Magiska julupplevelser på andra sidan sundet

Utomlands är nära - endast 20 minuter bort väntar julmagin.

Julmarknader i Danmark

Strax där borta, bara precis över vattnet, är julen magisk. Från trånga gränder i Helsingör till hektiskt julstök i Köpenhamn. Varsågod, här är våra tips på julmarknader i Danmark!

Helsingör

Jul i Helsingör

Den första advent tänder man den stora granen på Axeltorv – nu har julen börjat. I Helsingör betyder det stämningsfull musik, god mat och rader av julsmyckade bodar där du kan köpa allt från julgodis till hemslöjd. Missa inte konserten i Domkyrkan.

Værftets Madmarked

29/11-1/12 och 6/12-8/12

En av de bästa sakerna med julen är maten. Det har Værftets Madmarked förstått och låter dig väl smaka, när de under två helger ställer till med julmarknad tillsammans med Kronborg slott. Välkommen in i varvshallarna i kulturhamnen.

Gratis inträde.

Läs mer

Kronborg Slott

29/11-1/12, 6-8/12 och 9-10/12

Besök Helsingörs storslagna renässansslott Kronborg i december när julgranarna lyser upp med sina glimmande ljus och doften av nyfällda granar och nybakta äppelskivor sprider sig. Här blir det äkta dansk julhygge med julbodar, matmarknad och helt enkelt familjetid. Det anordnas flera aktiviteter för barnen och för de vuxna har Kronborg ölsmakning, juljazz och gospelkonserter. Denna julmagi finns endast 20 minuter bort.

Få 20% rabatt på inträdet när du reser med oss.

Få rabatten

Jul i Hallen

1:a adventhelgen, 2:a adventhelgen och 3:e adventhelgen

Direkt när du kommer in i Helsingörs terminal kliver du rakt in i julstämning. Avgångshallen är nämligen fullt av bodar som säljer juliga hantverk och godsaker. Jul i Hallen pågår fre-sön under de tre första adventhelgerna. 

Gratis inträde.

 


1:a adventhelgen

Fre 29/11 kl. 12-17
Lör 30/12 kl. 11–16
Sön 1/12 kl. 11–17

2:a adventhelgen
Fre  6/12 kl. 12-17 
Lör  7/12 kl. 11-16
Sön  8/12 kl. 11-15

3:e adventhelgen
Fre 13/12 kl. 12-17
Lör 14/12 kl. 11-16
Sön 15/12 kl. 11-15

Simon Spies Plads

14- 15 december och 21-22 december kl. 11-15

Simon Spies Plads ligger i början av Helsingörs huvudgågata och de tre helgerna som leder mot jul hålls där en julmarknad. Julgranar, rykande het glögg och doftande julbakverk. Det finns också allt annat som hör en julmarknad till; bodar med hantverk och godsaker. Här kan du också inhandla årets julgran.

Gratis inträde.

Läs mer

Jul i Helsingörs Bycenter

Lördagar och söndagar mellan 30 november – 22 december

Helsingör Bycenter blir vackert dekorerat inför jul med massor av ljus och julhjärtan. Bycentrets traditionella tomtenisselandskap med de fina mekaniska nissarna finns att skåda redan på första våningen. Här finns också en stor önskejulgran med klappar som går till de barn som inte får julklappar av sina familjer via ett projekt som bland annat Helsingör Kommun och Helsingör Bycenter står för.

Gratis inträde.

Läs mer

Parkera smidigt

Händerna fulla med fynd från alla härliga julmarknader. Lusten efter ett äventyr lite längre bort. Ibland är det helt enkelt bäst att ta bilen. Vi tipsar om bra och prisvärda parkeringar i Helsingör för dig som inte vill lägga tid på att leta parkering.

Hitta parkering

Res med vår Familjebiljett

Ta med familjen på en tur till härliga Helsingör. Njut av en dag med museumbesök, shopping eller bara strosa runt i den pittoreska lilla staden.

Med familjebiljetten reser ni 2 vuxna och upp till 3 barn (4-15 år) via landgång t/r samma dag. Biljetten kan köpas i biljettluckan eller automaterna i terminalen. Den kan också köpas via vår app.

Ladda ner vår app

Nordsjälland

Julbutiken i Gurre

17 november - 24 december kl. 9-17

Julbutiken i Gurre tar fram sina vackraste julgranar, juldekorationer, tomtenissar och allt annat som julhjärtat kan behöva. Här kan hela familjen mysa tillsammans medan det mumsas på danska klassikern äppelskivor (en typ av munk) och annat gott som hör julen till. Det finns flera aktiviteter för barnen under helgerna. Julbutiken har också härliga julbodar och i julstugan njuts det av pepparnötter och värmande glögg.

Gratis inträde.

Läs mer

 

Jul på Bakken

Fredagar, lördagar och söndagar mellan 22 november - 22 december.

Det hålls inte tillbaka när Bakken, för andra året någonsin, öppnar för jul på Bakken. Hela nöjesparken är julpyntad och bjuder in sina besökare till en magisk julstämning. Runt om hela Bakken finns det julbodar som bland annat säljer julpynt, delikatesser och hantverk. Ge bort en stickad mössa i julklapp, ät hemlagat godis och känns doften av brända mandlar. 32 olika åkattraktioner kommer också att ha öppet.

Få 30% rabatt på åkband när du reser med oss.

Gratis inträde.

Få din rabatt

Esrum Kloster

29 november - 1 december

Julmarknaden på Esrum Kloster erbjuder historia, stämning och kvalitet. Här finns det äkta klosterprodukter, specialiteter från hållbara mathantverkare och dansk design. Njut av stämningen medan du hittar julklappar och njuter av en mugg varm glögg. 

Inträde vuxen (från 15 år) 50 DKK
Inträde barn (3-14) 35 DKK

Läs mer

Camilla Plum i Helsinge

5- 8 december

Hos Camilla Plum i Helsinge är det ekologisk julmarknad som gäller. Bageriet är igång med att baka härliga bröd, tårtor, småkakor och julspecialiteter. Här är allt ekologiskt, maten som serveras är lagad på lokalt producerade grönsaker och fläsksteken kommer från gårdens egna grisar. 

Gratis inträde.

Läs mer

Res till helgpris hela jullovet

Under jullovet reser du med AutoBizz Smart till helgpris varje dag – från 136:-/väg. Se fram emot massor av julhygge i Danmark – och helg hela veckan. Erbjudandet gäller under perioden 21 november - 6 januari när du kör bil med AutoBizz Smart.

Har du inte AutoBizz Smart än? Ta del av vårt hösterbjudande!

Beställ AutoBizz Smart

Köpenhamn

Jul i Köpenhamn

Under julen glittrar det i den danska huvudstaden. Det räcker att bara promenera runt på gatorna för att känna sig så där juligt varm inombords. Men vill du ha ett mål med ditt besök, finns det massor av mysiga julmarknader, som på Tivoli, Kongens Nytorv mm. Missa inte alla lysande kajaker i Nyhavn på Lucia.

Sagolandet Tivoli

Alla dagar 16 nov-5 jan, kl. 11-23 sön-tors och 11-24 fre-lör.

Att besöka Tivoli inför julen är en klassiker. Och det är inte svårt att förstå – hela parken förvandlas till ett sagoland med tusentals ljus som lyser upp den mörka vinterhimlen. Tivoli är en favorit för familjens minsta, då de kan träffa Jultomten, åka karusell och äta massor av julgodis nästan samtidigt. Men även vuxna uppskattar ett besök i nöjesparken – i bodarna kan du köpa delikatesser och presenter, och i restaurangerna kan du få en god jullunch.

Få upp till 25% rabatt när du reser med oss.

Läs mer

Klassiska julmarknader

November - december

Upplev klassiska julmarknader med bodar och utsmyck–ningar på Kongens Nytorv (16/11-22/12), Nytorv (15/11–22/12) och i Nyhavn (8/11-23/11). I bodarna kan du shoppa presenter, pynt och skandinaviska specialiteter. Pausa på någon av Nyhavns många restauranger och blicka ut över träskeppen i kanalen. Passa också på att ta en selfie med den världskända äventyrsförfattaren på H.C Andersens julmarknad mitt i stan (15/11–21/12).

Gratis inträde

Hitta din favorit

Julmarknad i fristaden Christiania

9-20 december kl. 12-20

Fristaden Christiania bjuder in till en annorlunda julmarknad i Den Grå Hal. Här kliver du in i Aladdins grotta, där det traditionella fått lämna plats för det oväntade. I de små bodarna kan du shoppa hemmagjord design, etniskt julpynt och roliga rariteter.

Gratis inträde.

Läs mer

Parkera i Köpenhamn

Köpenhamn är så mysigt, oavsett om det är sommar eller fullt av magiska julmarknader. Men det här med parkering då? Det är inte alltid det går att komma undan smidigt med gratis parkering. Misströsta inte, här finns en lista över de billigaste parkeringshusen i Köpenhamn. Njut av atmosfären, få in ett och annat köp att lägga under granen eller hitta något festfint att ha på dig under högtiderna - utan att behöva tänka på att hitta parkeringsplats!

Hitta parkering