Vi har FoodXpress och Ristretto ombord på våra färjor. I FoodXpress kan du köpa mat och dryck, färdigförpackat och redo att ta med ut till soldäck, medan du i vår Ristretto får maten serverad precis som på ett café för en lite mysigare känsla inomhus. Perfekt för dig som vill ha något snabbt och enkelt att äta eller dricka.

FoodXpress & Café Ristretto

FoodXpress

I FoodXpress får du allt färdigförpackat och redo att ta med ut på soldäck. Det finns mackor och sallader. Dessutom serverar FoodXpress våra klassiker: räksmörgås med Tuborg, kaffe med wienerbröd, två röda pölse och en grön öl, och öl med Gammeldansk eller Jägermeister. Det går såklart även att sitta på plats, där du har fin utsikt över kluckande vågor och Danmark eller Sverige som närmar sig.

Café Ristretto

Kaffesugen? I kaffebaren Ristretto får du en kopp nybryggt kaffe, gjort på bönor från Zoégas såklart och kakor som passar till. Här finns också mackor och annan enklare mat som kan avnjutas tillsammans med ett glas kall öl eller ett gott vin. Café Ristretto är perfekt när du vill ta en fika och äta något lite lättare än en restaurangmåltid.

Njut av frisk havsbris

Fika på soldäck

Skinande sol, böljande vågor och friska vindar som fläktar i håret. Och såklart en helt fantastisk utsikt över vårt vackra sund. Det finns få platser som passar bättre en sådan här dag än på vårt soldäck. Ta med din fika från FoodXpress och avjut den ute på soldäck i det fina vädret.

Gott om plats

Just nu råder det en annorlunda tid än vad vi är vana vid. Vi gör vad vi kan för att våra gäster ska känna sig trygga. Vi har stora ytor ombord och begränsar antalet gäster. Vi håller våra båtar skinande rena, tillhandahåller handsprit, uppmanar alla gäster att ta hänsyn och hålla avstånd. Det är ingen trängsel och vi är uppmärksamma på att antalet gäster ombord följer myndigheternas riktlinjer.
Läs mer om våra åtgärder gällande COVID-19.

bornefors

Richard Bornefors signaturrätter

Matkreatören Richard Bornefors, från Helsingborg, har varit ombord och skapat fyra läckra signaturrätter. Alla fyra har lokala råvaror som fokus och Bornefors drar inspiration från båda sidorna sundet. Väldigt passande eftersom han själv har en lokal anknytning.

Läs mer om Richard Bornefors och vem han är.

 

Om matkreatören och kocken Richard Bornefors
Richard är kock och sommelier i grunden, och har en lokal anknytning till Helsingborg. Familjen Bornefors har drivit Grand hotell och Hotell Mollberg i Helsingborg under 80- och 90-talet.

Nedan kan du läsa mer om Richard Bornefors fyra signaturrätter och var de fått sin inspiration från. lkl

 

Toast Kattegatt
En läckert grillad toast med tonfisk, majs, rödlök, ägg, dill, majonnäs och cheddar.

Härligt spröd toast med tema Kattegatt. Tonfiskens smaker går väl i hand med krämig ägg- och majonnäsblandning och smält cheddar. Tonfisken är MSC-märkt.

Rekotoast
En vegetarisk toast på levainbröd med zucchini, cheddar, kapris, citron, basilika och pinjenötter som grillas för att bli extra krispig. Perfekt för dig som gillar nya kombinationer. 

Denna zucchinitoast är en smakexplosion och en hyllning till REKO-ringarna i Skåne. (lakto-vegetarisk)

Sallad Österlen
Fräsch pastasallad med honungsglaserad kalkon, mozzarella, sallad, gurka, tomat och basilikavinägrett

Smakerna för tankarna till Österlen – Sveriges Provence. Med ingredienser från ett bördigt grönsaksland och med smakfull kalkon som har tydlig sötma och lite rökighet. Något alldeles extra.

Grönare och schysstare utbud

Vego på menyn

I vår FoodXpress har vi även vegetariska alternativ. För tillfället har vi ett mindre sortiment, men det finns alltid något vegetariskt alternativ att köpa.

Schysst fisk för en hållbar framtid

Sedan december 2019 är vi det första rederiet i Sverige och Danmark som är MSC- och ASC- certifierat för schysst fisk. Vi är också det första rederiet i världen som enbart serverar MSC- och ASC-märkt fisk och skaldjur oavsett som du äter i våra caféer eller restauranger.

latte

Säsongens latte

Möt de kyliga vindarna med säsongens värmande latte. Just nu är det jullatte med smak av pepparkaka som gäller. Självklart är den gjord på kaffebönor från Zoégas, Helsingborgs eget folkkära kafferosteri. Den serveras i vår Ristretto från och med den 19e november.

Barnmålet- både mat och underhållning

Se till att hålla energin uppe med Barnmålet som serveras i caféet. I det ingår en fransk hotdog, festis och just nu även ett målarblad och färgpennor. Låt barnen få slappna av en stund och måla medan hela familjen njuter av sin resa. Det går utmärkt att ta med Barnmålet ut till soldäck om så önskas.

För dig som fikar ofta

Det är härligt att tura. Att åka fram och tillbaka medan Öresund sakta glider förbi. Vacker utsikt och god fika. Om du älskar att fika på öppet hav och vill göra det oftare finns Turakortet. Med det får du tura hur många gånger du vill under ett helt år! Tura innebär att åka fram och tillbaka utan att stiga av i Helsingör.

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka målinriktade erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.