I Helsingör finns det danska gemytet samlat i gränderna, på gågatorna, i butikerna och på barerna. Besök även världsberömda Kronborg Slott, underjordiska sjöfartsmuseét, Öresundsakvariet och Hotel Marienlyst med internationellt casino.

Kultur

Museet for Søfart

Upptäck ett av de mest omtalade och spektakulära nya museum i Danmark just nu. Dyk ner i det underjordiska museet till en värld av sjöfartsberättelser utställda i stämningsfulla och dramatiska scenografier.

Kronborg Slott

Kronborg Slott ligger i Helsingör och är ett av Nordeuropas mest betydande renässansslott. Slottet är känt framför allt genom Shakespears Hamlet och år 2000 kom Kronborg Slott med på Unescos världsarvslista.

Danmarks Tekniske Museum

Gå på upptäcktsfärd bland ångmaskiner, flygplan, bilar och morotcyklar. Titta på Danmarks första dator och världens äldsta bil som fortfarande fungerar. Upplev en värld i miniatyr med massor av modelltåg, en resa för såväl barn som vuxna.

Shoppa & äta

Matupplevelser

Njut av klassisk italiensk mat i Patrizios restaurang i Helsingör, Amici Miei. Är du sugen på den danska godbiten smörrebrödet besök Rådmand Davids hus. Prova ”Sol over Gudhjem” med rågbröd, rökt sill, lök och en rå äggula. Missa exempelvis inte matmarknaden i vaerftshallerne.

Shopping

Mysig shopping i de hundratals små butikerna längs gågatorna exempelvis, Jörgensen & Co, Kop og en Kande, inredningsbutikerna Tidsted och Levande Lys. Trevlig blomsterbutik, Michael Find, ligger bara ett stenkast från terminalen. Du parkerar bilen nära på vår parkering vid Faergevej.