Vi har FoodXpress och Ristretto ombord på våra färjor. I FoodXpress kan du köpa mat och dryck, färdigförpackat och redo att ta med ut till soldäck, medan du i vår Ristretto får maten serverad precis som på ett café för en lite mysigare känsla inomhus. Perfekt för dig som vill ha något snabbt och enkelt att äta eller dricka.

Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens restriktioner genom att inte sitta fler än åtta personer vid samma bord.

FoodXpress & Café Ristretto

FoodXpress

I FoodXpress får du allt färdigförpackat och redo att ta med ut på soldäck. Det finns mackor och sallader. Dessutom serverar FoodXpress våra klassiker: räksmörgås med Tuborg, kaffe med wienerbröd, två röda pölse och en grön öl, och öl med Gammeldansk eller Jägermeister. Det går såklart även att sitta på plats, där du har fin utsikt över kluckande vågor och Danmark eller Sverige som närmar sig.

Café Ristretto

Kaffesugen? I kaffebaren Ristretto får du en kopp nybryggt kaffe, gjort på bönor från Zoégas såklart och kakor som passar till. Här finns också mackor och annan enklare mat som kan avnjutas tillsammans med ett glas kall öl eller ett gott vin. Café Ristretto är perfekt när du vill ta en fika och äta något lite lättare än en restaurangmåltid.

Njut av frisk havsbris

Fika på soldäck

Skinande sol, böljande vågor och friska vindar som fläktar i håret. Och såklart en helt fantastisk utsikt över vårt vackra sund. Det finns få platser som passar bättre en sådan här dag än på vårt soldäck. Ta med din fika från FoodXpress och avjut den ute på soldäck i det fina vädret.

Gott om plats

Just nu råder det en annorlunda tid än vad vi är vana vid. Vi gör vad vi kan för att våra gäster ska känna sig trygga. Vi har stora ytor ombord och begränsar antalet gäster. Vi håller våra båtar skinande rena, tillhandahåller handsprit, uppmanar alla gäster att ta hänsyn och hålla avstånd. Det är ingen trängsel och vi är uppmärksamma på att antalet gäster ombord följer myndigheternas riktlinjer.
Läs mer om våra åtgärder gällande COVID-19.

bornefors

Richard Bornefors signaturrätter

Matkreatören Richard Bornefors, från Helsingborg, har varit ombord och skapat fyra läckra signaturrätter. Alla fyra har lokala råvaror som fokus och Bornefors drar inspiration från båda sidorna sundet. Väldigt passande eftersom han själv har en lokal anknytning.

Läs mer om Richard Bornefors och vem han är.

 

Om matkreatören och kocken Richard Bornefors
Richard är kock och sommelier i grunden, och har en lokal anknytning till Helsingborg. Familjen Bornefors har drivit Grand hotell och Hotell Mollberg i Helsingborg under 80- och 90-talet.

Nedan kan du läsa mer om Richard Bornefors fyra signaturrätter och var de fått sin inspiration från. 

 

Toast Kullaberg
En kycklingtoast som har mycket djup smak med toner av ramslök, sesamolja och teriyaki, med fräschör av spetskål.

En innovativ toast som väcker nyfikenhet hos de som gillar att prova nya kombinationer. Denna rätt har anknytning till den vilda ramslöken på Kullaberg. 

Toast Axeltorv
En vegetarisk, fräsch och smakfull toast som serveras varm. Toasten är gjord på läckert surdegsbröd med pesto, avokado, rucola, rödlök och cheddarost.

Denna avokadotoast tar sin inspiration från den traditionsenliga torghandeln i Helsingör och närheten till världens exotiska råvaror.

Smörgås Öresund
Spröd fiskfilé av rödspätta på saftigt, grovt rågbröd med en botten av syrligt picklade rotfrukter och en lyxig smak av tryffel och nyans av hasselnötter.

Med denna smörgås, eller snarare smørrebrød, för tankarna oss till det danska och svenska sundets läckerheter. Detta i kombination med skogens svarta guldklimpar. Denna rätt är helt enkelt ett smørrebrød där tradition möter det moderna.

Sallad Kronborg
En härlig pastasallad med säsongens gröna sparris, smakfull dragoncréme och rostad bovete som ger en nötig och knaprig känsla.

Det praktfulla, ståtliga slottet vid inloppet till Helsingörs hamn har inspirerat till denna vitamin- och mineralrika sallad, där klorofyllen likt det vackra koppartaket på slottet strålar i sin prakt.

Grönare och schysstare utbud

Vego på menyn

I vår FoodXpress har vi även vegetariska alternativ. För tillfället har vi ett mindre sortiment, men det finns alltid något vegetariskt alternativ att köpa.

Schysst fisk för en hållbar framtid

Sedan december 2019 är vi det första rederiet i Sverige och Danmark som är MSC- och ASC- certifierat för schysst fisk. Vi är också det första rederiet i världen som enbart serverar MSC- och ASC-märkt fisk och skaldjur oavsett som du äter i våra caféer eller restauranger.

latte

Säsongens latte

Säsongens latte är med smak av vanilj. Denna klassiker är en riktigt vårlig humörhöjare. Självklart är den gjord på kaffebönor från Zoégas, Helsingborgs eget folkkära kafferosteri. Den serveras i vår Ristretto och går även att få med sig ut på soldäck.

Barnmålet- både mat och underhållning

Se till att hålla energin uppe med Barnmålet som serveras i caféet. I det ingår en fransk hotdog, festis och just nu även ett målarblad och färgpennor. Låt barnen få slappna av en stund och måla medan hela familjen njuter av sin resa. Det går utmärkt att ta med Barnmålet ut till soldäck om så önskas.

För dig som fikar ofta

Det är härligt att tura. Att åka fram och tillbaka medan Öresund sakta glider förbi. Vacker utsikt och god fika. Om du älskar att fika på öppet hav och vill göra det oftare finns Turakortet. Med det får du tura hur många gånger du vill under ett helt år! Tura innebär att åka fram och tillbaka utan att stiga av i Helsingör.

Personuppgiftslagen ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till skicka målinriktade erbjudanden till dig.