mellan sina många expeditioner till Grönland. Huset är idag ett museum dedikerat till forskaren och hans verk.

Munkeruphus
Munkeruphus visar skiftande utställningar med konst, arkitektur och design. Där finns en park och strand. Här kan du kombinera konst och vacker miljö med ett svalkande bad i havet.

Esrum Kloster & Möllegård
Esrum Kloster var en gång ett av Nordens mäktigaste kloster. Idag är det en spännande upplevelseattraktion för hela familjen som tar dig på en tidsresa tillbaka till medeltiden.

Gemytliga Gilleleje

Det finns mycket att utforska i den charmiga fiskebyn Gilleleje, cirka 2 mil från Helsingör. Njut av danskt hygge och pausa med bad och avnjut en måltid på lokalt fångad fisk och skaldjur. Här finns även Hotel Gilleleje Strand för dig som vill övernatta.

Besök Gilleleje

Bad på Nordsjälland

Skapa sommarminnen på Nordsjällands vackraste stränder. Norr om Helsingör ligger det små, charmiga fiskelägen på rad. Med några av Europas bästa stränder och ett kulturutbud utöver det vanliga, är Danmarks Riviera ett riktigt semesterparadis. Vi har gjort en separat guide till de bästa stränderna.

Bada på Danska Rivieran

rutt47

Cykelrutt 47

På resan cyklar du genom små, mysiga kuststäder och genom unika naturområden mellan Helsingör och Hundested. Du kan cykla resan på en dag, eller dela upp den i flera etapper och övernatta i de charmiga kuststäderna längs vägen.

Cykelrutt 47 är en skyltad cykelväg genom charmiga byar och badorter mellan Helsingör, Gilleleje och Hundested längs med Nordsjällands kust. Resan går genom unika naturområden, med obegränsad utsikt, charmiga platser, fina stränder och massor av sevärdheter. Nordkustrutten är den mest populära av Nordsjällands cykelvägar och perfekt för en familjecykeltur.

Mer om cykelrutt 47

Praktisk information om rutt 47

Cykelrutt 47 är 65 km lång och har en svårighetsgrad på medel. Det tar strax över tre timmar att cykla, med den rekommenderade tiden 2–3 dagar för att hinna med allt längs med vägen. Rutten är barnvänlig och består av 50% asfalt och 50% grus. Det finns cykelkarta tillgänglig att köpa här.

Behåll energi- och vätskebalansen på cykelturen
På cykelrutt 47 hittar du flera stormarknader, kiosker och bensinstationer där du kan köpa mat och dryck. Om vattenflaskan är tom, har du möjlighet att fylla på den vid någon av kyrkorna. De flesta av dem har en vattenkran tillgänglig.

Det finns stor variation på matställen längs vägen vare sig du föredrar gourmetmat, vegetariskt, ekologiskt eller vanlig husmanskost. Några av de större platserna är Dronningmölle, Gilleleje, Vejby, Tisvildeleje, Liseleje och Hundested.

Tre tips inför cykelturen

Rutten är full av museer, romantiska badorter, vacker natur och läckra restauranger. Räkna med att du stannar några extra platser på resan.

Boka ditt strandhotell, stuga, B&B eller din campingplats idag. Rutten är populär under sommarmånaderna.

Kolla tågschemat. Om du cyklar in i lite oväntad motvind, eller solar på stranden lite längre än beräknat, kan du alltid ta cykeln på lokaltåget till nästa stopp på resan.

Sov gott på Nordsjälland

Boendet är en viktig del av ditt besök på Nordsjälland. En god natts sömn och en uppiggande frukost gör dig väl förberedd för dagens upplevelser. Det går att dela upp resan i etapper och det finns både campingplatser och badhotell. Flera av boendena ligger mindre än 1,5 km från rutten. Oavsett om du reser ensam, som par, som barnfamilj eller som grupp, hittar du den typ av boende som motsvarar dina önskemål och behov.

Hotel Gilleleje Strand ligger i hjärtat av den mysiga och stämningsfulla fiskebyn Gilleleje, endast ett stenkast från byns härliga badstrand.

Övernattning på Nordsjälland

Fler cykelrutter på Nordsjälland

Cykelrutt 47 är endast en av cykelrutterna på Nordsjälland. Några andra skyltade rutter är Slottsrutten, Drottningrundan, cykelrutt 33, Parforce cykelrutt 105 samt Parforce cykelrutt 110.

Fler cykelrutter på Nordsjälland

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.