TrA.Subject

TrA.Announcement

Sedan idag, fredag 14 maj, har det skett lättnader gällande restriktionerna för inresa från Sverige till Danmark. Numera välkomnas vaccinerade eller de som kan uppvisa ett negativt coronatest. Dessutom är karantän slopad för dem boende i södra Sverige samt norra delarna av Tyskland. En förhoppning om mer normala reseförhållanden över sundet får nytt liv.

Danmark lättar nu på inreserestriktionerna och välkomnar svenskar förutsatt att de är boende i Skåne, Blekinge Halland eller Västra Götaland samt kan uppvisa intyg av fullständig vaccination eller ett negativt coronatest taget inom de senaste 72h. Detta är en av lättnaderna som fas tre av Danmarks öppning innebär och särskilda skäl för inresa tas därmed bort.


− En positiv signal i coronatider som ger oss alla anledning att tro på en bättre sommar vad gäller resandet mellan grannländerna Sverige och Danmark. Det finns så många som längtar efter att få ta upp sitt resande över sundet med oss igen. Dagsturer, semester, shopping och rent allmänt känslan av frihet, säger Kristian Durhuus, CEO ForSea.