Magiska julupplevelser på andra sidan sundet

Utomlands är nära - endast 20 minuter bort väntar julmagin.

Julmarknader i Danmark

Strax där borta, bara precis över vattnet, är julen magisk. Från trånga gränder i Helsingör till hektiskt julstök i Köpenhamn. Varsågod, här är våra tips på julmarknader i Danmark!

Helsingör

Jul i Helsingör

Den första advent tänder man den stora granen på Axeltorv – nu har julen börjat. I Helsingör betyder det stämningsfull musik, god mat och rader av julsmyckade bodar där du kan köpa allt från julgodis till hemslöjd. Missa inte konserten i Domkyrkan.

Kronborg Slott

27- 28 november och 4 - 5 december

Besök Helsingörs storslagna renässansslott Kronborg i december när julgranarna lyser upp med sina glimmande ljus och doften av nyfällda granar och nybakta äppelskivor sprider sig. Här blir det äkta dansk julhygge med julbodar, matmarknad och helt enkelt familjetid. Det anordnas flera aktiviteter för barnen och för de vuxna har Kronborg ölsmakning, juljazz och gospelkonserter. Denna julmagi finns endast 20 minuter bort.

Få 20% rabatt på inträdet när du reser med oss.

Få rabatten

Værftets Madmarked

27 - 28 november och 4 - 5 december. 

En av de bästa sakerna med julen är maten. Det har Værftets Madmarked förstått och låter dig väl smaka, när de under två helger ställer till med julmarknad tillsammans med Kronborg slott. Välkommen in i varvshallarna i kulturhamnen.

Gratis inträde.

Läs mer

Jul i Helsingörs Bycenter

Lördagar och söndagar mellan 28 november – 19 december

Helsingör Bycenter blir vackert dekorerat inför jul med massor av ljus och julhjärtan. Bycentrets traditionella tomtenisselandskap med de fina mekaniska nissarna finns att skåda redan på första våningen. Här finns också en stor önskejulgran med klappar som går till de barn som inte får julklappar av sina familjer via ett projekt som bland annat Helsingör Kommun och Helsingör Bycenter står för.

Gratis inträde.

Läs mer

Parkera smidigt

Händerna fulla med fynd från alla härliga julmarknader. Lusten efter ett äventyr lite längre bort. Ibland är det helt enkelt bäst att ta bilen. Vi tipsar om bra och prisvärda parkeringar i Helsingör för dig som inte vill lägga tid på att leta parkering.

Hitta parkering

Res med vår Familjebiljett

Ta med familjen på en tur till härliga Helsingör. Njut av en dag med museumbesök, shopping eller bara strosa runt i den pittoreska lilla staden.

Med familjebiljetten reser ni 2 vuxna och upp till 3 barn (4-15 år) via landgång t/r samma dag. Biljetten kan köpas i biljettluckan eller automaterna i terminalen. Den kan också köpas via vår app.

Ladda ner vår app

Nordsjälland

Julbutiken i Gurre

13 november - 24 december kl. 9-17

Julbutiken i Gurre tar fram sina vackraste julgranar, juldekorationer, tomtenissar och allt annat som julhjärtat kan behöva. Här kan hela familjen mysa tillsammans medan det mumsas på danska klassikern äppelskivor (en typ av munk) och annat gott som hör julen till. Det finns flera aktiviteter för barnen under helgerna. Julbutiken har också härliga julbodar och i julstugan njuts det av pepparnötter och värmande glögg.

Gratis inträde.

Läs mer

 

Jul på Bakken

Fredagar, lördagar och söndagar mellan 21 november - 19 december och måndag - onsdag 20 - 22 december. 

Det hålls inte tillbaka när Bakken, för andra året någonsin, öppnar för jul på Bakken. Hela nöjesparken är julpyntad och bjuder in sina besökare till en magisk julstämning. Runt om hela Bakken finns det julbodar som bland annat säljer julpynt, delikatesser och hantverk. Ge bort en stickad mössa i julklapp, ät hemlagat godis och känns doften av brända mandlar. 32 olika åkattraktioner kommer också att ha öppet.

Få 30% rabatt på åkband när du reser med oss.

Gratis inträde.

Få din rabatt

Esrum Kloster

Lördag och söndag 27 - 28 november samt lördag och söndag 4 - 5 december.

Julmarknaden på Esrum Kloster erbjuder historia, stämning och kvalitet. Här finns det äkta klosterprodukter, specialiteter från hållbara mathantverkare och dansk design. Njut av stämningen medan du hittar julklappar och njuter av en mugg varm glögg. 

Inträde vuxen (från 19 år) 50 DKK
Fritt inträde för barn (0-18) 

Läs mer

Köpenhamn

Jul i Köpenhamn

Under julen glittrar det i den danska huvudstaden. Det räcker att bara promenera runt på gatorna för att känna sig så där juligt varm inombords. Men vill du ha ett mål med ditt besök, finns det massor av mysiga julmarknader, som på Tivoli, Kongens Nytorv mm. Missa inte alla lysande kajaker i Nyhavn på Lucia.

Sagolandet Tivoli

Alla dagar 19 nov - 2 jan, kl. 11 - 22 sön-tors och 11 - 23 fre-lör. Stängt julafton 24 december.

Att besöka Tivoli inför julen är en klassiker. Och det är inte svårt att förstå – hela parken förvandlas till ett sagoland med tusentals ljus som lyser upp den mörka vinterhimlen. Tivoli är en favorit för familjens minsta, då de kan träffa Jultomten, åka karusell och äta massor av julgodis nästan samtidigt. Men även vuxna uppskattar ett besök i nöjesparken – i bodarna kan du köpa delikatesser och presenter, och i restaurangerna kan du få en god jullunch.

Få upp till 25% rabatt när du reser med oss.

Läs mer

Klassiska julmarknader

12 november - 22 december

Upplev klassiska julmarknader med bodar och utsmyckningar på Kongens Nytorv, Nytorv, Højbro Plads och i Nyhavn. I bodarna kan du shoppa presenter, pynt och skandinaviska specialiteter. Pausa på någon av Nyhavns många restauranger och blicka ut över träskeppen i kanalen. Passa också på att ta en selfie med den världskända äventyrsförfattaren på H.C Andersens julmarknad mitt i stan.
Alla julmarknaderna pågår 12 november - 22 december, utom Nyhavn som inte fått bekräftade datum än för 2021 i skrivande stund.

Gratis inträde

Hitta din favorit

Julmarknad i fristaden Christiania

9 - 20 december kl. 12-20

Fristaden Christiania bjuder in till en annorlunda julmarknad i Den Grå Hal. Här kliver du in i Aladdins grotta, där det traditionella fått lämna plats för det oväntade. I de små bodarna kan du shoppa hemmagjord design, etniskt julpynt och roliga rariteter.

Gratis inträde.

Läs mer

Parkera i Köpenhamn

Köpenhamn är så mysigt, oavsett om det är sommar eller fullt av magiska julmarknader. Men det här med parkering då? Det är inte alltid det går att komma undan smidigt med gratis parkering. Misströsta inte, här finns en lista över de billigaste parkeringshusen i Köpenhamn. Njut av atmosfären, få in ett och annat köp att lägga under granen eller hitta något festfint att ha på dig under högtiderna - utan att behöva tänka på att hitta parkeringsplats!

Hitta parkering

Kolla upp resmålet innan

Det kan vara bra att kolla upp resmålets egen hemsida för information om öppettider och eventuella restriktioner. Vi seglar enligt tidtabell och följer myndigheternas rekommendationer. Mer information om våra åtgärder och vad som gäller angående Coronavirus / COVID-19 finner du på vår informationssida.

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka målinriktade erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.