TrA.Subject

TrA.Announcement

Vi är världens första rederi som enbart har MSC- och ASC-certifierad fisk på tallriken.

När vi installerade batterier på våra fartyg blev vi världens första högintensiva färjelinje som drivs av batterier. Det är ett bra steg på vägen mot att vara ett helt klimatneutralt rederi. Men det räcker inte.

Därför tar vi nu nästa steg.

Sedan december 2019 är vi det första rederiet i Sverige och Danmark som är MSC- och ASC-certifierat för schysst fisk. Vi är också det första rederiet i hela världen som enbart serverar MSC- och ASC-märkt fisk och skaldjur.

Hållbara fiskbestånd och fiskodlingar

MSC (Marine Stewardship Council) och ASC (Aquaculture Stewardship Council) är två icke vinstdrivande organisationer som kontrollerar vildfångad respektive odlad fisk och skaldjur.

MSC- och ASC-märkningen innebär att fisken är spårbar hela vägen tillbaka till ett hållbart fiske eller en ansvarsfull fiskodling. Alla som handhar fisken längs vägen till din tallrik kontrolleras årligen – spårbarheten fungerar och du kan avnjuta fisken med gott samvete.

Havet är livsviktigt

Som rederi lever vi av havet. Därför vill vi göra vad vi kan för att värna det.

Haven producerar ungefär hälften av allt syre på planeten. Att haven mår bra är alltså helt avgörande för vår hälsa, vår matförsörjning och hela mänsklighetens framtid.

Ett hållbart fiske är en av byggstenarna. Forskare räknar med att nästan 90 procent av världens fiskbestånd är antingen maximalt utfiskade eller överfiskade. Det rubbar den ekologiska balansen.

Om vi inte väljer hållbart fiskad och ansvarsfullt odlad fisk i dag kommer framtidens generationer inte kunna välja fisk över huvud taget. Vi bevarar den ekologiska balansen genom att inte överfiska, skada bottnar, skada andra arter eller fiska för små fiskar.

Under 2019 serverade vi 28 ton fisk ombord på våra färjor. Vi vill att det ska vara lätt för våra gäster att välja rätt, därför serveras det endast miljömärkt fisk ombord. Genom att välja MSC- och ASC-märkt fisk och skaldjur bidrar vi och du till att behålla den ekologiska balansen.

Njut av MSC-märkt fisk ombord

Kom och njut av vår nya välsmakande meny som bland annat innehåller 100% MSC- och ASC-märkt fisk och skaldjur. Perfekt att avnjuta till en vacker utsikt över sundet. 

Se våra menyer

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.