TrA.Subject

TrA.Announcement

ForSea seglar vidare och följer de rekommendationer myndigheterna går ut med, allt för att erbjuda våra gäster och personal en säker och trygg seglats.  Därmed är leden mellan Helsingborg-Helsingör fortsatt öppen och kan även nyttjas för avkopplande turer över sundet med tillgång till både restaurang och butik.

ForSea seglar dagligen och har café och restaurang öppna på Aurora. Våra rutiner för rengöring är omfattande och vi välkomnar våra gäster till en avkopplande seglats. Vi följer löpande myndigheternas rekommendationer och vår främsta prioritet är hälsan och tryggheten för våra anställda och gäster. Vi arbetar med skärpta städrutiner ombord, vilket bla innebär mer frekvent rengöring och desinfektering av kontaktytor. Handsprit är också tillgängligt i alla publika utrymmen på våra båtar. Om vi hjälps åt att visa hänsyn och håller avstånd, finns det möjlighet för alla att njuta av resan såväl på soldäck som inne på båten.

"All personal är välinformerad och har strikta rutiner för allas trivsel och trygghet. En resa med ForSea ska kunna erbjuda en avkoppling för alla, oavsett om man reser i tjänsten eller om man väljer att åka med oss som en utflykt. Vi har fina erbjudanden för våra gäster i café, restaurang och butik. Genom visad hänsyn från såväl oss som personal och våra gäster möjliggörs detta", säger Alexander Gerencser Head of F&B

Det finns ett stort behov av transporter över sundet för livsmedel, medicin, andra handels och industriprodukter, samt arbetspendling till och från samhällsviktiga positioner. En fortsatt förbindelse mellan Danmark och Sverige är av stor vikt.

För mer information, kontakta Jens-Ole Hansen, tel: +46 42 18 60 00 eller maila presscontact@forseaferries.com  

Ytterligare information läs här:
https://www.forsea.se/corona
https://www.forsea.dk/corona
https://www.forseaferries.com/corona

Helsingør-Helsingborg överfarten är regionens flytande bro bestående av de fem färjorna Aurora, Tycho Brahe, Hamlet, Mercandia IV och Mercandia VIII. Färjorna är miljövänliga och utrustade med katalysatorer. I tillägg till detta är Aurora och Tycho Brahe båda konverterade till batteridrift för en total investeringskostnad om ca MSEK 300. INEA, ett förvaltningsorgan för innovation och nätverk inom EU har stöttat investeringen med ca MSEK 120.

2019 transporterade ForSea 7,0 miljoner passagerare samt 1,3 miljoner personbilar, 440 000 lastbilar och 16 000 bussar. Detta motsvarar 20% av de fordon som passerade över Öresund[1] 2019. Överfarten främjar integrationen och tillväxten i Öresundsregionen och drivs av 550 medarbetare som dagligen arbetar för en säker och effektiv förbindelse mellan Sverige och Danmark med målsättning att göra resandet så behaglig som möjligt. Förbindelsen bidrar därutöver med att skapa omkring 2000 arbeten i regionen. Jens-Ole Hansen är CEO för ForSea AB som ägs av investmentbolaget First State Investments.