TrA.Subject

TrA.Announcement

Den blå vägen är också den grönaste

Genom täta turer, punktliga avgångar och i alla slags väder trafikerar ForSea Ferries vårt älskade sund så att människor kan mötas och regionen utvecklas. Vår satsning på helt batteridrivna färjor gör att vi inte bara är det mest effektiva transportalternativet, utan också det mest hållbara. Vi utvecklar ständigt vårt erbjudande för att möta både kunder och framtidens behov. Vi är en verksamhet i ständig rörelse.

Linjen som får människor att mötas och regionen att blomstra

Att färjelinjen mellan Helsingborg och Helsingör är viktig för människor och företag både i och utanför regionen, är något ForSea tagit fasta på. Logotypens gröna linje symboliserar ett hållbart möte mellan människor, idéer och länder. Den symboliserar också hur vi knyter ihop regionen, hur vi bygger affärer och möjliggör möten. Den blågröna färgen står också för vattnet som vi älskar och som är så viktigt för allas vår framtid.

Fakta om linjen

Under 2018 transporterade ForSea mer än 7 miljoner resande, 1,3 miljoner personbilar, 450 000 lastbilar och 16 000 bussar motsvarande cirka 20 % av de fordon som korsade Öresund. Passagerarna har möjlighet att handla ombord till bra priser, utnyttja färjornas restauranger och caféer eller njuta av evenemang som jazzkonserter etc.

Arbeta hos oss

ForSea erbjuder både fasta och tillfälliga anställningar på land och till sjöss och alla medarbetare bidrar dagligen till att våra passagerare trivs. Vi har 750 medarbetare som arbetar som t.ex. kaptener ingenjörer, sjömän, elektriker, servitörer, kockar, butiksbiträden, kundtjänstmedarbetare etc. Vi söker ständigt efter nya talanger och du kan se våra lediga platser här!

Hållbarhet

ForSea driver en hållbar färjeförbindelse där man använder den senaste tekniken för att minska miljöpåverkan, samtidigt som man ständigt strävar efter att stärka den regionala integrationen i Öresundsregionen.

Färjorna som trafikerar linjen var från 2007 de första som uppfyllde kraven i SECA-utsläppsreglerna, som blev obligatoriska 2015. Gruppen arbetar dessutom kontinuerligt för att minska koldioxidutsläppen och minska färjeförbindelsens påverkan på havsmiljön för Öresundsregionens bästa. ForSea har tagit initiativet till att introducera batteridrift på de två färjorna Tycho Brahe och Aurora för att ytterligare minska färjornas miljöpåverkan.

ForSea och färjeförbindelsen bidrar vidare till lokalsamhället på båda sidorna av Öresund genom att skapa jobb och stödja kultur, utbildning och näringsliv.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.