TrA.Subject

TrA.Announcement

Sjösättning av världsledande batteridriven färjelinje gav Johan Röstin, VD för ForSea, utmärkelsen ”Årets samhällsbyggare 2018” 

Vid Dagens Opinions gala som hölls på Fotografiska i Stockholm den 19 mars utsågs Johan Röstin, VD för ForSea, till Årets Samhällsbyggare 2018 för dess världsledande färjelinje. 

Dagens Opinions gala, Dagens Opinionsbildare, hölls för femte året i rad i Stockholm där man under tisdagskvällen delade ut sex utmärkelser i olika kategorier för aktörer och personer som under året bidragit till samhällsutvecklingen på ett positivt sätt.  

ForSea’s VD, Johan Röstin, erhöll utmärkelsen ”Årets samhällsbyggare” med motiveringen: 

”Röstin har startat världens första batteridrivna färjelinje mellan Helsingborg och Helsingör och kan nu bli exemplet för resten av globen att ta efter”. 

Johan Röstin är stolt över utmärkelsen och hoppas att ytterligare fokus riktas mot samhällsutvecklare som vill göra nytta för såväl samhället, klimatet som Sverige och verka som ett föregångsland inom teknisk utveckling. 

"Det är ett fantastiskt kvitto på den satsning som vi gör för både samhället och miljön. Jag hoppas att fler aktörer vågar gå samma väg mot batteridrivna färjor och att vi från politiskt håll får incitament att fortsätta investera i teknik för framtiden."

Juryn, som består av 13 medlemmar som verkar inom ramen för näringsliv, public relations, fackförbund och opinionsanalys, utgick från följande kriterier i nomineringsprocessen till Årets Samhällsbyggare: 

”Årets Samhällsbyggare är den samhällsbyggare som under året brutit ny mark eller presterat utöver det vanliga när det gäller hållbara, långsiktiga, konkreta och innovativa insatser inom samhällsutveckling.” 

Andra nominerade i samma kategori var Mats Hederos, VD för AMF fastigheter samt Ivar Karlsson, VD för Centralens Resebutik. 

För mer information, se Dagensopinion.se eller kontakta Johan Röstin, tel: +46 42 18 60 00.