TrA.Subject

TrA.Announcement

Helsingör är en stad med en rik historia och kultur. Det finns mycket att upptäcka här, så ta dig tid att utforska och upptäcka allt som denna fascinerande stad har att erbjuda. Helsingör är mest känd för sitt imponerande Kronborgs slott, som är ett av de mest kända slotten i Danmark och också ett världsarv enligt UNESCO. I staden finns också många andra sevärdheter, såsom Elsinore Walk, Kulturværftet och flera museer, inklusive Danmarks Tekniske Museum och Danmarks Akvarium.
Helsingör har också en livlig konst- och kulturscen med många evenemang som teaterföreställningar, konserter, utställningar och festivaler. Den årliga Helsingør Festival är särskilt populär och omfattar musik, dans, teater och andra kulturella aktiviteter.
Stadens gamla stadskärna har också en rik kulturarv och är fylld med historiska byggnader, torg och gator som bjuder på en charmig atmosfär. Helsingörs kultur har påverkats av både den danska och svenska kulturen genom historien, vilket ger en unik blandning av traditioner och kulturer i staden.

Elsinore Walk - kulturpromenaden

Prova på en stadsvandring genom Helsingör som tar dig genom stadens 800-åriga historia. Turen är på cirka 10 000 stag och är markerad med blå prickar och skyltar runtomkring i stan som visar vägen till 20 kulturella sevärdheter.

På vägen kan du stanna så många gånger du vill och eftersom du själv följer kartan har du möjlighet att påverka tempot. Längs med rutten finns det härliga matställen och caféer för den fikasugna och Helsingörs namnkända sjömanspubar. Är de yngre med finns det också lekplatser längs vägen där både stora och små barn kan leka av sig.

Läs mer om Elsinore Walk

Kulturværftet

Kulturværftet är ett modernt kulturcentrum som är vackert beläget i Helsingörs gamla skeppsvarvs historiska lokaler. Här finns bland annat museum, bibliotek, scener, utställningslokaler, och café och restaurang Spisehuset.

Sedan öppningen 2010 har det anordnats över 7000 evenemang på Kulturværftet och det är fullspäckat med aktiviteter för hela familjen året runt. Några av regionens största festivaler, konserter och shower med både lokala och internationella artister hålls här.

Nyhetsbrev

Dataskyddsförordningen (GDPR) ForSea Helsingborg AB lagrar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi sparar dina uppgifter för att kunna ge bättre och mer relevanta erbjudanden. Du kan när du vill skicka en begäran till oss om du vill att dina uppgifter raderas eller om du inte längre vill få e-post med erbjudanden. När du anmäler dig till våra nyhetsbrev samtycker du till att vi sparar dina uppgifter och använder dessa till att skicka erbjudanden till dig. Läs mer på Integritetspolicy.