TrA.Subject

TrA.Announcement

Från och med lördagen den 27 juni lättar Danmark på sina restriktioner gällande alla resenärer med folkbokföringsadress i region Skåne, Halland och Blekinge i Sverige. ForSea växlar upp sin turlista och öppnar upp café och butiker på samtliga 3 båtar.

Sedan gränsstängningen i mars har ForSea seglat vidare med cirka 700 turer per vecka och varit en viktig del i transportkedjan för såväl gods som pendlare. Med det nya beskedet från danska regeringen om gränsöppning per den 27 juni utökar ForSea sina seglatser till var 20:e minut under största delen av dygnet med såväl Aurora, Tycho Brahe som Hamlet. Samtidigt öppnas åter café och butik på Hamlet för att säkerställa god service på samtliga båtar.  ForSea ser fram emot att hälsa sina gäster åter!

Vi tar emot de nya direktiven med stor glädje. Säkerheten är fortfarande prioritet ett för ForSea i alla avseenden. Vi ser fram emot att välkomna fler passagerare framöver och fortsätta säkra överfarten med tätare turer.  Detta innebär inte enbart ett mer flexibelt resande utan också att antalet resenärer fördelas på fler avgångar och därmed bidrar till luftigare miljöer. Inte bara sommartrafiken gynnas av en tätare turlista, även den viktiga transportsektorn får en mer flexibel resrutt, säger Kristian Durhuus, VD på ForSea.

ForSea och färjelinjen mellan Helsingborg-Helsingör följer myndigheternas riktlinjer för minskad smittspridning av COVID-19. Vi har gott om plats ombord, extra rengöringsrutiner av alla ytor, handsprit finns tillgänglig och vi uppmanar alla resenärer att hålla avstånd och stanna hemma vid minsta symptom. Läs mer på forsea.se/corona, forsea.dk/corona, forseaferries.com/corona.

 

Kontakta presscontact@forseaferries.com för mer information.

Helsingborg-Helsingør överfarten är regionens flytande bro bestående av de fem färjorna Aurora, Tycho Brahe, Hamlet, Mercandia IV och Mercandia VIII. Färjorna är miljövänliga och utrustade med katalysatorer. I tillägg till detta är Aurora och Tycho Brahe båda konverterade till batteridrift för en total investeringskostnad om ca MSEK 300. INEA, ett förvaltningsorgan för innovation och nätverk inom EU har stöttat investeringen med ca MSEK 120.

2019 transporterade ForSea 7,0 miljoner passagerare samt 1,3 miljoner personbilar, 440 000 lastbilar och 16 000 bussar. Detta motsvarar 20% av de fordon som passerade över Öresund[1] 2019. Överfarten främjar integrationen och tillväxten i Öresundsregionen och drivs av 550 medarbetare som dagligen arbetar för en säker och effektiv förbindelse mellan Sverige och Danmark med målsättning att göra resandet så behaglig som möjligt. Förbindelsen bidrar därutöver med att skapa omkring 2000 arbeten i regionen. Kristian Durhuus är CEO för ForSea AB som ägs av investmentbolaget First State Investments.